Страви з гарбуза стали традиційними в багатьох сім’ях. Особливо оригінальними вони виходять, коли гарбуз у духовці запікається чудесним чином.
Володіючи секретами приготування, можна нагодувати сім’ю гарбузовим супом, зробити запіканку в духовці, нафарширувати і запекти зі смачною начинкою. Останнім часом особливу популярність все більше завойовують суфле з гарбуза.
Для прочитання пропоную найбільш доступні рецепти, які порадують сім’ю незвичайними стравами.
Запечений гарбуз в сметані
Подивіться простий рецепт з особливим смаком і ароматом.
Вам знадобиться:
- Гарбуз — 500 г
- Сметана — 3 ст. л.
- Кориця — 1 ч. л.
Приготування:
- Гарбуз розрізати на напівкруглі часточки з розрахунку один-два на порцію.
- Не зрізайте шкірку, а ось насіння ретельно виберіть.
- Часточки надсекіте зубчиками, змастіть сметаною, змішаною з корицею.
- На порцію витрачайте 1 чайну ложку сметани.
- Запікати в духовці до напівготовності.
Не сумнівайтеся, буде смачно.
Гарбуз у духовці по-бургундськи
Це найпростіший рецепт приготування помаранчевого плода.
Спосіб приготування
- Гарбуз вимийте і обсушіть.
- Вийміть серцевину і розрізати на рівні шматочки.
- Потім покласти шкіркою вниз на деко або сковороду.
- Ще додайте кілька ложок води і поставте в духовку.
- Запікайте до готовності.
До готового блюда подайте журавлинне, брусничне або агрусове варення.
Фарширована гарбуз з рисом і помідорами
Необхідні продукти:
- Гарбуз — 1.5 кг
- Рис — 2/3 склянки
- Помідори — 2 шт.
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Бульйон — 1 склянка
- Олія — 1 ст. л.
- Тертий сир — 4 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Процес готування
- Попередньо промийте і розмочіть рис.
- Очистіть, дрібно наріжте і підсмажте цибулю.
- Натріть часник.
- Свіжі помідори наріжте.
- Всі підготовлені інгредієнти змішайте. Фарш готовий.
- Гарбуз очистіть, розділіть навпіл, вийміть вміст і покладіть підготовлений фарш. Посоліть і поперчіть.
- У нафаршировані половинки гарбуза налийте ще обережно бульйон або кип’ячену воду.
- Запікайте в духовці на сильному вогні.
- Коли гарбуз у духовці буде майже готова, то змастіть поверхню олією і посипте тертим сиром.
Запікайте до повного розплавлення сиру.
Як приготувати гарбуз під соусом арменонвиль
Гарбуз у духовці під молочним соусом виходить ніжною і особливо смачною.
Потрібно:
- Гарбуз — 1 кг
- Молоко — 1 стакан
- Пшеничне борошно — 1 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Спочатку приготуйте соус. Для цього розігрійте сковороду з 1 ст. л. вершкового масла. Спасеруйте на неї борошно до світло – жовтого кольору. Потім влийте, при безперервному помішуванні, гаряче молоко. Посоліть і прокип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
- Гарбуз звільніть від шкірки і насіння.
- Потім наріжте її скибочками і посоліть.
- Обсмажте скибочки в рослинному маслі.
- І відразу ж залийте молочним соусом.
- Ще посипте сухарями і збризніть розтопленим вершковим маслом.
- Запікайте в духовці у цій же сковороді або ж в неглибокій формі для запікання.