Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати млинці на воді без яєць, які виходять смачними, тонкими і з красивими ажурними дірочками. Рецептів існує велика кількість і вони відрізняються між собою за присутності (або відсутності) будь — яких інгредієнтів. Приміром, є млинці на молоці і є без молока.
Наближається Великий Піст і багатьом людям рецепти млинців на воді без яєць і молока — будуть приємними для приготування і чаювання.
І навіть в Масляну, знайдуться охочі покуштувати такі млинці, тому що в них є своя особливість.
Ажурні млинці без яєць — як приготувати млинці на воді тонкими
Зустрічайте пісні мереживні млинці без яєць і молока з дірочками.
Інгредієнти:
Приготування
- У склянку кладемо чайний пакетик і заливаємо його 200 мл окропу.
2. Продовжуємо наполягати чай протягом 5 хвилин. Перед вами справжній склянку з чаєм.
3. Виливаємо чай в миску і наливаємо 300 мл холодної води.
4. Кладемо 2 ст. ложки цукрового піску і перемішуємо. Кладемо щіпку солі і перемішуємо.
5. Насипаємо борошно пшеничне і з допомогою віночка замішуємо тісто. Потім вливаємо олію без запаху.
6. В ложку з содою додаємо лимонний сік для гасіння.
7. Погашену лимонним соком соду виливаємо тісто. Все добре перемішуємо.
8. Ставимо Сковороду на середній вогонь, прогріваємо і наливаємо тісто ополоником.
9. Розподіляємо тісто ополоником тонким шаром на сковороду і випікаємо млинець 0.5 хвилини на одній стороні.
10. Потім перевертаємо на інший бік і випікаємо 1 хвилину.
11. Тонкі млинці з дірочками без яєць і без молока готові.
Приємного апетиту !
Як приготувати млинці на воді пісними з вівсянкою, щоб були мереживними і смачними
Такий рецепт досить простий, борошно замінює вівсянка, а виходить смачне і незвичайне ласощі.
Інгредієнти:
Приготування рецепта
- Вівсяні пластівці можна використовувати і цільні і подрібнені — вони все одно будуть подрібнюватися в блендері. Ми будемо готувати і подрібнювати вівсяні пластівці з лляними насінням в блендері — там же і будемо готувати тісто.
- В блендер, додаємо вівсяні пластівці, лляне насіння, сіль, розпушувач, крохмаль, цукрозамінник, 1 чайну ложку рідкого ваніліну, 1 ст. ложку рослинного масла, 1 склянка газованої води. Закриваємо кришку блендера і подрібнюємо до однорідного стану.
3. Готове тісто виливаємо в ємність.
4. У ємності воно має простояти при кімнатній температурі 10 — 15 хвилин. Якщо тісто буде погано розливатися, то потрібно буде налити 2-3 ложки води і розмішати.
5. Добре розігріваємо сковороду змащуємо маслом.
6. І ополоником наливаємо тісто. На замітку: Перед кожним наливанням млинця перемішуємо тісто, так як крохмаль має властивість осідати.