Продовжуємо серію рецептів консервування огірків на зиму. Сьогодні готуємо салат з огірків, який нагодував і здивував своєю свіжістю багатьох люблять їсти огірки в будь-якому вигляді. Рецепт простий — були б огірочки, зелень, сіль, та банки з кришками.
Скажемо відразу, це рецепт з подальшою стерилізацією банок. Є й інша назва цієї процедури — прогрівання банок на водяній бані. Тривалість прогрівання залежить від виду і стану плодів, ступеня його подрібнення і кислотності, а також від розміру банок.
Скляні банки до прогрівання не закупорюють бляшаними кришками — їх може зірвати під час прогрівання надлишковий тиск, що створює всередині банки. Тому кришки просто прикривають зверху на горлечко банки.
Рецепт салату з огірків на зиму — з хрусткими скибочками
Часточки огірка з запахом часнику і петрушки — приємно здивують вас.
Нам буде потрібно:
- 4 кг огірків
- великий пучок петрушки
- рослинна масл — 1 стакан
- цукор — 1 склянка
- оцет 9 % — 1 стакан
- 80 г солі кам’яної (4 столові ложки без гірки)
- головка часнику
- 1 чайна ложка чорного перцю
- Вихід: 9 півлітрових банок
Приготування рецепту з огірків:
Від чисто помитих огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо вздовж на 4 частини. Невеликі огірочки — нарізаємо вздовж на 2 частини.
Якщо огірок дуже великий, то розрізаємо його ще й навпіл поперек.
Ми порізали всі огірки і зараз відправляємо їх у велику каструлю. Подивіться — як виглядає каструля з огірків, нарізаних часточками.
Тепер займемося петрушкою.
Наріжемо петрушку дрібними частинами.
Відправляємо її в каструлю до огірків. Ріжемо тоненькими скибочками часник і кладемо до петрушці з огірками.
Додаємо рослинне масло, цукор, сіль і чорний перець.
Все перемішуємо і залишаємо в такому вигляді на 4 -6 годин для маринування. Періодично потрібно струшувати або помішувати. Цукор, сіль і перець повинні рівномірно розподілитися по огірках.
Тим часом готуємо банки для салату з огірків.
Минуло 4.5 години. Починаємо укладати огірки в банки. Намагаємося укласти часточки з огірків вертикально.
Укладайте виделкою, ложкою, але не пальцями.
Так заповнюємо банки масою з огірків до самого верху банки.
У каструлі у нас залишився маринад і
ополоником розливаємо його акуратно по всім нашим баночках.
Стерилізація банок з огірків
На дно великої ємності стелимо рушник і ставимо заповнені банки.
Банки прикривають зверху бляшаними кришками і наливаємо холодну воду по плечики банок. Включаємо вогонь і стерилізуємо з моменту закипання 2- — 25 хвилин.
Пройшло 20 хвилин. Банки виймаємо з допомогою щипців або рушники, щоб не обпалити руку. Кришки щільно закатуємо і перевертаємо банку догори дном.
Перевернуті банки накриваємо харчовою плівкою.
Зверху плівки покриваємо махровим рушником. Так банки повинні стояти до повного охолодження.
Кришки можуть бути використані не тільки закручені ключем, але і за допомогою пальців руки (загвинчуються).
Вдалих заготовок !
Салат з огірків на зиму без стерилізації — відео рецепт
Ви дізналися два способи заготівлі салату з огірками: зі стерилізацією і без стерилізації. Вибір за вами. Вдалих рецептів.