Салат з печінкою: 8 смачних рецептів печінкових салатів

Салат з печінкою — дуже поживна закусочне блюдо. І готується воно, як у простому і звичайному варіанті або ж в більш складному. Це, коли всі інгредієнти викладаються на блюдо шарами.

Для приготування салатів використовуються будь-які овочі, а також різна печінку. Вона може бути рибної, курячої, індички, яловичої. Також кілька слів про такий компонент, без якого, мабуть, не можна приготувати жоден салат. Це заправка його майонезом, який може бути домашнім або купленим в магазині.

Дізнайтеся смачні й корисні рецепти печінкових салатів, які притягують погляд і бажання швидше сісти за стіл.

Салат з яловичої печінки з бринзою

Коли в блюді присутній бринза, то солити інгредієнти не потрібно. Все тому, що вона солона.

Необхідні продукти:

  • Яловича печінка — 200 г
  • Бринза — 200 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Мелений червоний перець, зелень — за смаком
  • Болгарський перець для прикраси

Приготування

  1. Печінку відварити в злегка підсоленій воді.
  2. Потім дайте їй охолонути і наріжте соломкою.
  3. Візьміть бринзу, розкришите її руками і змішайте з печінкою.
  4. Ріпчасту цибулю очистіть. дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі.
  5. Ще додайте подрібнену зелень, майонез, поперчіть і все добре перемішайте.

Готовий салат викладете в салатницю і прикрасьте болгарським перцем.

Рецепт салат з курячою печінкою і маринованими грибами

Вас чекає вишуканий смак і нав’язливе бажання, щоб повторити приготування цього рецепту.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 600 г
  • Мариновані гриби — 1 банку
  • Зварені круто яйця — 6 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • Сир твердий-250 г
  • Майонез, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Яйця очистіть і відокремте білки від жовтків.
  2. Білки наріжте невеликими кубиками.
  3. Сир натріть на крупній тертці.
  4. Печінку обсмажте до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.
  5. Мариновані гриби дрібно наріжте.
  6. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте до цибулі нарізані гриби і продовжуйте смажити ще 5-7 хвилин.
  7. Всі інгредієнти охолодіть.
  8. З’єднайте разом всі підготовлені компоненти і заправити майонезом.
  9. При необхідності посоліть за смаком, перемішайте і викладіть в салатницю.
Дивіться також:  Рецепти салатів на День Народження: 7 рецептів смачних салатів

Зверху посипте готовий салат з печінкою подрібненими яєчними жовтками.

Дуже смачний салат з яловичої печінкою і крабовими паличками

У запропонованому рецепті салату заправка містить оцет, який створює приємну смакову кислинку.

Інгредієнти:

  • Яловича печінка — 400 г
  • Крабові палички — 400 г
  • Яйця, зварені круто — 6 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Консервована кукурудза — 1 банку
  • Майонез