Потрібно:
- Слива сорту ткемалі — 1 кг
- Вода — 1/4 склянки
- Насіння кінзи або коріандру — 1 ч. л.
- Часник — 5 зубчиків
- Стручковий перець — 1 шт.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Плоди ткемалі переберіть і промийте холодною водою.
- Наріжте плоди на половинки і покладіть в каструлю. Додайте води і поставте каструлю на вогонь.
- Доведіть вміст до кипіння і кип’ятіть до тих пір, поки шкірка не почне відставати.
- Потім ткемалі протріть через друшляк дерев’яною ложкою, щоб видалити шкірку і кісточки.
- Протерту масу перекладіть в іншу каструлю і знову варіть, помішуючи. Варіть до отримання бажаної густоти.
- При цьому, заважайте дерев’яною ложкою і дуже часто.
- За 5 хвилин до закінчення варіння посоліть і додайте стовчений стручковий перець, часник і насіння кінзи.
- Готовий «Ткемалі» розлийте через воронку в пляшки до самого горлечка.
- Потім влийте в кожну пляшку по ложці рослинного масла і закрийте розпареними пробками. Чи можете зав’язати складеним удвічі целофаном.
- через 24 години пляшки, закупорені пробками, засмолите.
- Зберігайте заготовки в прохолодному сухому місці.