Способи приготування пасхи до святкового столу — 7 смачних рецептів

Поверхню паски можна прикрасити їстівними прикрасами — різнокольоровими цукатами, фігурками з шоколаду, мармеладу. желе або марципана. Для ароматизації великодня в сирну масу можна додати трохи рому або лікеру.

Замість цукатів можна покласти в сирну масу нарізаний шматочками мармелад.

Сирна паска з курагою

Дізнаємося різні способи приготування паски і набуваємо досвіду.

Продукти:

  • 1 кг сиру
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 1 г ваніліну
  • 400 р (33 %) вершків
  • 100 г кураги

Метод приготування:

Сир пропустити через м’ясорубку 2 рази. Додати розм’якшене вершкове масло.

Яйця збити міксером з цукром і ваніліном. Додати вершки, добре перемішати.

Вилити в каструлю і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і варити до тих пір, поки маса не загусне. Потім масу трохи остудити.

Курагу обшпарити окропом, обсушити і не крупно нарізати. Змішати сир, курагу і яєчну суміш.

Форму вистелити марлею, викласти сирну масу, зверху поставити невеликий гніт. Прибрати в холодильник на 10 — 12 годин.

Прикрасити шматочками фруктів і подати.

Великдень рожева

Продукти:

  • 900 г сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 — 3 склянки сметани
  • яйця — 3 штуки
  • 1 склянка малинового варення

Способи приготування:

Сир протерти через сито. Варення також протерти через сито, з’єднати з сиром. Додати розтерте дочиста вершкове масло, розтерті з цукром жовтки і білки і сметану.

Все дуже добре перемішати, додати за смаком цукор і викласти у форму.

Пасха буде мати рожевий колір і ніжний аромат малини.

Не слід робити великдень у великій кількості, так як вона швидко скисає.

Великдень зі згущеним молоком

Продукти:

  • 600 г сиру
  • 150 г вершкового масла
  • 1/4 склянки цукру
  • 1/2 банки згущеного молока
  • 1/2 склянки родзинок
  • ванілін — за смаком
Дивіться також:  Випічка: святкуємо Великдень з простими рецептами випічки

Способи приготування:

Сир протерти через сито, додати цукор, вершкове масло і ванілін. Добре розтерти, додати сметану, згущене молоко і родзинки. Перемішати.

Масу викласти у форму, покласти гніт і поставити в холодильник на 10 — 12 годин.

Великдень прикрасити мармеладом, шматочками фруктів і подати.

Заварна лимонна великдень

Продукти:

  • 700 г сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 1/3 склянки 20 % вершків
  • цедра 2 лимонів

Способи приготування:

Сир покласти під прес на 4 — 6 годин. Потім розтерти з маслом, цукром, яйцями, вершками, додати цедру.

Не доводячи до кипіння, варити, постійно перемішуючи, на слабкому вогні протягом 1 год.

Пасочницу вистелити тканиною, викласти сир, поставити гніт і прибрати в холодильник на добу.

Прикрасьте великдень на свій розсуд.

Паска з цукатами — відео рецепт