Соус на зиму. 11 кращих рецептів смачного домашнього соусу

Потрібно:

  • Слива сорту ткемалі — 1 кг
  • Вода — 1/4 склянки
  • Насіння кінзи або коріандру — 1 ч. л.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Стручковий перець — 1 шт.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Плоди ткемалі переберіть і промийте холодною водою.
  2. Наріжте плоди на половинки і покладіть в каструлю. Додайте води і поставте каструлю на вогонь.
  3. Доведіть вміст до кипіння і кип’ятіть до тих пір, поки шкірка не почне відставати.
  4. Потім ткемалі протріть через друшляк дерев’яною ложкою, щоб видалити шкірку і кісточки.
  5. Протерту масу перекладіть в іншу каструлю і знову варіть, помішуючи. Варіть до отримання бажаної густоти.
  6. При цьому, заважайте дерев’яною ложкою і дуже часто.
  7. За 5 хвилин до закінчення варіння посоліть і додайте стовчений стручковий перець, часник і насіння кінзи.
  8. Готовий «Ткемалі» розлийте через воронку в пляшки до самого горлечка.
  9. Потім влийте в кожну пляшку по ложці рослинного масла і закрийте розпареними пробками. Чи можете зав’язати складеним удвічі целофаном.
  10. через 24 години пляшки, закупорені пробками, засмолите.
  11. Зберігайте заготовки в прохолодному сухому місці.

Дивіться також:  Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках