Буряки на зиму — смачна і зручна заготовка. Вона дозволяє швидко приготувати обід або вечерю. Заготівля може бути сформована в банках у вигляді салату, бурякової ікри, асорті з іншими овочами.
Заготовки з буряка робляться просто і швидко. Вміст баночки з успіхом застосовується в якості гарніру, салату і заправки для борщу.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як можна заощадити час, коли у ваших засіках на зиму, є баночки запас з буряком.
Заготівля буряків цілком на зиму в банках
Приготовлена буряки на зиму цілком дозволяє швидко приготувати салат взимку або борщ. А ще зберегти маленькі коренеплоди в банках, так як у погребі вони просто непрезентабельны для зберігання.
Інгредієнти банку на 1.5 літра:
- 2 горошини запашного перцю
- 5 горошин чорного перцю
- 1 лавровий лист
Для маринаду:
- 1 літр води
- 2 ст. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ст. ложки оцту 9%
План приготування:
1.Беремо буряк в діаметрі не більше 5 см в кількості 2.5 кг, промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо коренеплоди водою і варимо 40-60 хвилин до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Перетравлювати їх не потрібно, готовність можна перевірити ножем.
Даємо буряках охолонути чи можна поставити для охолодження під струмінь холодної води.
2. Після охолодження відрізаємо кінчики з обох сторін і знімаємо шкірку.
3. У підготовлені банки кладемо перець запашний горошком, чорний перець горошком і лавровий листок. Зварену і очищену буряк укладаємо до плічок банок.
4. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, цукор і ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння і варимо 2 хвилини. Потім наливаємо оцет. Все, готовий маринад.
5. Наливаємо маринад в банки з буряком і ставимо на серветку в каструлю для стерилізації. Банки тільки зверху прикриваємо простерилизованными кришками, закручувати не потрібно.
6. Наповнюємо каструлю теплою водою з температурою 60 градусів С по плечики банок. Банки стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин (банки ємністю 1 літр стерилізуємо 20 хвилин).
7. Банки дістаємо, кришки закручуємо, перевертаємо догори дном і утеплюємо до охолодження. Буряки на зиму в банках готова.
8. Взимку можна відкрити банку, дістати готову буряк, нарізати кубиками і приготувати салат.
9. А можна нарізати часточками і приготувати салат інший з насінням.
10. Або приготувати швидко звичайний і популярний вінегрет.
Приємно їсти !
Смачна ікра з буряка та овочів на зиму
Готову бурякову ікру можна їсти як салат, в якості закуски або додавати у борщ.
Потрібно:
- буряк — 4 кг
- перець болгарський — 0.5 кг
- цибуля ріпчаста 0.5 кг
- помідори — 3 кг
- часник — 200 г
- масло рослинне — 1 стакан
- оцет 9% — 1 стакан
- цукор — 200 г
- зелень, сіль і гострий перець — за смаком
Приготування:
- Буряк натріть на тертці.
- Помідори пропустити через м’ясорубку.
- Подрібніть цибулю, часник, перець і зелень. Кращий варіант подрібнення в кухонному комбайні з використанням відповідних насадок.
- Всі підготовлені овочі змішайте разом і поставте тушкуватися на 1 годину.
- Гарячу ікру розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть кришками. Готове.
Приємного апетиту !
Маринована буряк на зиму в банках
Банки за таким рецептом можна зберігати при кімнатній температурі.
Продукти:
- буряк — 1.6-2 кг
Для маринаду:
- вода — 1 літр
- оцет яблучний — 100 мл
- перець духмяний горошком — 5 шт.
- перець гіркий чорний — 10 шт.
- гвоздика — 3 шт.
- сіль — 30 г
Спосіб приготування:
- Буряк вимийте і очистіть від шкірки.
- Наріжте її соломкою, укласти в банки по 0,5 літра.
- У воду додайте сіль, перець, гвоздику. доведіть до кипіння і влийте оцет.
- Отриманим гарячим маринадом залийте буряк. Маринад повинен покривати коренеплоди на 1-2 див.
- Потім пастеризують банки з буряком 10 хвилин з моменту закипання води.
- Потім загорніть банки кришками.
Приємно їсти !
Відео про те, як просто приготувати заготовку з буряка
Подивіться, як легко приготувати буряк, яку надалі можна використовувати для салату оселедець під шубою.
Як варіант, таку заготовку можна додавати в борщ, як гарнір з будь-яким м’ясним блюдом або просто поїсти з хлібом. Це дуже смачно і зручно — класна і універсальна буряки на зиму.
Салат з буряка на зиму без стерилізації з морквою, перцем і цибулею
Заготівля користується великою популярністю.
Потрібно:
- 3 кг — вареної буряків
- 1 кг болгарського перцю
- 0.5 кг ріпчастої цибулі
- 200 г рослинна олія
- 1 склянку холодної кип’яченої води
- 200 г цукру
- 1 ст. ложка солі
- 0.5 склянки оцту
Спосіб приготування:
1. Лук очищаємо і нарізаємо на півкільця. У каструлю з товстим дном наливаємо 200 г рослинної олії, доводимо його до кипіння і опускаємо в нього лук. Обсмажуємо цибулю до прозорості.
2. До цибулі в каструлю викладаємо нарізаний соломкою перець і перемішуємо. Обсмажуємо разом протягом 15 хвилин.
3. Натерту буряк на крупній тертці з’єднуємо з перцем і цибулею, перемішуємо. Додаємо 200 г цукру, 1 ст. ложку солі, 0,5 склянки оцту, 1 склянку холодної кип’яченої води.
4. Всі компоненти перемішуємо і варимо протягом 20-25 хвилин.
5. Розкладаємо готовий салат по стерилізованим баночках.
6. Міцно закручуємо прокип’яченими кришками. Готове.
Вдалого приготування салату на зиму.
Відео про те, як приготувати заправку для борщу з буряками
Заготівля робиться без оцту і зберігається чудово.
Озброюйтесь перевіреними рецептами і буряк на зиму в баночках завжди буде дивувати домашніх своїм оригінальним смаком.