Паска великодня — 9 рецептів смачної випічки на Великдень

Як зробити глазур ?

Розтопіть на водяній бані плитку білого шоколаду, потім додайте по ложці молока і перемішуйте. І так поки не вийде густа маса. Облийте нею паска великодня. Є одне але: шапочка в цьому випадку не вийде ідеально білої.

Паска великодня на вершках з красивою глазур’ю — відео

Випічка виходить ідеальною, м’якою, ароматною і не сухий.

Божественний паска <>

Інгредієнти для тіста:

  • 350 мл — молоко
  • 600 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 6 шт. — яєць
  • 1 ст. ложка сухих дріжджів
  • 1 ч. ложка ваніліну
  • сіль

Інгредієнти для крему:

  • 1 склянка цукру
  • 3 білка, сіль, 85 г води
  • 1/3 ч. ложки лимонної кислоти
  • жовтий харчовий барвник

Спосіб виконання

  1. Борошно просійте, яйця розділити на білки і жовтки.
  2. Для тесту в тепле молоко додайте 1 ст. ложку цукру. дріжджі і 200 г борошна, перемішайте. Поставте в тепле місце, поки не підніметься. Опара повинна збільшитися вдвічі.
  3. Яєчні білки збийте з дрібкою солі в міцну білу піну.
  4. У сухий каструлі розітріть жовтки з цукром, ваніліном, влийте опару, перемішайте. Додати м’яке масло, перемішайте. Введіть збиті білки. Далі всипайте невеликими порціями борошно і замішують тісто. Воно повинно трохи прилипати до рук.
  5. Накрийте тісто рушником і приберіть в тепло, поки не підніметься.
  6. Коли тісто підніметься в 2-3 рази, обімніть його. Знову накрийте і залиште підніматися.
  7. Візьміть високу форму для паски. Якщо такої немає, можна використати жерстяну банку з-під консервованих фруктів об’ємом 820 мл Змастіть рослинною олією, подпылите борошном і наполовину заповніть тестом. Приберіть в теплу (не гарячу) духовку і залиште, поки тісто не підніметься до країв форми. Після цього включіть духовку на 180 градусів і печемо до рум’яного кольору. Готову паску вийміть з форми.
  8. Для крему білки збийте з дрібкою солі в стійку масу. У каструлю всипте цукор, влийте воду. Ставте на середній вогонь. Як тільки сироп закипить, засічіть 4 хвилини, потім всипте лимонну кислоту, перемішайте і варіть до лінивих бульбашок ще 3-4 хвилини.. Вливайте тонкою цівкою сироп в білки і збивайте на максимальній потужності приблизно 7 хвилин. Готовий крем добре тримає форму.
  9. Верхівку паски покрийте білим кремом. Потім фарбуйте трохи крему жовтим барвником і на куполі намалюйте сіточку. Намалюйте білим кремом бордюр у дах, двері та вікна.
  10. Для ступенів печиво розкришите в крихту, змішайте з маслом і додайте трохи крему, щоб маса вийшла липкою. зліпіть ступені і прикладіть до куличу.
  11. Хрестик можна зліпити з кулінарної мастики чи спекти, вирізавши з пісочного тіста і пофарбувавши звареним кави.
Дивіться також:  Піца на сковороді за 5 хвилин — самий швидкий рецепт піци