Суп з рисом — смачне перше блюдо східної кухні. Східні кухарі часто імпровізують, що дуже цікаво позначається на кінцевому результаті. Тому приготування їжі йде легко і швидко, а сама страва виходить простим і смачним.
Серед багатьох арабських супів цей стоїть осібно. Його дуже люблять готувати в сім’ях, тому що він дуже подобається всім дітям без винятку. Тому приготуйте це чудове перше блюдо і ваші маленькі прівереди від нього не відмовляться.
Багато спробувавши цей суп з рисом один раз, без коливань, продовжують готувати його і в наступний раз. Чергуйте цей рецепт з іншими супами:
- з кабачками і м’ясом
- з гарбузом
- з свіжих грибів
- з риби
- з помідорами
- з горохом
Зелений рисовий суп на курячому бульйоні
Для приготування цього рецепту, є певна умова: всі овочі повинні бути максимально свіжими. Тобто. вони повинні бути молодшими і недозрілі, тому що це блюдо весняно-літнього пробудження.
Необхідні продукти:
- Стебла селери з листочками — 1 невеликий пучок
- Цибуля-порей — 2 стебла молодих
- Курячий бульйон (можна м’ясний бульйон або просто воду) — до 1 літра
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Ароматний рис (басматі або жасмин) — 100 г
- Молодий кабачок або цукіні — 1 шт.
- Часник — 2-3 зубчики
- Сік одного лимона
- Сіль — за смаком
- Цукор — 1 ч. л.
- Свіжий зелений горошок (або заморожений) — 100 г
- Сушена м’ята — 1 ст. л.
Хід дій
У селери обірвіть листочки і поки відкладіть в сторону.
У цибулі-порею обріжте грубу зелену частину, залишивши лише білий стебло і 3-4 сантиметри зелені.
Потім селеру і цибулю порубаєте на великі шматочки. Потім залийте їх холодною курячим бульйоном (або м’ясним бульйоном, або просто водою).
Все це в сотейнику поставте на бульйон. При цьому, бульйону візьміть не більше літра.
Коли все закипить, додайте вершкове масло і залиште варитися приблизно на 20 хвилин.
Одночасно з цими діями, але в іншій каструлі відварити до повної готовності рис. Щоб рис не злипнувся, налийте завідомо велику кількість води. А через 15 хвилин просто відкиньте рис на сито.
Поки все вариться, розріжте кабачок або цукіні навпіл. А потім наріжте скибочками приблизно по 1 см або трохи тонше.
Подрібніть часник і відстрочені листя селери.
Останні етапи приготування рисового супу
Через 20 хвилин після варіння бульйону з селерою і пореєм додайте в нього рис, часник, зелений горошок і листочки селери.
У чашку вичавіть сік лимона, влийте його в рисовий суп, посоліть, додайте цукор за смаком. Так готуйте ще 5 хвилин.
Останньою дією всипте м’яту, проваріть ще 5 хвилин і кличте всіх до столу.
Таке перше блюдо особливо смачно свіжим і гарячим. А от коли він охолоне і настоїться, то набуває різкуватий смак. Тому в холодному вигляді його частіше їдять чоловіки.
Приємного апетиту !