Вишневий сік — рецепти на зиму в домашніх умовах

Хід роботи

  1. Вимийте ягоди і розімніть їх в каструлі дерев’яним товкачем.
  2. Відіжміть сік з допомогою преса.
  3. Після першого віджиму або пресування на кожен кілограм залишилися вишневих вичавок додайте 1 склянку води. Потім нагрійте до кипіння і варіть 3-5 хвилин.
  4. Потім вдруге відіжміть сік. Всю іншу операцію повторіть ще раз.
  5. Далі, сік першого і другого пресування злийте разом і консервуйте. А останній використовуйте для киселів.
  6. Перед консервуванням сік процідіть, нагрійте до 85 градусів С. Потім розлийте його в пляшки і укупорите.
  7. Пастеризують пляшки протягом 10 хвилин при температурі 85 градусів С.

Як зробити сік з вишні через м’ясорубку

План дій

  1. Переберіть вишню, промийте його в холодній воді, видаліть кісточки.
  2. Пропустіть м’якоть плодів через м’ясорубку і прогрійте 10 хвилин при 60-70 градусів.
  3. Потім перекладіть все в полотняний мішечок і підвісьте його над емальованому каструлею, щоб стік сік.
  4. Для прискорення стоку соку мішечок притисніть дерев’яними щипцями.
  5. Отриманий сік злегка підігрійте, але не кип’ятіть. Потім відразу ж перелийте в чисті, ошпарені окропом пів-літрові пляшки.
  6. Пляшки укупорите дерев’яними пробками, потім помістіть в каструлю з водою. Слідом прогрійте 15-20 хвилин, але не кип’ятіть.
  7. Далі, дістаньте пляшки з води, покладіть на бік, залийте парафіном і охолодіть.
  8. Зберігайте в прохолодному місці.

Відео про те, як приготувати сік вишневий через соковарку

Користь вишні для нашого організму неоціненна. Тому, робіть заготовки і будьте здорові !

Дивіться також:  Солоні баклажани на зиму в банках — найкращі рецепти