Салат з баклажанів на зиму: 7 кращих рецептів (36 фото)

Сьогодні розглянемо кращі рецепти заготовок на зиму у вигляді салатів. Салат з баклажанів на зиму можна виготовляти так само просто, як і салат з кабачків. Салати будемо робити з різних подрібнених овочів, з додаванням прянощів, оцту і рослинної олії.

Овочі, призначені для салатів, повинні бути якісними без механічних пошкоджень, в нормальній стадії зрілості. Дефектні овочі не консервуємо. Всі рекомендації кожного рецепту витримуємо для досягнення ідеального результату.

Такі салати відмінно урізноманітнюють зимове меню. Ви уявіть, що у вас огірки і баклажани в одній баночці: до макаронів, м’яса, до картопельки — це просто смакота.

Салат з баклажанів на зиму з огірками

Улюблені всіма огірочки добре поєднуються з баклажанами в одній банці.

Інгредієнти:

  • 1400 р — баклажан
  • 1400 р — помідор (для соку)
  • 700 р — огірків
  • 700 р – червоного солодкого перцю
  • 300 г цибулі
  • 90 г — цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 200 мл — рослинного масла
  • 70 мл — оцту 9 %

Приготування рецепту Салат з баклажанів:

Баклажани нарізаємо на шматочки, солимо і залишаємо на деякий час.

Виділився сік зливаємо. Шматочки баклажанів промиваємо під проточною водою, віджимаємо і кладемо в інший посуд.

На шматочки нарізаємо огірки та перець.

З помідор робимо сік зручним для вас способом (через м’ясорубку, блендер, тертку).

Томатний сік виливаємо у велику каструлю і ставимо на вогонь.

Цибулю нарізаємо півкільцями або чверть кільцями.

Додаємо його в томатний сік, який вже закипів.

Через 5 хвилин до цибулі додаємо огірки і баклажани.

Ретельно все перемішуємо, доводимо до кипіння і

прикриваємо кришкою на 20 хвилин при частому помішуванні.

Додаємо сіль, цукор, оцет і рослинне масло.

Дивіться також:  Компот з винограду на зиму — кращі рецепти компоту в банках

Все ретельно перемішуємо і варимо ще 5 хвилин при невеликому кипінні. Не забуваємо помішувати.

Розкладаємо готовий салат в гарячому вигляді в стерилізовані банки.

Закатуємо кришками і закутуємо пледом до охолодження.

Салат з баклажанів на зиму готовий.

Салат з баклажанів на зиму по-болгарськи

Інгредієнти:

  • 600 — 700 р — обсмажених баклажэанов
  • 300 — 400 г фаршу
  • Для фаршу: 200 г — уваренной томатної пасти, 120 г — обсмаженої цибулі, 20 г часнику, 12 р — зелені петрушки, 15 г солі, 30 мл — рослинного масла, 2 горошини чорного гіркого перцю, 4 горошини запашного перцю.

Приготування рецепту Салат з баклажанів:

  1. Баклажани нарізати кружечками товщиною 1.5 — 2 см. Обсмажити на рослинному маслі.
  2. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями або пластинками. Обсмажити окремо від баклажан до золотистого кольору.
  3. Для фаршу уварюємо протерту томатну пасту до зменшення обсягу в 2 рази. Додаємо обсмажені цибулю, подрібнений часник і зелень, сіль, прянощі і соняшникова олія, попередньо прожарену і охолоджене до 70 градусів С. Все добре перемішати.
  4. На дно підготовлених банок покласти трохи фаршу, потім обсмажені кружечками баклажани, знову фарш і баклажани пошарово, чергуючи їх до повного зщаполнения банки. Верхнім шаром має бути фарш.
  5. Стерилізувати при температурі 100 градусах С: банки місткістю 0,5 л — 90 хвилин, банки ємністю 1 літр — 120 хвилин.
  6. Вийняти з води банки і закатати кришками.

Баклажани з картоплею в томатному соусі

Салат з баклажанів з картоплею на зиму

Інгредієнти:

  • 400 — 500 г — обсмажених баклажанів
  • 200 г картоплі
  • 300 — 400 г томатного соусу
  • Для соусу: 360 р — протертої томатної пасти, 30 г обсмаженого лука, 24 г — цукру, 16 г солі, 20 г борошна, зелень.
Дивіться також:  Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму в банках

Приготування :

  1. Беремо баклажани довгастої форми, діаметром не більш 7 см, нарізаємо кружальцями товщиною 1.5 — 2 див. Посипаємо сіллю з двох сторін, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в рослинному маслі.
  2. Ріпчасту цибулю нарізаємо пластинками завтовшки не більше 0.5 см і обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
  3. Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками розміром 2 см або пластинками товщиною 1.5 — 2 см (до укладання в банки для попередження потемніння тримати в підсоленій воді, але не більше 1 години).
  4. На дно підготовлених банок влити трохи соусу, потім пошарово укласти підсмажені баклажани і картоплю.
  5. Наповнені банки залити гарячим томатним соусом.
  6. Стерилізувати при температурі 100 градусах С: банки місткістю 0,5 л — 90 хвилин, 1 л — 120 хвилин.
  7. Дістати банки і закатати герметично.