Інгредієнти:
- 1 бульйонний кубик зі смаком яловичини
- 350 г яловичини
- 1 цибулина
- 3 яйця
- 3 ст. ложки майонезу
- ложка рослинного масла, зелень
Ріпчасту цибулю в цьому рецепті ви можете замінити червоним. В цьому випадку його не слід обсмажувати, а можна замаринувати в лимонному соці або бальзамічний оцті.
Приготування:
Яловичину залити 500 мл гарячої води, довести до кипіння, зняти піну і додати бульйонний кубик. Варити 1 годину.
Потім м’ясо вийняти, остудити і дрібно нарізати.
Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.
Яйця збити віночком і
спекти 2 тонких яєчних млинчика.
Згорнути кожен млинець в трубочку і нарізати поперек, щоб вийшла довга соломка.
Підготовлені м’ясо, цибулю, яєчну соломку з’єднати, заправити майонезом і добре перемішати. Можна додати 1 столову ложку гірчиці або хрону. Прикрасити зеленню.
Рецепт салату з курки, ананаса, сиру і сухарів
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 3 шматочки білого хліба
- 200 р консервованих скибочок ананаса
- 200 г сиру
- 50 г листового салату
- 1 зубчик часнику
- 100 р майонезу
- 2 ст. ложки лимонного соку
- листочки базиліка, мелений чорний перець, сіль
Приготування рецепту:
Куряче філе вимити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
У сковороді розігріти олію і обсмажити філе з усіх боків. Дати охолонути.
Шматочки хліба нарізати кубиками і підрум’янити в духовці.
Скибочки ананаса відкинути на друшляк і дати сиропу стекти.
Сир натерти на крупній тертці.
Листя салатів порвати.
Приготування соусу: Часник очистити і пропустити через прес. Потім перемішати з майонезом і лимонним соком.
Куряче філе, ананас, сир і листя салатів з’єднати і перемішати. Посолити, поперчити, викласти на тарілку, посипати сухарями, полити соусом, прикрасити базиліком і подати на стіл.
Салат з сьомгою, огірком і болгарським перцем
Інгредієнти:
- 1 пучок листя різних салатів
- 2 огірка
- 2 стручка помаранчевого болгарського перцю
- 400 г філе сьомги
- 1 лимон
- 3 ст. ложки соєвого соусу
- рослинної олії — 1 ст. л.
- 1 щіпка цукру, сіль, мелений чорний перець
Сьомгу в цьому рецепті ви можете замінити горбушею або кетою.
Приготування:
Соєвий соус змішати з цукром і нагріти, щоб цукор розчинився.
Філе вимити, обсушити, видалити всі кісточки, змастити з усіх боків теплим соєвим соусом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Лимон вимити, добре обсушити і зняти цедру. Сік віджати.
Огірки вимити й нарізати кубиками.
Стручки перцю розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, вимити й нарізати кубиками.