Для освітлення влийте гарячий бульйон оцет або лимонний сік. Для відтяжки візьміть сік риби, отриманий під час відтавання, і 2 сирих яйця, добре все це перемішайте і розбавте п’ятьма такими ж частинами холодного бульйону.
Гарячий бульйон знову поставте на маленький вогонь і тонкою цівкою влийте в нього відтяжку. Доведіть до кипіння і, як тільки закипить, зробіть вогонь мінімальним. Через 15 — 20 хвилин відтяжка осяде на дно. Візьміть бульйон і процідити через серветку. Гаряче желе готове.
Відлийте трохи гарячого і прозорого желе для подальшого прикраси.
5. Готову рибу охолодіть, очистіть від усіх кісточок і наріжте на шматочки.
6. Коли желе застигне, додайте в нього майонез і як слід перемішайте. Трохи желе залиште для прикраси. Шматочки риби викладіть на велике блюдо, прикрасьте за бажанням і розподіліть желе. Дайте страві трохи застигнути на холоді і залийте зверху залишеним для прикраси желе з майонезом.
7. Тепер, коли вже все готово можна зайнятися прикрасою. Для цього підійдуть свіжі або солоні огірки, варені морква чи картопля, болгарський перець або горошок, помідори, маслини, редис, яйця, лимон, зелень.
8. У прозорому желе, яку ви залишили для прикраси, змочіть скибочки овочів і розкладіть їх по поверхні. Потім обережно залийте блюдо желе і дайте йому остаточно застигнути.
Риба заливна «Казка про рибака і рибку»
Вимагається:
- 160 г осетра
- Лимон
- Морква
- 130 г готового желе
- Зелень і соус — хрін
Приготування рецепта
- Рибне філе відваріть, остудіть і наріжте на шматочки.
- На деко або у велику неглибоку форму налийте тонким шаром желе і дайте застигнути. На нього зверху викладіть шматки риби так, щоб між ними залишалися невеликі проміжки.
- Прикрасьте зеленню, морквою, лимоном. Зміцніть застиглим желе. Обережно залийте залишилися желе, щоб його шар товщиною трохи менше 1 див.
- Коли страва остаточно застигне, викладіть його з дека і наріжте на невеликі порції, захоплюючи шматочки риби.
Подавайте заливне на блюдо з овочевим гарніром або без гарніру. Окремо подайте соус — хрін.
Як приготувати рибний холодець з товстолобика — відео
Стаття закінчилася і дуже б хотілося, щоб вона вам сподобалася і в результаті вашої кулінарної діяльності на святковий стіл з’являлися не просто апетитні холодцы, заливні і холодці, а творчі шедеври.