Гарбуз у духовці — 8 смачних рецептів запеченої гарбуза

Страви з гарбуза стали традиційними в багатьох сім’ях. Особливо оригінальними вони виходять, коли гарбуз у духовці запікається чудесним чином.

Володіючи секретами приготування, можна нагодувати сім’ю гарбузовим супом, зробити запіканку в духовці, нафарширувати і запекти зі смачною начинкою. Останнім часом особливу популярність все більше завойовують суфле з гарбуза.

Для прочитання пропоную найбільш доступні рецепти, які порадують сім’ю незвичайними стравами.

Запечений гарбуз в сметані

Подивіться простий рецепт з особливим смаком і ароматом.

Вам знадобиться:

  • Гарбуз — 500 г
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Кориця — 1 ч. л.

Приготування:

  1. Гарбуз розрізати на напівкруглі часточки з розрахунку один-два на порцію.
  2. Не зрізайте шкірку, а ось насіння ретельно виберіть.
  3. Часточки надсекіте зубчиками, змастіть сметаною, змішаною з корицею.
  4. На порцію витрачайте 1 чайну ложку сметани.
  5. Запікати в духовці до напівготовності.

Не сумнівайтеся, буде смачно.

Гарбуз у духовці по-бургундськи

Це найпростіший рецепт приготування помаранчевого плода.

Спосіб приготування

  1. Гарбуз вимийте і обсушіть.
  2. Вийміть серцевину і розрізати на рівні шматочки.
  3. Потім покласти шкіркою вниз на деко або сковороду.
  4. Ще додайте кілька ложок води і поставте в духовку.
  5. Запікайте до готовності.

До готового блюда подайте журавлинне, брусничне або агрусове варення.

Фарширована гарбуз з рисом і помідорами

Необхідні продукти:

  • Гарбуз — 1.5 кг
  • Рис — 2/3 склянки
  • Помідори — 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Бульйон — 1 склянка
  • Олія — 1 ст. л.
  • Тертий сир — 4 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком

Процес готування

  1. Попередньо промийте і розмочіть рис.
  2. Очистіть, дрібно наріжте і підсмажте цибулю.
  3. Натріть часник.
  4. Свіжі помідори наріжте.
  5. Всі підготовлені інгредієнти змішайте. Фарш готовий.
  6. Гарбуз очистіть, розділіть навпіл, вийміть вміст і покладіть підготовлений фарш. Посоліть і поперчіть.
  7. У нафаршировані половинки гарбуза налийте ще обережно бульйон або кип’ячену воду.
  8. Запікайте в духовці на сильному вогні.
  9. Коли гарбуз у духовці буде майже готова, то змастіть поверхню олією і посипте тертим сиром.
Дивіться також:  Брокколі — рецепт приготування на сковороді по-швидкому

Запікайте до повного розплавлення сиру.

Як приготувати гарбуз під соусом арменонвиль

Гарбуз у духовці під молочним соусом виходить ніжною і особливо смачною.

Потрібно:

  • Гарбуз — 1 кг
  • Молоко — 1 стакан
  • Пшеничне борошно — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Спочатку приготуйте соус. Для цього розігрійте сковороду з 1 ст. л. вершкового масла. Спасеруйте на неї борошно до світло – жовтого кольору. Потім влийте, при безперервному помішуванні, гаряче молоко. Посоліть і прокип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
  2. Гарбуз звільніть від шкірки і насіння.
  3. Потім наріжте її скибочками і посоліть.
  4. Обсмажте скибочки в рослинному маслі.
  5. І відразу ж залийте молочним соусом.
  6. Ще посипте сухарями і збризніть розтопленим вершковим маслом.
  7. Запікайте в духовці у цій же сковороді або ж в неглибокій формі для запікання.

Суфле з гарбузом — рецепт з манкою