Багато супи з фрикадельками вже знайомі читачам блогу. І багато хто знайомі з такими супами в мережах громадського харчування. А ось вам самим доводилося приготувати ці прості і смачні супи в домашніх умовах ? У нашій родині такі супи люблять всі.
І добре, якщо такі супи будуть їсти в кожній родині.
Суп картопляний з м’ясними фрикадельками
Вже зрозуміло, що для приготування такого супу потрібні фрикадельки.
Приготування м’ясних фрикадельок
На 5 порцій потрібно:
- 450 грам м’яса яловичини або свинини або баранини
- 45 грам цибулі ріпчастої
- 40 мл води
- 1 яйце
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю
Порядок роботи:
- М’ясо яловичини, свинини чи баранини промити в теплій воді.
- Нарізати невеликими шматочками і пропустити через м’ясорубку 2 — 3 рази.
- З’єднати з сирою дрібно нарізаною цибулею, сирим яйцем, водою, чорним меленим перцем, сіллю і добре перемішати.
- Змоченими у воді руками відібрати невеликі порції фаршу (8 — 10 грам) і, катаючи їх між долонями, формуємо кульки (фрикадельки).
- М’ясні кульки кладемо в один ряд на дно посуду, заливаємо невеликою кількістю підсоленої води і варимо на повільному вогні 10 — 15 хвилин.
- Бульйон після відварювання фрикадельок додаємо в суп.
Процес приготування супу з фрикадельками і картоплею
На 5 порцій потрібно:
- 14 штук картоплі
- 2 штуки моркви
- 30 грам петрушки (коріння)
- 2 штуки ріпчастої цибулі
- 25 грам томат-пюре
- 30 грам рослинного масла
- 1800 мл бульйону м’ясного або курячого
- Спеції, сіль, зелень
Порядок роботи:
- Картоплю нарізаємо кубиками.
- Моркву, петрушку, ріпчасту цибулю — часточками — пасеруємо з томат-пюре.
- У киплячий бульйон кладемо картоплю, доводимо до кипіння, вводимо пасеровані овочі з томатом і варимо 15 — 20 хвилин.
- За 5 — 10 хвилин до закінчення варіння додаємо перець горошком, лавровий лист, сіль.
При подачі на стіл у тарілку кладемо відварні фрикадельки (7 — 8 штук) і наливаємо суп. Можна посипати подрібненою зеленню.
Суп картопляний з м’ясними фрикадельками готовий.
Суп з фрикадельками і галушками. Відео рецепт
Такий варіант супу має схвалення у багатьох любителів добре поїсти.
Суп картопляний з рибними фрикадельками
Готуємо Суп також, як у попередньому рецепті, тільки замість м’ясних фрикадельок кладемо в суп фрикадельки рибні, а замість м’ясного бульйону готуємо суп на воді або рибному бульйоні.
Приготування рибних фрикадельок
На 5 порцій потрібно:
- 500 грам свіжої риби (філе зі шкірою без кісток) сома, минтая, окуня морського або тріски.
- 1 штука цибулі ріпчастої
- 1 яйце
- 40 мл води
- 1/2 чайної ложки солі
- перець чорний мелений
Порядок роботи:
- Рибу з кістковим скелетом обробляємо на філе з шкірою без кісток.
- Нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку, потім додаємо дрібно рубаний ріпчасту цибулю, яйце, перець чорний мелений, сіль, воду і все ретельно перемішуємо.
- Змоченими у воді руками формуем кульки (катаємо між долонями рук).
- Фрикадельки припускаємо (варимо в невеликій кількості води) у воді до готовності 7 — 10 хвилин.
Суп картопляний з рибними фрикадельками готовий.
Суп з фрикадельками і локшиною. Відео рецепт
Всі рецепти описаних вище супів — гідні бути на обідньому столі для всієї родини. Ви самі переконалися в простоті їх приготування.