Хід роботи
- Вимийте ягоди і розімніть їх в каструлі дерев’яним товкачем.
- Відіжміть сік з допомогою преса.
- Після першого віджиму або пресування на кожен кілограм залишилися вишневих вичавок додайте 1 склянку води. Потім нагрійте до кипіння і варіть 3-5 хвилин.
- Потім вдруге відіжміть сік. Всю іншу операцію повторіть ще раз.
- Далі, сік першого і другого пресування злийте разом і консервуйте. А останній використовуйте для киселів.
- Перед консервуванням сік процідіть, нагрійте до 85 градусів С. Потім розлийте його в пляшки і укупорите.
- Пастеризують пляшки протягом 10 хвилин при температурі 85 градусів С.
Як зробити сік з вишні через м’ясорубку
План дій
- Переберіть вишню, промийте його в холодній воді, видаліть кісточки.
- Пропустіть м’якоть плодів через м’ясорубку і прогрійте 10 хвилин при 60-70 градусів.
- Потім перекладіть все в полотняний мішечок і підвісьте його над емальованому каструлею, щоб стік сік.
- Для прискорення стоку соку мішечок притисніть дерев’яними щипцями.
- Отриманий сік злегка підігрійте, але не кип’ятіть. Потім відразу ж перелийте в чисті, ошпарені окропом пів-літрові пляшки.
- Пляшки укупорите дерев’яними пробками, потім помістіть в каструлю з водою. Слідом прогрійте 15-20 хвилин, але не кип’ятіть.
- Далі, дістаньте пляшки з води, покладіть на бік, залийте парафіном і охолодіть.
- Зберігайте в прохолодному місці.
Відео про те, як приготувати сік вишневий через соковарку
Користь вишні для нашого організму неоціненна. Тому, робіть заготовки і будьте здорові !
Сторінка: 1 2