Сьогодні знову будемо займатися заготовками на зиму. Мене зацікавила ікра з помідорів і я хочу приготувати її різними способами, розлити в банки і поставити в свій домашній погріб.
Ікру своїми руками в домашніх умовах можна зробити різну, а саме: ікру з різних овочів, бурякову ікру, ікру з перцю, кабачкову ікру, ікру із зелених помідор, грибну ікру.
Я припускаю вже зараз, як я дістану взимку баночку з томатною ікрою і буду готувати з неї перші і другі страви. Вона прискорить процес готування і звільнить від зайвих пригод в магазин.
План статті:
- Ікра з томатів на зиму з морквою і цибулею без стерилізації
- Відео про те, як приготувати на зиму ікру із зелених помідор через м’ясорубку
- Томатна ікра на зиму з баклажанами і солодким перцем
- Рецепт ікри з помідорів і перцю в банках своїми руками — відео рецепт
Ікра з помідорів на зиму з морквою і цибулею без стерилізації
Заготівля з баночки стане в нагоді для приготування солянки, борщу можна подати до м’яса, риби і овочевих страв.
Потрібно:
- помідори — 6 кг
- морква — 3 кг
- цибуля ріпчаста — 2 кг
- рослинне масло — 0.5 літра
- оцет 9% — 6 ч. ложок
- сіль — 4 ст. ложки
- перець чорний мелений — 2 ч. ложки
- цукор — за бажанням на смак
Тактика дій:
1. В першу чергу очищаємо цибулю, моркву, помідори.
2. Шматочки томатів поміщаємо в блендер і подрібнюємо.
3. Подрібнені томати виливаємо у великий таз для варіння.
4. Нарізані шматочки моркви завантажуємо в блендер і теж подрібнюємо.
5. Подрібнену моркву викладаємо до подрібненим помідорів в тазику.
6. Цибулю нарізаємо шматочками і насипаємо в блендер для подрібнення.
7. Цибулю з блендера додаємо до помідорів і моркви в тазик.
8. Додаємо в тазик ще рослинне масло, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і все добре перемішуємо.
9. Далі варимо на середньому вогні 1.5 — 2 години при постійному помішуванні. У самому кінці варіння додаємо цукор (за вашим бажанням). За 2 хвилини до кінця варіння наливаємо оцет. Ось і все — ікра з помідорів готова.
10. Чисті банки можна простерилізувати в мікрохвильовій печі протягом 3 хвилин.
11. Готову ікру в гарячому вигляді розливаємо по банках і відразу закручуємо кришками.
12. Банки перевертаємо і закутуємо до охолодження.
Відео про те, як приготувати на зиму ікру із зелених помідор через м’ясорубку
Ікра з помідорів виходить оригінальною, незважаючи на те, що вони не достиглі і ще зелені. Смак її кисло-солодкий з невеликою гостротою.
По своїй структурі, це зерниста маса, яку можна намазувати на хліб або використовувати в якості приправи до гарячих страв.