Фарш в духовці — смачні рецепти з запеченим мясним фаршем

Простіше сказати про те, що це рецепт картопляної запіканки з м’ясними кульками і помідорами.

Вам знадобиться:

  • Готовий м’ясний фарш — 500 г
  • Картопля — 1 кг
  • Помідори черрі — 300 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • манна крупа — 3 ст. л.
  • Майонез — 5 ст. л.
  • Куркума — 1 ч. л.
  • Гірчиця — 2 ч. л.
  • Сіль, перець, рослинна олія — за смаком
  • Зелень кропу — 1 пучок

Приготування рецепта

  1. Велику цибулину дрібно поріжте.
  2. Моркву натріть на середній терці.
  3. Часник подрібніть.
  4. Всі підготовлені овочі з’єднайте разом і спасеруйте в рослинному маслі. При цьому, посипте все куркумою. Дайте овочам охолонути.
  5. Сирий картопля очистіть і натріть на крупній тертці.
  6. Натертий картоплю з’єднайте з майонезом, гірчицею, яйцями, манкою, сіллю, чорним меленим перцем. Ще додайте подрібнену зелень і перемішайте.
  7. У картопляну масу додати овочеву зажарку і ретельно перемішайте.
  8. Готовий м’ясний фарш посоліть і поперчіть за смаком.
  9. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі м’ясні кульки.
  10. Починайте формувати блюдо для запікання. Для цього, змастіть внутрішню частину форми рослинним маслом.
  11. Підготовлену овочеву масу викладіть у форму і розрівняйте.
  12. Потім по всій поверхні рівномірно розкладіть м’ясні кульки і злегка втисніть їх в овочевий шар.
  13. Між м’ясними кульками розподіліть помідори черрі.
  14. Поставте форму в духовку до 180 градусів і запікайте до готовності близько 40 хвилин.

Котлети в духовці — рецепт котлет в листковому тісті

Коли ви вибираєте в магазині звичайне листкове тісто, то звертайте увагу на відсутність грудочок. А якщо вас зацікавила бездріжджове тісто, то в ньому має бути, як мінімум, 140 шарів.

Вам знадобиться:

  • Готове листкове тісто — 500 г
  • М’ясний фарш — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Панірувальні сухарі — 50 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Петрушка, сіль, перець — за смаком
Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Приготування

  1. У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю, петрушку, сухарі, сіль, перець. Добре все перемішайте.
  2. підготовлений фарш, скрутіть в джгут і припылите борошном.
  3. Розморожене листкове бездріжджове тісто розкачати тонко.
  4. Розкатане тісто розрізати на дві частини, щоб зручно було працювати.
  5. Заздалегідь продумайте якого діаметру вам би хотілося мати котлети. В залежності від цього і розріжте тісто.
  6. Покладіть на тісто ковбаску з фаршу. Спочатку загорніть краї майбутнього рулету на фарш. І загорніть рулет так, щоб шов був внизу.
  7. Змастіть рулет збитим яйцем.
  8. Потім, візьміть гострий ніж і пиляючими рухами, розріжте рулет на шматочки.
  9. Зверху кожного шматочка, в тесті, зробіть хрестоподібний надріз.
  10. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього шматочки рулету з фаршем. Шматочки не повинні стикатися один з одним.
  11. Поставте деко на 40-45 хвилин в духовку при 200 градусах С.