Як зробити глазур ?
Розтопіть на водяній бані плитку білого шоколаду, потім додайте по ложці молока і перемішуйте. І так поки не вийде густа маса. Облийте нею паска великодня. Є одне але: шапочка в цьому випадку не вийде ідеально білої.
Паска великодня на вершках з красивою глазур’ю — відео
Випічка виходить ідеальною, м’якою, ароматною і не сухий.
Божественний паска <>
Інгредієнти для тіста:
- 350 мл — молоко
- 600 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 6 шт. — яєць
- 1 ст. ложка сухих дріжджів
- 1 ч. ложка ваніліну
- сіль
Інгредієнти для крему:
- 1 склянка цукру
- 3 білка, сіль, 85 г води
- 1/3 ч. ложки лимонної кислоти
- жовтий харчовий барвник
Спосіб виконання
- Борошно просійте, яйця розділити на білки і жовтки.
- Для тесту в тепле молоко додайте 1 ст. ложку цукру. дріжджі і 200 г борошна, перемішайте. Поставте в тепле місце, поки не підніметься. Опара повинна збільшитися вдвічі.
- Яєчні білки збийте з дрібкою солі в міцну білу піну.
- У сухий каструлі розітріть жовтки з цукром, ваніліном, влийте опару, перемішайте. Додати м’яке масло, перемішайте. Введіть збиті білки. Далі всипайте невеликими порціями борошно і замішують тісто. Воно повинно трохи прилипати до рук.
- Накрийте тісто рушником і приберіть в тепло, поки не підніметься.
- Коли тісто підніметься в 2-3 рази, обімніть його. Знову накрийте і залиште підніматися.
- Візьміть високу форму для паски. Якщо такої немає, можна використати жерстяну банку з-під консервованих фруктів об’ємом 820 мл Змастіть рослинною олією, подпылите борошном і наполовину заповніть тестом. Приберіть в теплу (не гарячу) духовку і залиште, поки тісто не підніметься до країв форми. Після цього включіть духовку на 180 градусів і печемо до рум’яного кольору. Готову паску вийміть з форми.
- Для крему білки збийте з дрібкою солі в стійку масу. У каструлю всипте цукор, влийте воду. Ставте на середній вогонь. Як тільки сироп закипить, засічіть 4 хвилини, потім всипте лимонну кислоту, перемішайте і варіть до лінивих бульбашок ще 3-4 хвилини.. Вливайте тонкою цівкою сироп в білки і збивайте на максимальній потужності приблизно 7 хвилин. Готовий крем добре тримає форму.
- Верхівку паски покрийте білим кремом. Потім фарбуйте трохи крему жовтим барвником і на куполі намалюйте сіточку. Намалюйте білим кремом бордюр у дах, двері та вікна.
- Для ступенів печиво розкришите в крихту, змішайте з маслом і додайте трохи крему, щоб маса вийшла липкою. зліпіть ступені і прикладіть до куличу.
- Хрестик можна зліпити з кулінарної мастики чи спекти, вирізавши з пісочного тіста і пофарбувавши звареним кави.