Процес приготування:
- Вимийте айву, очистіть від шкірки, дрібно наріжте і викладіть на сковороду.
- Обсмажте її в оливковій олії з додаванням рубаного ріпчастої цибулі і невеликої кількості води.
- Подрібніть м’ясо курки і з’єднайте з айвою. Ще додайте мелений перець, сіль і майонез. Все ретельно перемішайте.
- Підготовлену масу перекладіть в змащену маслом і посипану сухарями форму.
- Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 180-200 градусів С протягом 20-30 хвилин.
Дуже красиво буде виглядати запіканка з куркою, якщо ви прикрасите її подрібненою зеленню петрушки і кропу.
Запіканка з курячого фаршу з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- Картопля — 700 г
- Морква — 1 шт.
- Шпинат — 150 г
- Куряче філе — 300 г
- Яйця — 3 шт.
- Вершкове масло — 50 г
- Сир — 100 г
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Відваріть картоплю разом з морквою до м’якості.
- Потім розімніть все в пюре і трохи остудіть.
- Додайте 2 яйця, сіль, перець. Змішайте всі разом.
- Куряче філе пропустіть через м’ясорубку. Додайте подрібнений в блендері шпинат, яйце, сіль, перець і перемішайте.
- Змастіть форму рослинним маслом і викладіть спочатку тільки половину картопляної маси.
- На картопляний шар розкладіть курячий фарш зі шпинатом.
- На фарш зверху викладіть другу половину картопляної маси.
- Потім зверху викладіть шматочки вершкового масла і тертий сир.
- Запікайте в духовці при 180 градусах З тривалістю 40 хвилин.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати запіканку з кабачків і курки
Блюда, запечені в духовці з куркою, бувають завжди смачними. Приготуйте і переконайтеся самі. Приємною готування.