6. Потім просіваємо на стіл борошно, викладаємо тісто з миски і вимішуємо руками і дуже м’яке еластичне тісто.
7. Тісто на столі вимішуємо до тих пір, поки воно не візьме всю муку і воно повинно відставати від рук. Кладемо тісто в чашку, закрити плівкою і прибираємо в тепле місце на 0.5-1 годину. Воно має збільшитися в об’ємі в 2 рази.
8. Притрушуємо злегка руки і стіл борошном і дістаємо тісто з чашки. Акуратно поділяємо тісто на 3 частини. 2 частини тесту закриваємо плівкою, а з третьої частини будемо робити кулінарний шедевр — паска великодній по-новому.
Формуємо паска по-новому способу
9. Третю частину тіста починаємо розгортати в дуже тонкий прямокутник. Періодично підсипаємо борошно, перевертаємо. тісто дуже еластичне, що його можна розтягнути руками.
10. Розкатаний пласт тіста змащуємо пензликом і наносимо м’яке вершкове масло.
11. Насипаємо подрібнені волоські горіхи, родзинки і нарізану дрібними шматочками курагу.
12. Звертаємо тісто з начинкою в рулет, злегка потягуючи пальчиками. Загорнути рулет потрібно щільно.
13. Ось такий рулет повинен вийти. Зараз можна ще трохи розтягнути його. Рулет кладемо на дошку з посипаній борошном і закриваємо плівкою.
14. Точно також робимо з іншими шматочками тіста.
14. Беремо рулет і розрізаємо уздовж, рухаючи ножем взад і вперед (пилочное рух).
15. Розрізану половинку звертаємо по колу зрізом зовні. Хвостик закінчуємо у центрі кола, щоб випічка мала красиву голівку.
16. Форми для пасок змащуємо пензликом маслом і присипаємо борошном. Скручені джгутики кладемо в підготовлені форми. Форми закриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.
17. Коли тісто збільшилося в об’ємі в своїх формах — ставимо на деко в духовку, розігріту до 200 градусів на 30-40 хвилин. Ви помітили, що один паска великодня був зроблений в керамічній чашці.
18. Зверху змащуємо вершками або сирим яйцем і знову на 5 хвилин в духовку.
19. Дістаємо їх духовки, знімаємо паперові стаканчики і кладемо на рушник боком, періодично перевертаємо. Так випічка повинна охолонути лежачи на боці.
20. Подивіться які вони гарні в розрізі і смачно пахнуть.
Ви дізналися новий спосіб формування і випікання святкової паски. Приємного апетиту !
Як зробити, на вже спечений паска, прикраса <>
Інгредієнти на 3-4 паски:
- 100 г вершкового масла
- 100 г згущеного молока
- харчові фарби: зелена, рожева й помаранчева
Спосіб виготовлення
- І масло і згущене молоко повинні бути кімнатної температури, інакше масло може розшаруватися.
- Збивайте масло до пишноти, потім, не припиняючи збивати, вливайте тонкою цівкою згущене молоко.
- Готовий крем розділіть на 3 частини, кожну вмішайте фарбу. Крем на 30 хвилин приберіть в холодильник.
- Заповніть кондитерський мішечок з насадкою <> кремом і зробіть квіточки, викладаючи їх точками. Потім зробіть листочки.