Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

Необхідно взяти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Свіжі помідори — 2 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Сіль, спеції, зелень — за смаком

Приготування

  1. Наріжте бульби великими кубиками.
  2. Потім обсушіть і обсмажте на рослинному маслі, щоб утворилася рум’яна кірочка.
  3. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору.
  4. З’єднайте обсмажені кубики з пасерованими кільцями цибулі.
  5. Посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
  6. Тушкуйте під кришкою до готовності.
  7. А в кінці гасіння додайте нарізані свіжі помідори.

Готову страву подайте разом з соусом, в якому тушкувався картоплю. Ще посипте зеленню петрушки або кропу.

Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці

Якщо ви навчитеся готувати страву з печінкою, то приготувати смачний печінковий торт, не складе великої праці.

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10 шт.
  • Печінка яловича — 300 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сметана — 200 г
  • Перець, сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Сирі бульби почистіть.
  2. Потім наріжте кружальцями, щоб посолити і обсмажити.
  3. Яловичу печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
  4. Потім посоліть і обсмажте.
  5. В каструлю для запікання покладіть на дно ряд обсмажених кружечків картоплі. Це перший шар.
  6. Потім ряд скибочок нарізаною печінки. Це буде другий шар.
  7. Зверху печінки укладіть ряд підготовлених гуртків картоплі. Ви зробили третій шар.
  8. Потім вміст поперчіть. Покладіть пасеровану цибулю і залийте сметаною.
  9. Поставте каструлю в нагріту духовку, щоб тушкована картопля стала ароматною і дуже смачною.

При подачі посипте блюдо зеленню петрушки або кропу.

Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею

Продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • М’ясо — 200 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Маргарин — 3 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Червоний соус — 400 г
  • Сіль, спеції, зелень — за смаком
Дивіться також:  Кебаб з баклажанами — кращі рецепти приготування баклажан

Приготування

  1. М’ясо наріжте кубиками і обсмажте.
  2. Потім залийте червоним соусом і тушкуйте до готовності.
  3. Бульби очистіть, наріжте великими кубиками і обсмажте.
  4. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж обсмажте.
  5. Часник очистіть і поріжте.
  6. Всі підготовлені інгредієнти з’єднайте в каструлі. Посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист і тушкуйте до готовності.

Гасіння — це нагрівання продукту до готовності в соусі і рідини, попередньо обсмажених продуктів. В які додається потім ще ароматичні приправи для покращення смакових якостей.

При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.

Тушковані кабачки з картоплею

Необхідні продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Кабачки — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Сіль, перець, лавровий лист, часник — за смаком