Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

Приготування рецепта

  1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте скибочками.
  2. Потім злегка обсмажте скибочки.
  3. Кабачки очистіть,промийте, видаліть насіння.
  4. Потім наріжте їх скибочками або кружальцями.
  5. Обсмажте очищені кружечки кабачків.
  6. Змішайте в каструлі обсмажені картоплю і кабачки. Посоліть і залийте томатним соусом.
  7. Тушкуйте овочі до готовності. І тільки в кінці гасіння додайте пасеровану ріпчасту цибулю, сіль, спеції.

При подачі на стіл картоплю залийте соусом, в якому він тушкувався. Ще посипте зеленню і дрібно нарізаним часником.

Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді

Подивіться просте і смачне блюдо на обід або на сімейну вечерю.

Ви проглянули чудове блюдо, яке готується по-швидкому.

Тушкована картопля з баклажанами

Потрібно:

  • Картопля — 10 шт.
  • Баклажани — 500 г
  • Томат-пюре — 2 ст. л.
  • Сметана — 200 г
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Зелений перець — 1 стручок
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Картоплю наріжте великими кубиками і обсмажте.
  2. Баклажани наріжте скибочками і окремо обсмажте.
  3. Картоплю і обсмажені баклажани покладіть в каструлю. Посоліть, додайте пассерованное томат-пюре, сметану, нарізаний стручок зеленого перцю.
  4. Тушкована картопля готується в духовці до готовності.

Пасерування це повільне обсмажування продуктів до готовності в жирі. Пасерувати можна: моркву, буряк, цибулю, томат-пюре, борошно. При пасеруванні зберігаються фарбувальні й ароматичні речовини і вітаміни.

Коли будете подавати на стіл, то посипте зеленню петрушки або кропу.

Морква, тушкована з картоплею і майонезом

Необхідні продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Майонез — 200 г
  • Сіль, спеції, зелень — за смаком

Приготування

  1. Очищену картоплю наріжте великими кубиками.
  2. Обсушіть і обсмажте на олії до утворення рум’яної скоринки.
  3. Потім обсмажену картоплю додайте пасеровані кільця цибулі і гуртки моркви.
  4. потім все посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
  5. Тушкуйте під кришкою до готовності.
  6. В кінці гасіння покладіть зелень петрушки або кропу.
Дивіться також:  Млинці з мясом: Смачні рецепти млинців, начинених мясним фаршем

Подайте блюдо до столу гарячим і полийте майонезом.

Смачна тушкована квасоля з картоплею

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10 шт.
  • Варена квасоля — 200 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Морква — 1 шт.
  • Червоний соус — 400 г
  • Сіль, перець. зелень — за смаком

Приготування

  1. Нарізані моркву, цибулю, часник спасеруйте.
  2. Потім додайте до них червоний соус і тушкуйте 10-15 хвилин.
  3. Картоплю наріжте на кубики і обсмажте.
  4. З’єднайте овочі з кубиками картоплі, додати варену квасолю, посоліть і насипте улюблені спеції.
  5. Тушкуйте всі овочі до готовності.