Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

10. Далі, від м’ясних шматочків відокремлюємо з допомогою ножа м’ясо і кладемо в чисту тарілку. Бачимо, що для фаршу м’яса достатньо.

11. Кісточки від шматочків без м’яса, складаємо в тарілку з головами і хвостами.

12. Перед вами тарілка з відокремленою шкірою від м’ясних шматочків риби.

13. Подивіться, шкіра не зовсім гола, на ній є і м’ясні ділянки — це теж добре і нехай так і буде.

14. На дно порожній каструлі складаємо голови, хвости і кісточки з відрізаним м’ясом. Додаємо головки очищеного цибулі, моркви, лавровий лист і всі спеції.

15. Заливаємо водою, трохи солимо і варимо 30 хвилин, після закипання. Потім рибу дістанемо, а бульйон процідимо через сито з марлею, він нам дуже потрібен.

Готуємо фарш в заливне

16. З шматка батону вирізаємо м’якуш і кришимо його в тарілочку.

17. Заливаємо крихти батона молоком.

18. Розминаємо трохи виделкою і відставляємо в сторону для набухання.

19. Гілочки петрушки подрібнюємо ножем, як на фото.

20. Моркву натираємо на крупній тертці і кладемо в миску.

21. З допомогою м’ясорубки подрібнюємо рівномірно м’ясо риби і ріпчасту цибулю.

22. Створюємо фарш для фарширування з наступних компонентів: натерта морква, фарш з риби, 2 сирих яйця, цибулі, набрякла м’якоть батона, приправа для риби, нарізану петрушку, трохи часнику, щіпка цукру, сіль. Все ретельно перемішуємо.

Фаршируємо шкірку риби

23. Начиняємо шкірку риби приготованим фаршем. Перед вами об’ємний шматок фаршированого хвоста.

24. Фаршируємо всю іншу шкірку карпа, утворюючи об’ємні шматочки.

25. Пальцями руки натискаємо на фарширований шматочок, щоб він був більш твердим і акуратним.

26. Ось так виглядають фарширована шкірка. Зовнішньо — являє собою, як нарізані шматки звичайної риби.

Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

27. Кладемо фаршировані шматки на дно каструлі і заливаємо процідженим бульйоном.

28. Бульйону заливаємо так, щоб він покрив рибу і варимо 30 хвилин. Якщо у вас залишився бульйон, не виливайте в мийку, а вилийте на тарілочку, він загусне і ви з задоволенням можете з’їсти його, навіть без риби.

29. Минуло 30 хвилин, вимикаємо вогонь, дістаємо шматочки риби, викладаємо в різні тарілочки і бачимо фарш не випав, так і повинно бути.

Формуємо заливне

30. До шматочках риби кладемо кружечки моркви і заливаємо бульйоном з каструлі. Чекаємо остигання бульйону і ставимо на ніч у холодильник.

31. Після застигання нарізаємо холодець на красиві шматочки і формуємо святкове блюдо.

Страва з фаршированими шматками карпа без желатину ставимо на стіл і чекаємо реакції від гостей.

Холодець з окуня з креветками і желатином — відео