Кебаб з баклажанами — досить популярний і традиційне блюдо в країнах Близького Сходу і Закавказзя. Великий інтерес викликає і у любителів смачно поїсти інших країн. Дуже популярно люля-кебаб на мангалі з фаршу.
Однак, основний сенс назви про те, що це смажене м’ясо, залишається. А смаженою м’ясо може бути у вигляді шматочків і, природно, м’ясного фаршу. І той, і інший спосіб, має різні рецепти приготування. Сьогодні розглянемо більш популярні і дуже смачні з баклажанами.
Свіжі баклажани багаті харчовими речовинами. Тому їх смажать, тушкують і запікають.
Кебаб з баклажанами на сковороді
Подивіться рецепт страви, приготованої з шматочками м’яса. Виходить незвичайно смачне блюдо з баклажанным пюре.
Необхідні продукти:
- М’ясо (будь-яке) — 800 г
- Жир — 100 р
- Ріпчаста цибуля — 150 г
- Морква — 40 г
- Корінь селери — 30 г
- Помідори — 200 г (або томатне пюре — 30 г)
- Борошно — 30 г
- Вино — 40 мл
- Баклажани — 600 г
- Молока — 100 мл
- Червоний і чорний мелений перець, чорний перець горошком, часник, петрушка, сіль, лавровий лист
Процес приготування
- Відокремте м’ясо від кісток і наріжте дрібними шматочками.
- Потушкуйте шматочки м’яса в частині жиру разом з нарізаною цибулею, нарізаними шматочками моркви і корінням нарізаного селери.
- Коли шматочки цибулі і моркви стануть м’якими, додайте до них помідори або томатне пюре.
4. Коли з них википить вода, додайте борошна і червоний перець.
5. Потім залийте гарячою водою або бульйоном.
6. Ще додайте вино, лаврові листки, кілька горошин чорного перцю. Посоліть і тушкуйте на слабкому вогні у посуді з кришкою.
7. Спечіть баклажани на сильному вогні, очистіть від шкірки і наріжте на дошці.
8. У жирі, що залишився спасеруйте решту борошна і додайте до неї баклажани.
9. Все це потушкуйте, потім влийте в суміш молоко. Посоліть і додайте ще мелений чорний перець, розтертий часник, подрібнену зелень петрушки. Зніміть сковороду з вогню.
10. При подачі пюре з баклажанів викладіть у велику тарілку.
11. У середині зробіть пюре лунку, в яку викладіть кебаб з м’яса. Залишилися від кебаба соусом полийте м’ясо і пюре.
Ви приготували ароматне блюдо кебаб з баклажанами.
Баклажан кебаб з фаршем — рецепт в духовці
Вишуканий рецепт виглядає красиво і запікається швидко.
Потрібно:
- Баклажани — 3 шт.
- Фарш яловичий — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Сухарі — 40 г
- Молоко — 50 мл
- Улюблені спеції
- Сіль — 1.5 ч. л.
Для заливки:
- Вершкове масло -1 ст. л.
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Вода — 150 мл
- Сіль — за смаком
Хід роботи
Плоди баклажанів помийте і наріжте кільцями товщиною 1.5 див. Покладіть їх у підсолену воду на час приготування м’ясного фаршу.
До м’ясного фаршу додайте натертий на тертці цибулю і яйце. Ще покладіть спеції: мелену зіру, паприку, чорний і гострий червоний мелений перець. Насипте ще сухарі.
Всі інгредієнти фаршу перемішайте руками і відбийте, щоб фарш став більш повітряним.
З готового фаршу сформуйте котлети розміром з кільцями баклажанів.
У форму для випічки викладіть нарізані баклажани, чергуючи з котлетками.
Вільні проміжки заповніть шматочками помідорів. Якщо форма у вас прямокутна, то сформуйте страву по-іншому.
Приготуйте заливку. Для цього у сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте томатну пасту. Посоліть і варіть їх разом. Потім налийте гарячу воду і доведіть все до однорідності.
Залийте сформований блюдо приготованим соусом. Закрийте форму зверху розрізаним рукавом для випікання.
Поставте форму в духовку на 40 хвилин при 200 градусах С.
Потім зніміть плівку і випікайте ще 7 хвилин. Видно, що котлети добре підрум’янилися, а кільця пропеклися.
Викладіть кебаб з баклажанами на тарілки і накривайте родинний стіл.
Відео про те, як приготувати баклажан-кебаб на вугіллі на мангалі
Подивіться дуже смачний рецепт з димком.
Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте з задоволенням.