Можна використовувати яблучний сік, куплений в магазині.
Смачні помідори у власному соку на зиму
Дізнайтеся смак томатного розсолу і смак томатів без оцту. Плоди консервуються без стерилізації. Заготівля вважається універсальною, так як і закусити нею можна і інші страви приготувати.
Процес приготування:
З плодів томатів зріжте плодоніжки і укладіть їх у чисті банки. Беріть плоди з більш щільною шкіркою.
У більш великих помідорів зріжте також плодоніжки і розрізати на великі шматочки. Рецепт можна готувати як з цілими плодами, так і з різаними на частини.
Закип’ятіть воду в чайнику і залийте до країв томати в банках. Це буде перша заливка.
Закрийте банки стерильними кришками і укрийте рушником, щоб прогріти плоди. Так витримайте 10-15 хвилин.
Потім воду з банок злийте і знову налийте окріп, тільки вже на 7-10 хвилин. Це буде друга заливка. Знову укрийте кришками і укрийте рушником. Таким чином, плоди прогріються до самої середини.
Для приготування власної заливки прокрутіть помідори на блендері. Кількість соку повинно бути в 2 рази менше обсягу банки.
У цьому рецепті взяті 3 літрові банки. Тому знадобиться 1,5 літра томатного соку.
У приготовлений сік покладіть 1.5 ст. ложки кам’яної солі, з розрахунку 1 ст. л. солі на 1 літрову банку з томатами.
Ще покладіть 4,5 ст. ложки цукру, з розрахунку 3 ст. л. на 1 літрову банку.
Все добре перемішайте і доведіть до кипіння і кип’ятіть 5 хвилин. У таку заливку можна додати при бажанні: подрібнений часник, будь-яку зелень і спеції.
Пінку, що утворюється при кипінні, обережно прибирайте.
З банок злийте воду і залийте киплячим соком до самих країв.
Помідори без оцту закрийте кришками і закатайте з допомогою ключа.
Закатані банки переверніть і укрийте рушником до охолодження.
Не дивлячись на те, що в банках немає оцту, вони добре зберігаються при кімнатній температурі.
Делікатесні томати на зиму з соком червоної смородини
Потрібно:
- Помідори
- Естрагон
- Листя меліси
Для заливки:
- Вода — 1 літр
- Сік червоної смородини — 300 мл
- Мед — 50 г
- Сіль — 50 г
Приготування заготовки:
- Бланшируйте томати 30 секунд.
- Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
- Додати естрагон, листя меліси.
- Потім 3 рази залийте киплячою заливкою.
- Банки закатайте.
Відео про те, як приготувати помідори без оцту на зиму
Подивіться рецепт дуже смачних маринованих помідор.
Весь вміст в баночках таке смачне, що і плоди з’їдаються і розсіл випивається.