Рецепти салатів на День Народження: 7 рецептів смачних салатів

Інгредієнти:

  • 1 бульйонний кубик зі смаком яловичини
  • 350 г яловичини
  • 1 цибулина
  • 3 яйця
  • 3 ст. ложки майонезу
  • ложка рослинного масла, зелень

Ріпчасту цибулю в цьому рецепті ви можете замінити червоним. В цьому випадку його не слід обсмажувати, а можна замаринувати в лимонному соці або бальзамічний оцті.

Приготування:

Яловичину залити 500 мл гарячої води, довести до кипіння, зняти піну і додати бульйонний кубик. Варити 1 годину.

Потім м’ясо вийняти, остудити і дрібно нарізати.

Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Яйця збити віночком і

спекти 2 тонких яєчних млинчика.

Згорнути кожен млинець в трубочку і нарізати поперек, щоб вийшла довга соломка.

Підготовлені м’ясо, цибулю, яєчну соломку з’єднати, заправити майонезом і добре перемішати. Можна додати 1 столову ложку гірчиці або хрону. Прикрасити зеленню.

Рецепт салату з курки, ананаса, сиру і сухарів

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 3 шматочки білого хліба
  • 200 р консервованих скибочок ананаса
  • 200 г сиру
  • 50 г листового салату
  • 1 зубчик часнику
  • 100 р майонезу
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • листочки базиліка, мелений чорний перець, сіль

Приготування рецепту:

Куряче філе вимити, обсушити і нарізати тонкими смужками.

У сковороді розігріти олію і обсмажити філе з усіх боків. Дати охолонути.

Шматочки хліба нарізати кубиками і підрум’янити в духовці.

Скибочки ананаса відкинути на друшляк і дати сиропу стекти.

Сир натерти на крупній тертці.

Листя салатів порвати.

Приготування соусу: Часник очистити і пропустити через прес. Потім перемішати з майонезом і лимонним соком.

Куряче філе, ананас, сир і листя салатів з’єднати і перемішати. Посолити, поперчити, викласти на тарілку, посипати сухарями, полити соусом, прикрасити базиліком і подати на стіл.

Дивіться також:  Смачний салат на Новий рік 2020 — рецепт салату з червоною рибою

Салат з сьомгою, огірком і болгарським перцем

Інгредієнти:

  • 1 пучок листя різних салатів
  • 2 огірка
  • 2 стручка помаранчевого болгарського перцю
  • 400 г філе сьомги
  • 1 лимон
  • 3 ст. ложки соєвого соусу
  • рослинної олії — 1 ст. л.
  • 1 щіпка цукру, сіль, мелений чорний перець

Сьомгу в цьому рецепті ви можете замінити горбушею або кетою.

Приготування:

Соєвий соус змішати з цукром і нагріти, щоб цукор розчинився.

Філе вимити, обсушити, видалити всі кісточки, змастити з усіх боків теплим соєвим соусом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.

Лимон вимити, добре обсушити і зняти цедру. Сік віджати.

Огірки вимити й нарізати кубиками.

Стручки перцю розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, вимити й нарізати кубиками.