Зелені помідори на зиму сама пікантна заготовка. Недостиглі помідори бувають дуже смачними у вигляді салату і закуски. Хоча і спосіб соління вони мають особливий статус незвичайного рецепта.
Багато консервовані салати на зиму вже перевірені часом, а ось рецепти із зелених помідор багато хто просто не знають. В осінню пору заготовок люди шукають незвичайні рецепти. Виявляється, вони є, щоб стати окрасою сімейного столу.
Сьогодні заготовимо зелені помідори на зиму так, щоб вони були смачними і ароматними. А ваші друзі і знайомі запитували опис рецепта.
Рецепт зелених помідор з перцем і часником на зиму
Приготуйте по цьому рецепту незвичайну закуску в банку, щоб взимку їсти її з багатьма другими стравами.
Необхідні продукти:
- Зелені помідори — 1 кг
- Цибуля — 0.5 кг
- Солодкий болгарський перець — 0.5 кг
- Часник — 1 головка
- Червоний гіркий перець — 1 шт.
- Петрушка — 1 пучок
- Столовий оцет — 50 мл
- Рослинна олія — 50 мл
- Сіль — 40 г
- Цукор — 40 г
- Чорний перець горошком — 10 шт.
Приготування заготовки
- Очистіть цибулю і наріжте його тоненькими кружальцями.
- Зелені помідори теж наріжте тонкими кружечками.
- Цілий солодкий перець бланшируйте 2 хвилини в окропі. Потім обдайте холодною водою, видаліть насіння і наріжте смужками.
- Головку часнику очистіть і наріжте пластинками.
- Гіркий червоний перець наріжте кільцями.
- Петрушку вимити і дрібно порубаєте.
- Всі підготовлені овочі і зелень з’єднайте разом у просторій ємності. Додайте цукор, сіль, рослинне масло, столовий оцет, чорний перець горошком. Все акуратно перемішайте.
- Потім отриману овочеву суміш викладіть у стерилізовані банки і прикрийте кришками.
- Стерилізуйте 0.5 літрові банки 20 хвилин, а літрові — 25 хвилин.
- Далі закатаю, переверніть, укутайте і залиште так до охолодження.
- Потім приберіть банки в льох.
Як приготувати зелені помідори на зиму по-українськи
Український рецепт робиться з бурих томатів з додаванням зелених. Або тільки з бурих, або тільки з зелених.
Потрібно:
- Зелені або бурі помідори — 2 кг
- Морква — 500 г
- Цибуля — 500 г
- Солодкий перець — 1 кг
- Коріння петрушки — 200 г
- Петрушка (зелень) — 30 г
- Столовий оцет — 0.15-0.3 л
- Рослинне масло — 0.5 л
- Сіль — 50-100 г
- Запашний перець — 10 горошин
- Чорний перець — 10 горошин
- Гвоздика — 10 бутонів
- Лавровий лист — 7-10 шт.
Спосіб приготування
- Середньої величини м’ясисті помідори розрізати на 4-6 часточок.
- З перцю виріжте насіння і наріжте його шматочками розміром 1х2 см або 1х2 див.
- Коріння петрушки і моркву очистіть і наріжте кільцями товщиною не більше 5 мм
- Зелень петрушки вимити і дрібно поріжте.
- Рослинна олія доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Потім охолодіть до 70 градусів С.
- Чисті банки підігрійте, налийте в них гаряче масло і покладіть прянощі.
- Підготовлені овочі змішайте, додайте за смаком сіль і оцет. Щільно укладіть в банки овочі з рослинною олією.
- Стерилізуйте банки в киплячій воді: пів-літрові — 50 хвилин, літрові — 60 хвилин.