Зелені помідори на зиму сама пікантна заготовка. Недостиглі помідори бувають дуже смачними у вигляді салату і закуски. Хоча і спосіб соління вони мають особливий статус незвичайного рецепта.
Багато консервовані салати на зиму вже перевірені часом, а ось рецепти із зелених помідор багато хто просто не знають. В осінню пору заготовок люди шукають незвичайні рецепти. Виявляється, вони є, щоб стати окрасою сімейного столу.
Сьогодні заготовимо зелені помідори на зиму так, щоб вони були смачними і ароматними. А ваші друзі і знайомі запитували опис рецепта.
Рецепт зелених помідор з перцем і часником на зиму
Приготуйте по цьому рецепту незвичайну закуску в банку, щоб взимку їсти її з багатьма другими стравами.
Необхідні продукти:
- Зелені помідори — 1 кг
- Цибуля — 0.5 кг
- Солодкий болгарський перець — 0.5 кг
- Часник — 1 головка
- Червоний гіркий перець — 1 шт.
- Петрушка — 1 пучок
- Столовий оцет — 50 мл
- Рослинна олія — 50 мл
- Сіль — 40 г
- Цукор — 40 г
- Чорний перець горошком — 10 шт.
Приготування заготовки
- Очистіть цибулю і наріжте його тоненькими кружальцями.
- Зелені помідори теж наріжте тонкими кружечками.
- Цілий солодкий перець бланшируйте 2 хвилини в окропі. Потім обдайте холодною водою, видаліть насіння і наріжте смужками.
- Головку часнику очистіть і наріжте пластинками.
- Гіркий червоний перець наріжте кільцями.
- Петрушку вимити і дрібно порубаєте.
- Всі підготовлені овочі і зелень з’єднайте разом у просторій ємності. Додайте цукор, сіль, рослинне масло, столовий оцет, чорний перець горошком. Все акуратно перемішайте.
- Потім отриману овочеву суміш викладіть у стерилізовані банки і прикрийте кришками.
- Стерилізуйте 0.5 літрові банки 20 хвилин, а літрові — 25 хвилин.
- Далі закатаю, переверніть, укутайте і залиште так до охолодження.
- Потім приберіть банки в льох.
Як приготувати зелені помідори на зиму по-українськи
Український рецепт робиться з бурих томатів з додаванням зелених. Або тільки з бурих, або тільки з зелених.
Потрібно:
- Зелені або бурі помідори — 2 кг
- Морква — 500 г
- Цибуля — 500 г
- Солодкий перець — 1 кг
- Коріння петрушки — 200 г
- Петрушка (зелень) — 30 г
- Столовий оцет — 0.15-0.3 л
- Рослинне масло — 0.5 л
- Сіль — 50-100 г
- Запашний перець — 10 горошин
- Чорний перець — 10 горошин
- Гвоздика — 10 бутонів
- Лавровий лист — 7-10 шт.
Спосіб приготування
- Середньої величини м’ясисті помідори розрізати на 4-6 часточок.
- З перцю виріжте насіння і наріжте його шматочками розміром 1х2 см або 1х2 див.
- Коріння петрушки і моркву очистіть і наріжте кільцями товщиною не більше 5 мм
- Зелень петрушки вимити і дрібно поріжте.
- Рослинна олія доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Потім охолодіть до 70 градусів С.
- Чисті банки підігрійте, налийте в них гаряче масло і покладіть прянощі.
- Підготовлені овочі змішайте, додайте за смаком сіль і оцет. Щільно укладіть в банки овочі з рослинною олією.
- Стерилізуйте банки в киплячій воді: пів-літрові — 50 хвилин, літрові — 60 хвилин.
Салат на зиму із зелених помідорів з капустою — просто смакота
Рецепт такого салату дозволяє приготувати потім зимові смачні щі.
Продукти:
- Помідори зелені — 1 кг
- Білокачанна капуста — 1 кг
- Великі цибулини — 2 шт.
- Болгарський перець — 2 шт.
- Цукор — 100 г
- Сіль — 30 г
- Столовий оцет — 0.3 л
- Чорний перець — 7 горошин
- Запашний перець — 7 горошин
Процес готування
- Помідори наріжте скибочками.
- Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте.
- Цибулю очистіть і подрібніть.
- З солодкого перцю видаліть насіння і наріжте його смужками шириною 2-3 див.
- Підготовлені овочі змішайте разом і посоліть.
- Отриману суміш перекладіть в емальовану каструлю, а зверху покладіть гурток. Ще покладіть гніт і залишити на 8-12 годин.
- Після цього злийте сік, що виділився. Заправте овочі прянощами, цукром і оцтом. Потім доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
- Далі укладіть гарячу суміш у чисті банки і стерилізують в киплячій воді.
- Час стерилізування півлітрових банок — 12 хвилин, а літрові — 15-20 хвилин.
Відео про те, як зробити заготовку із зелених помідорів без варіння
Обов’язково спробуйте зробити такий рецепт салату на зиму. Розчарувань не буде.
У відео автор дуже докладно розповів рецепт по кроках. Готуйте також, щоб взимку відкрити баночку з смачною і корисною закускою.
Салат із зелених помідорів з болгарським перцем
У цьому рецепті присутній спосіб стерилізації банок.
Потрібні продукти:
- Зелені помідори — 1 кг
- Солодкий перець — 900 г
- Цибуля — 600 г
- Зелень селери — 75 г
- Сіль — 40 г
- Мелений чорний перець — 7 г
- Цукор — 40 г
- Оцет — 1 ст. л.
Хід роботи
- Зелені помідори середньої величини вимийте. Потім наріжте їх скибочками або пластинками.
- Червоний м’ясистий перець бланшируйте 1-2 хвилини в киплячій воді. Потім остудіть в холодній воді і приберіть насіння. Плоди перцю наріжте смужками шириною 5-8 мм.
- Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
- Зелень селери дрібно поріжте.
- Всі підготовлені овочі змішайте. Ще покладіть сіль, цукор, перець, оцет і викладіть суміш у банки.
- Стерилізуйте пів-літрові банки — 15 хвилин, літрові банки — 25 хвилин.
Зелені помідори на зиму з овочами без оцту
Рецепт для людей, яким протипоказаний оцет. Вміст баночки оформляється у вигляді салату.
Інгредієнти:
- Зелені помідори — 500 г
- Морква — 200 г
- Цибуля — 200 г
- Солодкий перець — 200 г
- Соняшникова олія — 0,5 склянки
- Сіль — за смаком
Приготування
- Всі овочі порізати і перемішайте.
- Потім покладіть все в каструлю і додати 2 лаврових листа, 7 горошин чорного перцю.
- Варіть на слабкому вогні до кипіння.
- Потім все перемішайте і розкладіть по чистим банкам.
- Стерилізують в киплячій воді: пів-літрові банки — 20 хвилин, літрові — 20-25 хвилин.
Відео про те, як приготувати на зиму салат Дунайський
Зелені помідори на зиму чудово поєднуються з іншими овочами.
Неодмінно заготовте кілька баночок з зеленими помідорами. Всі рецепти відмінні і прості у приготуванні.