Необхідно взяти:
- Картопля — 10 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Свіжі помідори — 2 шт.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Сіль, спеції, зелень — за смаком
Приготування
- Наріжте бульби великими кубиками.
- Потім обсушіть і обсмажте на рослинному маслі, щоб утворилася рум’яна кірочка.
- Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору.
- З’єднайте обсмажені кубики з пасерованими кільцями цибулі.
- Посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
- Тушкуйте під кришкою до готовності.
- А в кінці гасіння додайте нарізані свіжі помідори.
Готову страву подайте разом з соусом, в якому тушкувався картоплю. Ще посипте зеленню петрушки або кропу.
Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці
Якщо ви навчитеся готувати страву з печінкою, то приготувати смачний печінковий торт, не складе великої праці.
Вам знадобиться:
- Картопля — 10 шт.
- Печінка яловича — 300 г
- Цибуля — 1 шт.
- Вершкове масло — 3 ст. л.
- Сметана — 200 г
- Перець, сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Сирі бульби почистіть.
- Потім наріжте кружальцями, щоб посолити і обсмажити.
- Яловичу печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
- Потім посоліть і обсмажте.
- В каструлю для запікання покладіть на дно ряд обсмажених кружечків картоплі. Це перший шар.
- Потім ряд скибочок нарізаною печінки. Це буде другий шар.
- Зверху печінки укладіть ряд підготовлених гуртків картоплі. Ви зробили третій шар.
- Потім вміст поперчіть. Покладіть пасеровану цибулю і залийте сметаною.
- Поставте каструлю в нагріту духовку, щоб тушкована картопля стала ароматною і дуже смачною.
При подачі посипте блюдо зеленню петрушки або кропу.
Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею
Продукти:
- Картопля — 10 шт.
- М’ясо — 200 г
- Цибулина — 1 шт.
- Маргарин — 3 ст. л.
- Часник — 1 зубчик
- Червоний соус — 400 г
- Сіль, спеції, зелень — за смаком
Приготування
- М’ясо наріжте кубиками і обсмажте.
- Потім залийте червоним соусом і тушкуйте до готовності.
- Бульби очистіть, наріжте великими кубиками і обсмажте.
- Цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж обсмажте.
- Часник очистіть і поріжте.
- Всі підготовлені інгредієнти з’єднайте в каструлі. Посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист і тушкуйте до готовності.
Гасіння — це нагрівання продукту до готовності в соусі і рідини, попередньо обсмажених продуктів. В які додається потім ще ароматичні приправи для покращення смакових якостей.
При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.
Тушковані кабачки з картоплею
Необхідні продукти:
- Картопля — 10 шт.
- Кабачки — 500 г
- Цибуля — 1 шт.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Сіль, перець, лавровий лист, часник — за смаком