Поверхню паски можна прикрасити їстівними прикрасами — різнокольоровими цукатами, фігурками з шоколаду, мармеладу. желе або марципана. Для ароматизації великодня в сирну масу можна додати трохи рому або лікеру.
Замість цукатів можна покласти в сирну масу нарізаний шматочками мармелад.
Сирна паска з курагою
Дізнаємося різні способи приготування паски і набуваємо досвіду.
Продукти:
- 1 кг сиру
- 150 г вершкового масла
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 1 г ваніліну
- 400 р (33 %) вершків
- 100 г кураги
Метод приготування:
Сир пропустити через м’ясорубку 2 рази. Додати розм’якшене вершкове масло.
Яйця збити міксером з цукром і ваніліном. Додати вершки, добре перемішати.
Вилити в каструлю і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і варити до тих пір, поки маса не загусне. Потім масу трохи остудити.
Курагу обшпарити окропом, обсушити і не крупно нарізати. Змішати сир, курагу і яєчну суміш.
Форму вистелити марлею, викласти сирну масу, зверху поставити невеликий гніт. Прибрати в холодильник на 10 — 12 годин.
Прикрасити шматочками фруктів і подати.
Великдень рожева
Продукти:
- 900 г сиру
- 100 г вершкового масла
- 2 — 3 склянки сметани
- яйця — 3 штуки
- 1 склянка малинового варення
Способи приготування:
Сир протерти через сито. Варення також протерти через сито, з’єднати з сиром. Додати розтерте дочиста вершкове масло, розтерті з цукром жовтки і білки і сметану.
Все дуже добре перемішати, додати за смаком цукор і викласти у форму.
Пасха буде мати рожевий колір і ніжний аромат малини.
Не слід робити великдень у великій кількості, так як вона швидко скисає.
Великдень зі згущеним молоком
Продукти:
- 600 г сиру
- 150 г вершкового масла
- 1/4 склянки цукру
- 1/2 банки згущеного молока
- 1/2 склянки родзинок
- ванілін — за смаком
Способи приготування:
Сир протерти через сито, додати цукор, вершкове масло і ванілін. Добре розтерти, додати сметану, згущене молоко і родзинки. Перемішати.
Масу викласти у форму, покласти гніт і поставити в холодильник на 10 — 12 годин.
Великдень прикрасити мармеладом, шматочками фруктів і подати.
Заварна лимонна великдень
Продукти:
- 700 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 1/3 склянки 20 % вершків
- цедра 2 лимонів
Способи приготування:
Сир покласти під прес на 4 — 6 годин. Потім розтерти з маслом, цукром, яйцями, вершками, додати цедру.
Не доводячи до кипіння, варити, постійно перемішуючи, на слабкому вогні протягом 1 год.
Пасочницу вистелити тканиною, викласти сир, поставити гніт і прибрати в холодильник на добу.
Прикрасьте великдень на свій розсуд.