Ікра з помідорів на зиму — рецепти своїми руками томатної ікри

Сьогодні знову будемо займатися заготовками на зиму. Мене зацікавила ікра з помідорів і я хочу приготувати її різними способами, розлити в банки і поставити в свій домашній погріб.

Ікру своїми руками в домашніх умовах можна зробити різну, а саме: ікру з різних овочів, бурякову ікру, ікру з перцю, кабачкову ікру, ікру із зелених помідор, грибну ікру.

Я припускаю вже зараз, як я дістану взимку баночку з томатною ікрою і буду готувати з неї перші і другі страви. Вона прискорить процес готування і звільнить від зайвих пригод в магазин.

План статті:

  • Ікра з томатів на зиму з морквою і цибулею без стерилізації
  • Відео про те, як приготувати на зиму ікру із зелених помідор через м’ясорубку
  • Томатна ікра на зиму з баклажанами і солодким перцем
  • Рецепт ікри з помідорів і перцю в банках своїми руками — відео рецепт

Ікра з помідорів на зиму з морквою і цибулею без стерилізації

Заготівля з баночки стане в нагоді для приготування солянки, борщу можна подати до м’яса, риби і овочевих страв.

Потрібно:

  • помідори — 6 кг
  • морква — 3 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 кг
  • рослинне масло — 0.5 літра
  • оцет 9% — 6 ч. ложок
  • сіль — 4 ст. ложки
  • перець чорний мелений — 2 ч. ложки
  • цукор — за бажанням на смак

Тактика дій:

1. В першу чергу очищаємо цибулю, моркву, помідори.

2. Шматочки томатів поміщаємо в блендер і подрібнюємо.

3. Подрібнені томати виливаємо у великий таз для варіння.

4. Нарізані шматочки моркви завантажуємо в блендер і теж подрібнюємо.

5. Подрібнену моркву викладаємо до подрібненим помідорів в тазику.

6. Цибулю нарізаємо шматочками і насипаємо в блендер для подрібнення.

Дивіться також:  Мочені яблука на зиму в банках — 6 рецептів в домашніх умовах

7. Цибулю з блендера додаємо до помідорів і моркви в тазик.

8. Додаємо в тазик ще рослинне масло, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і все добре перемішуємо.

9. Далі варимо на середньому вогні 1.5 — 2 години при постійному помішуванні. У самому кінці варіння додаємо цукор (за вашим бажанням). За 2 хвилини до кінця варіння наливаємо оцет. Ось і все — ікра з помідорів готова.

10. Чисті банки можна простерилізувати в мікрохвильовій печі протягом 3 хвилин.

11. Готову ікру в гарячому вигляді розливаємо по банках і відразу закручуємо кришками.

12. Банки перевертаємо і закутуємо до охолодження.

Відео про те, як приготувати на зиму ікру із зелених помідор через м’ясорубку

Ікра з помідорів виходить оригінальною, незважаючи на те, що вони не достиглі і ще зелені. Смак її кисло-солодкий з невеликою гостротою.

По своїй структурі, це зерниста маса, яку можна намазувати на хліб або використовувати в якості приправи до гарячих страв.

Томатна ікра на зиму з баклажанами і солодким перцем