Кабачки фаршировані і запечені в духовці — це смачне друге блюдо. Існує багато різних і чудових рецептів з кабачком і м’ясом. Цей овоч відомий своїми корисними властивостями для організму людини.
Сьогодні буде показаний відомий рецепт, який прийшов з острова Корсика. Це знамените корсиканське блюдо розглянемо зараз, тому що для фарширування кабачків у нас є всі інгредієнти.
В рецепті будуть використані звичайні спеції, традиційне м’ясо, твердий сир і помідори. Всі секрети приготування ви знайдете в самому рецепті.
Кабачки фаршировані фаршем і запечені з сиром і помідорами по-корсикански
Приготуйте цю страву і дізнайтеся його витончений смак, якими насолоджувався Наполеон. Який народився і жив на цьому острові.
Необхідні продукти:
- М’якоть телятини — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 2-3 шт.
- Кабачки середнього розміру — 5 шт.
- Оливкова олія для смаження
- Часник — 3-4 зубчики
- Соковиті помідори — 3-4 шт.
- Твердий сир (будь-який) — 200 г
- Яйця — 3 шт.
- Свіжа петрушка — 1 пучок
- Мелений чорний перець — за смаком
- Лавровий лист — за смаком
- Запашний перець — за смаком
- Багет для подачі
Спосіб приготування:
Відразу хочеться сказати про те, що корсиканці часто поєднують в одному блюді перше і друге. Тому будьте до цього готові і по ходу приготування ви в цьому переконаєтеся.
Спочатку зваріть класичний прозорий бульйон з м’яса телятини. Для цього залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну.
Потім додайте 1 цибулину в лушпинні, лавровий лист, запашний перець, сіль і варіть 1.5 години.
Потім дістаньте готове відварне м’ясо і пропустити його через м’ясорубку.
Кабачки ретельно вимийте і цілими опустіть їх в киплячий бульйон на 2-3 хвилини, краще по черзі.
Після такого бланшування, дістаньте кабачки з каструлі і обсушіть паперовим рушником. Потім розріжте їх уздовж і витягніть в мисочку ложкою кабачкову м’якоть.
Розжаримо на сковороді оливкову олію і обсмажте на ньому 2 дрібно нарізані цибулини і нарізаний часник. Ще додайте до цибулі фарш з телятини, тому що кабачки фаршировані будуть з м’ясом. Фарш на сковорідці доведіть до рум’яного кольору.
Після цього викладіть в сковороду кабачкову м’якоть і протерті на тертці помідори. Посоліть, поперчіть і тушкуйте близько 10 хвилин.
Потім дрібно порубаєте зелень петрушки, наріжте кубиками твердий сир і відправте в сковорідку.
Буквально через хвилину, додайте туди ж збиті яйця і продовжуйте смажити все разом. Смажте до тих пір, поки рідина не випарується, а начинка не загусне.
Формування фаршированих кабачків
Деко для запікання застелити пергаментом, щоб викласти на нього половинки кабачків.
В човники овоча покладіть підготовлену начинку, можна з гіркою.
Ставте деко з вмістом в духовку і запікайте при температурі 180 градусів до тих пір, поки кабачок не придбає золотавий колір.
Дістаньте готові кабачки фаршировані з духовки, але поки не подавайте. Тому що подавати ароматне блюдо потрібно продумано.
Для цього налийте в піали приготований бульйон. Дістаньте білий багет. Покладіть по тарілках смачний і ситий кабачок.
Їжте фарширований кабачок, запивайте легким бульйоном і не забувайте відкусити багет.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати кабачки фаршировані в духовці
Подивіться ще один рецепт, в якому автор зрозуміло пояснює всі етапи приготування.
Готуйте смачні страви з овочів в духовці — це корисно і завжди смачно.