Зелені помідори на зиму — смачні рецепти пальчики оближеш

Зелені помідори на зиму сама пікантна заготовка. Недостиглі помідори бувають дуже смачними у вигляді салату і закуски. Хоча і спосіб соління вони мають особливий статус незвичайного рецепта.

Багато консервовані салати на зиму вже перевірені часом, а ось рецепти із зелених помідор багато хто просто не знають. В осінню пору заготовок люди шукають незвичайні рецепти. Виявляється, вони є, щоб стати окрасою сімейного столу.

Сьогодні заготовимо зелені помідори на зиму так, щоб вони були смачними і ароматними. А ваші друзі і знайомі запитували опис рецепта.

Рецепт зелених помідор з перцем і часником на зиму

Приготуйте по цьому рецепту незвичайну закуску в банку, щоб взимку їсти її з багатьма другими стравами.

Необхідні продукти:

  • Зелені помідори — 1 кг
  • Цибуля — 0.5 кг
  • Солодкий болгарський перець — 0.5 кг
  • Часник — 1 головка
  • Червоний гіркий перець — 1 шт.
  • Петрушка — 1 пучок
  • Столовий оцет — 50 мл
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Сіль — 40 г
  • Цукор — 40 г
  • Чорний перець горошком — 10 шт.

Приготування заготовки

  1. Очистіть цибулю і наріжте його тоненькими кружальцями.
  2. Зелені помідори теж наріжте тонкими кружечками.
  3. Цілий солодкий перець бланшируйте 2 хвилини в окропі. Потім обдайте холодною водою, видаліть насіння і наріжте смужками.
  4. Головку часнику очистіть і наріжте пластинками.
  5. Гіркий червоний перець наріжте кільцями.
  6. Петрушку вимити і дрібно порубаєте.
  7. Всі підготовлені овочі і зелень з’єднайте разом у просторій ємності. Додайте цукор, сіль, рослинне масло, столовий оцет, чорний перець горошком. Все акуратно перемішайте.
  8. Потім отриману овочеву суміш викладіть у стерилізовані банки і прикрийте кришками.
  9. Стерилізуйте 0.5 літрові банки 20 хвилин, а літрові — 25 хвилин.
  10. Далі закатаю, переверніть, укутайте і залиште так до охолодження.
  11. Потім приберіть банки в льох.
Дивіться також:  Чорна смородина протерта з цукром на зиму без варіння

Як приготувати зелені помідори на зиму по-українськи

Український рецепт робиться з бурих томатів з додаванням зелених. Або тільки з бурих, або тільки з зелених.

Потрібно:

  • Зелені або бурі помідори — 2 кг
  • Морква — 500 г
  • Цибуля — 500 г
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Коріння петрушки — 200 г
  • Петрушка (зелень) — 30 г
  • Столовий оцет — 0.15-0.3 л
  • Рослинне масло — 0.5 л
  • Сіль — 50-100 г
  • Запашний перець — 10 горошин
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Гвоздика — 10 бутонів
  • Лавровий лист — 7-10 шт.

Спосіб приготування

  1. Середньої величини м’ясисті помідори розрізати на 4-6 часточок.
  2. З перцю виріжте насіння і наріжте його шматочками розміром 1х2 см або 1х2 див.
  3. Коріння петрушки і моркву очистіть і наріжте кільцями товщиною не більше 5 мм
  4. Зелень петрушки вимити і дрібно поріжте.
  5. Рослинна олія доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Потім охолодіть до 70 градусів С.
  6. Чисті банки підігрійте, налийте в них гаряче масло і покладіть прянощі.
  7. Підготовлені овочі змішайте, додайте за смаком сіль і оцет. Щільно укладіть в банки овочі з рослинною олією.
  8. Стерилізуйте банки в киплячій воді: пів-літрові — 50 хвилин, літрові — 60 хвилин.

Салат на зиму із зелених помідорів з капустою — просто смакота