Варення з пелюсток троянд готують на зиму в той час, коли цвітуть троянди. А цвітуть троянди на наших садових ділянках майже все літо. Зрізайте квіти і робіть заготівлю дуже корисного змісту для здоров’я.
Якщо ви вирішили заготовити пелюстки запас, то потрібно правильно доглядати за бутонами троянд, щоб квіти були хорошої якості. При цьому, найкраще боротися з хворобами та шкідниками за допомогою народних засобів.
Варення з квіток троянд є корисним для організму людини. Люди використовують його як допоміжний засіб при лікуванні хронічних тонзилітів і простудних ангін у дітей і дорослих. Вживають варення без особливої дозування, запиваючи чаєм.
Рецепт варення з різних пелюсток троянд на зиму
У цьому рецепті використовуються пелюстки: чайної троянди, білі троянди, червоні троянди, троянди, шипшини.
Інгредієнти:
- Пелюстки троянд — 100 г
- Цукор — 400 г
- Вода — 70 мл
- Лимонна кислота — 0,5 чайної ложки
Приготування
1. На своїй садовій ділянці обриваємо квітки у різних троянд і йдемо з ними на кухню.
2. Від чашечки квітки відокремлюємо листочки в сито, щоб через дірочки пішли всякі дрібні жучки.
3. Пелюстки відокремили і зараз їх треба зважити.
4. Перед вами всього за вагою 100 г пелюсток. Нехай вони так трохи постоять, щоб пішли жучки.
5. Потім насипаємо лимонну кислоту і половину підготовленого цукру.
6. Зараз починаємо рукою пережимати пелюстки до появи соку.
7. Ось у такому стані закрити чашку кришкою і залишаємо так на 12 годин.
8. Висипаємо В каструлю 300 г цукру і виливаємо воду. Каструлю ставимо на вогонь, розмішуємо і доводимо цукровий сироп до кипіння.
9. Опускаємо пелюстки в киплячий сироп. Перемішуємо і варимо варення з пелюсток троянд 15 хвилин.
10. Пройшло 15 хвилин і ось заготівля на зиму готова.
11. Розливаємо вміст каструлі з маленьким стерилізованим баночках. Закриваємо стерильно чистими кришками.
Трохи варення залишилося для проби. Приємного апетиту !
Варення з пелюсток троянд шипшини
Для приготування варення підійдуть будь-які сорти дикорослого шипшини. Квітки повинні бути махровими. Пелюстки збирайте в ранні ранкові години, коли повітря свіже. Захоплюйте пальцями рук розпустилися квітки, але ще нев’янучі.
Спосіб приготування
- Пелюстки укладіть в банку шарами, пересипаючи цукровим піском і утрамбовувавши ложкою.
- Співвідношення пелюсток і цукру беруться зазвичай приблизно.
- На пів-літрову банку може піти навіть 0.5 кг цукру.
- Коли банку буде щільно набита, її потрібно накрити кришкою і поставити в холодильник.
- Пелюстки з часом осядуть і виділять сік. Цей ароматний сік являє собою цілюще бурштиновий продукт з прекрасними смаковими якостями.
Зробіть заготовку і поділіться своєю думкою.
Відео про те, як приготувати варення з рожевих пелюсток чайної троянди
У домашніх умовах це чудова заготівля на зиму робиться легко і швидко.
Вміст баночок виходить ароматним і дуже красивим.
Варення з пелюсток троянд, перетертих з цукром (без варіння) в домашніх умовах
Цей спосіб відрізняється тим, що нічого не потрібно варити. Пелюстки зберігають свої цілющі властивості. У квіткових магазинах пелюстки не купуйте, так як вони можуть бути вирощені з хімікатами.
Спосіб приготування
1. На кожні 100 г пелюсток буде потрібно: 1 стакан цукру і сік половини лимона.
2. У нашому рецепті заготовлено 400 г пелюсток.
3. Засипаємо троянди цукром і вичавленим соком лимона. Пам’ятаємо про співвідношенні обсягів.
4. Починаємо перемішувати масу рукою, щоб з пелюсток троянд вийшло побільше соку. Залишаємо так на 5-6 годин.
5. Минув час, маса зменшилася вдвічі і з’явилося багато сиропу. За допомогою блендера подрібнюємо вміст в однорідну масу.
6. Перекладаємо варення (без варіння) в банку. Залишилося ще, щоб спробувати.
7. Засипаємо зверху цукром. При вживанні, всякий раз, залишилася масу посипайте цукром.
8. Банку закрити кришкою. Заготівля на зиму з пелюсток троянд готова.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати варення з троянд за старовинним рецептом
У заготівлі виходить приємний рожевий колір з великою кількістю сиропу.
Обрізайте троянди разом з пелюстками і готуйте варення з пелюсток троянд. Масові заготівлі йдуть в липні місяці, встигайте.