Вода — джерело всього існуючого на Землі. В організмі людини міститься її 65 %, в рослинах до 95 %. Процес приготування їжі людиною, травлення, засвоєння їжі та обміну речовин не можливі без води.
Водні простори світового океану і морів складають 361 млн. кв. км і це займає 71% всієї земної поверхні.
Якими властивості має вода ?
Вода — найзагадковіше і найпоширеніша речовина на планеті. Вона може бути в різних станах, має безліч найрізноманітніших властивостей, у тому числі і пам’яттю, що доведено науковцями. Може поводитися в організмі і як еліксир життя, і як активний її ворог.
Вона справді загадка і є самим життям як для людини, так і для всього тваринного і рослинного світу. Якщо без їжі людина може прожити 6 — 8 тижнів, без води вона гине вже на 5 — 7 день.
Вона є розчинником більшості органічних і неорганічних речовин. В її середовищі відбуваються майже всі біохімічні і біофізичні реакції, необхідні для обміну речовин. Протягом життя людина поглинає 25 тонн води.
З віком організм втрачає певну кількість води — організм як би всихає. Якщо в організмі новонародженого знаходиться до 90 % води, то в організмі людини похилого тільки 60 — 65 % загальної ваги тіла. Втрати води організмом певною мірою і пояснюється процес старіння. При нестачі в організмі тільки 10 % води настає сильне отруєння всього організму і центральної нервової системи.
По своїй структурі хімічна сполука води — це водень +кисень, простіше H2O. Ваговий склад = 11,19 % і 88,81 %. Молекулярна маса = 18,0153
На Землі за своїм зовнішнім станом води розрізняють три фази:
- газоподібний (пари води)
- рідке
- тверде
Розрізняють воду: атмосферну, поверхневу (або наземну) і підземну. У природі вода зустрічається у вигляді розчинів.
Вода дистильована
Такий стан води добре своєю чистотою, у ній немає солей, але і бруду. Однак пити дистильовану воду постійно не рекомендується, так як відсутність у ній мікроелементів і солей несприятливо для життєдіяльності організму. Тому, коли ви почуєте про чудеса зцілення від застосування дистильованої води, не поспішайте дотримуватися таких порад.
Наукові дослідження показали пряму залежність серцево-судинних захворювань від вмісту кальцію у воді: чим м’якше вода, тим більше ймовірність захворювань серцево-судинної системи.
Електролізна вода
Приготувати її можна наступним чином: посудина з водою з-під крана ділиться на дві частини перегородкою з цупкого брезенту, і в кожне відділення поміщається по електроду, після чого через систему пропускається постійний струм.