Помідори без оцту на зиму — рецепт томатів без стерилізації

Можна використовувати яблучний сік, куплений в магазині.

Смачні помідори у власному соку на зиму

Дізнайтеся смак томатного розсолу і смак томатів без оцту. Плоди консервуються без стерилізації. Заготівля вважається універсальною, так як і закусити нею можна і інші страви приготувати.

Процес приготування:

З плодів томатів зріжте плодоніжки і укладіть їх у чисті банки. Беріть плоди з більш щільною шкіркою.

У більш великих помідорів зріжте також плодоніжки і розрізати на великі шматочки. Рецепт можна готувати як з цілими плодами, так і з різаними на частини.

Закип’ятіть воду в чайнику і залийте до країв томати в банках. Це буде перша заливка.

Закрийте банки стерильними кришками і укрийте рушником, щоб прогріти плоди. Так витримайте 10-15 хвилин.

Потім воду з банок злийте і знову налийте окріп, тільки вже на 7-10 хвилин. Це буде друга заливка. Знову укрийте кришками і укрийте рушником. Таким чином, плоди прогріються до самої середини.

Для приготування власної заливки прокрутіть помідори на блендері. Кількість соку повинно бути в 2 рази менше обсягу банки.

У цьому рецепті взяті 3 літрові банки. Тому знадобиться 1,5 літра томатного соку.

У приготовлений сік покладіть 1.5 ст. ложки кам’яної солі, з розрахунку 1 ст. л. солі на 1 літрову банку з томатами.

Ще покладіть 4,5 ст. ложки цукру, з розрахунку 3 ст. л. на 1 літрову банку.

Все добре перемішайте і доведіть до кипіння і кип’ятіть 5 хвилин. У таку заливку можна додати при бажанні: подрібнений часник, будь-яку зелень і спеції.

Пінку, що утворюється при кипінні, обережно прибирайте.

З банок злийте воду і залийте киплячим соком до самих країв.

Помідори без оцту закрийте кришками і закатайте з допомогою ключа.

Дивіться також:  Лечо з кабачка на зиму. Дізнайтеся 7 рецептів лечо, простих і смачних

Закатані банки переверніть і укрийте рушником до охолодження.

Не дивлячись на те, що в банках немає оцту, вони добре зберігаються при кімнатній температурі.

Делікатесні томати на зиму з соком червоної смородини

Потрібно:

  • Помідори
  • Естрагон
  • Листя меліси

Для заливки:

  • Вода — 1 літр
  • Сік червоної смородини — 300 мл
  • Мед — 50 г
  • Сіль — 50 г

Приготування заготовки:

  1. Бланшируйте томати 30 секунд.
  2. Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
  3. Додати естрагон, листя меліси.
  4. Потім 3 рази залийте киплячою заливкою.
  5. Банки закатайте.

Відео про те, як приготувати помідори без оцту на зиму

Подивіться рецепт дуже смачних маринованих помідор.

Весь вміст в баночках таке смачне, що і плоди з’їдаються і розсіл випивається.