Простіше сказати про те, що це рецепт картопляної запіканки з м’ясними кульками і помідорами.
Вам знадобиться:
- Готовий м’ясний фарш — 500 г
- Картопля — 1 кг
- Помідори черрі — 300 г
- Яйця — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- манна крупа — 3 ст. л.
- Майонез — 5 ст. л.
- Куркума — 1 ч. л.
- Гірчиця — 2 ч. л.
- Сіль, перець, рослинна олія — за смаком
- Зелень кропу — 1 пучок
Приготування рецепта
- Велику цибулину дрібно поріжте.
- Моркву натріть на середній терці.
- Часник подрібніть.
- Всі підготовлені овочі з’єднайте разом і спасеруйте в рослинному маслі. При цьому, посипте все куркумою. Дайте овочам охолонути.
- Сирий картопля очистіть і натріть на крупній тертці.
- Натертий картоплю з’єднайте з майонезом, гірчицею, яйцями, манкою, сіллю, чорним меленим перцем. Ще додайте подрібнену зелень і перемішайте.
- У картопляну масу додати овочеву зажарку і ретельно перемішайте.
- Готовий м’ясний фарш посоліть і поперчіть за смаком.
- Змоченими у воді руками сформуйте невеликі м’ясні кульки.
- Починайте формувати блюдо для запікання. Для цього, змастіть внутрішню частину форми рослинним маслом.
- Підготовлену овочеву масу викладіть у форму і розрівняйте.
- Потім по всій поверхні рівномірно розкладіть м’ясні кульки і злегка втисніть їх в овочевий шар.
- Між м’ясними кульками розподіліть помідори черрі.
- Поставте форму в духовку до 180 градусів і запікайте до готовності близько 40 хвилин.
Котлети в духовці — рецепт котлет в листковому тісті
Коли ви вибираєте в магазині звичайне листкове тісто, то звертайте увагу на відсутність грудочок. А якщо вас зацікавила бездріжджове тісто, то в ньому має бути, як мінімум, 140 шарів.
Вам знадобиться:
- Готове листкове тісто — 500 г
- М’ясний фарш — 600 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Панірувальні сухарі — 50 г
- Яйце — 1 шт.
- Петрушка, сіль, перець — за смаком
Приготування
- У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю, петрушку, сухарі, сіль, перець. Добре все перемішайте.
- підготовлений фарш, скрутіть в джгут і припылите борошном.
- Розморожене листкове бездріжджове тісто розкачати тонко.
- Розкатане тісто розрізати на дві частини, щоб зручно було працювати.
- Заздалегідь продумайте якого діаметру вам би хотілося мати котлети. В залежності від цього і розріжте тісто.
- Покладіть на тісто ковбаску з фаршу. Спочатку загорніть краї майбутнього рулету на фарш. І загорніть рулет так, щоб шов був внизу.
- Змастіть рулет збитим яйцем.
- Потім, візьміть гострий ніж і пиляючими рухами, розріжте рулет на шматочки.
- Зверху кожного шматочка, в тесті, зробіть хрестоподібний надріз.
- Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього шматочки рулету з фаршем. Шматочки не повинні стикатися один з одним.
- Поставте деко на 40-45 хвилин в духовку при 200 градусах С.