Барбекю-піч із цегли (піч-коптильня) — кращий проект

7. Для пода і стінок топки використовується вогнетривка цегла. У середній частині печі видно вогнетривку поперечну стінку з димовим вікном у коптильню. Її верхній край обмежений сталевим куточком — опорою перемички.

8. Настав час установки опалубки для відливання перемички над входом в барбекю-секцію. Для цього потрібно укласти два сталевих куточка, на які обопрется балка. Щоб було зручно працювати, використовуйте струбцини.

Облицювання печі цеглою

9. Вже все готово для облицювання печі цеглою. Це важливий фактор для зовнішнього вигляду всій печі. Облицювальна цегла укладають на ребро.

10. Красива перев’язка виходить з нижньою кромкою дверного отвору коптильні. В верхній ряд по краю барбекю-секції цегла потрібно викласти поперек ряду з випуском назовні.

11. Поки цегляна кладка сохне, перекрийте бетонною плитою коптильню. Для цього потрібно взяти відповідні за розміром готові плити або відлити плиту самим.

12. Після того як розчин висохне, укладіть відсутні ряди цегли навколо верхівки коптильні, а також на її дах. В її правому дальньому кутку складіть димову трубу.

13. Поки кладка сохне, треба подбати про металевих деталях печі. Це решітка-гриль для грубки, двері, заслінка для димового отвору в коптильню, ковпак на димар.

Облаштування печі металевими деталями

14. Ось уже й металеві деталі встановлені на барбекю-піч. Зверніть увагу на рукоятку привода заслінки димового вікна. Вона розташована внизу конструкції.

15. Всередину лівій частині печі встановлюється металевий гриль і закріплюється до стінки топки, а також підпорою. Це дозволить легко підтримувати піч в чистоті, видаляючи золу з печі разом з грилем.

16. Над грилем закріпіть два ряди металевих грат, на яких будете готувати. Решітки обіпріть на вмуровані в стіни прутки або куточки. Зверху піч закривається кришками, дерев’яними ручками.

Дивіться також:  Камені для лазні. Які камені краще і як правильно вибрати ?

17. Кришки прикріплено петлями до рами з куточка. Яка, в свою чергу, закріплена в кладці печі. Прутки для кріплення ґрат також закріплені в кладці і бетонних блоках верхній частині барбекю-секції.

18. У духовці застосовується аналогічна конструкція. В бічні стінки закріплені опори із сталевих куточків під решітки, які можуть вийматися. Бажано в двері коптильні вставити термометр.

19. Перед вами двері в коптильню, яка закрита. Термометр для контролю процесу копчення, встановлений в середині двері. Зверніть увагу: ручки дверей повинні мати надійну теплоізоляцію, інакше буде опік.

20. Рукоятка приводу заслінки має гребінчастий стопор. Він дозволяє закріплювати заслінку у потрібному положенні. Так можна регулювати потік повітря через коптильню до кінцевого результату копчення.