Як зварити яйця круто цікавить багатьох людей. Просто часто, при варінні, вони тріскаються і з них витікає частина вмісту. Тоді їх просто вже не можна використовувати на задумані смачні салати.
Рівна поверхня варених яєць потрібна для прикраси у свято Великдень, коли використовується для декору техніка декупаж.
Способи варіння існують різні, наприклад, на пару, який застосовують знають домогосподарки. При цьому, шкаралупа не тріскається і легко чиститься.
Скільки варити яйця круто зварені на пару
При такому способі варіння шкаралупа чиститься легко і зовсім не тріскається.
Як порада: яйця повинні бути кімнатної температури.
Хід дій:
1. Візьміть свіжі сирі яйця і добре помийте у воді. Приготуйте пароварку або мультиварку. Налийте води згідно інструкції. Встановіть кошик, щоб варити на пару.
2. В кошик покладіть підготовлені сирі яйця і закрийте кришку. Зробіть режим — Варіння на пару і встановіть таймер варіння на 15 хвилин. Після сигналу яйця круто будуть зварені.
3. Ще можна скористатися простою пароваркою. Тоді час варіння треба
У простій пароварці час треба засікати з моменту закипання води.
4. Щоб швидше сталося охолодження, опустите яйця в холодну воду.
5. В результаті шкаралупа від білка легко чиститься.
6. Струни яйцерізки легко ріжуть білок і жовток, які навіть не кришаться.
7. При різанні ножем навпіл на дві половинки видно, що кришення не відбувається. Такі половинки добре покривати начинкою для святкового столу.
Якщо у вас при такому способі варіння яйця круто навіть тріснуть, то вміст не витече.
Вдалою і правильної варіння білка і жовтка в яєчній шкаралупі.
Відео про те, як варити яйця в мультиварці
В мультиварці готувати все дуже просто. Подивіться, як це легко робиться.
У моїх знайомих всі відгуки про застосування мультиварки на кухні тільки позитивні.
Відео про те, як зварити яйця круто з яскравим жовтком
Яскраві жовтки часто потрібні для прикраси багатьох салатів, тому подивіться 2 варіанти і виберіть потрібну для вас.
Ви дізналися час варіння яєць по хвилинах, тому визначтеся у виборі способу варіння і готуйте з задоволенням.