Часникові стрілки знають багато садівники і городники. Вони знають про те, що їх обов’язково потрібно обривати, щоб виросла велика головка у часнику. А от про те, що з них можна приготувати смачні страви, знають не всі.
Виявляється, їх потрібно просто нарізати, викласти на сковороду і проявити кулінарну фантазію. Виходить швидка, дешева, літня їжа. Смажені стрілки нагадують навіть смак грибів.
У смаженому вигляді зелені стрілки відмінно поєднуються з картоплею, рисом, з тушкованим м’ясом свинини, яловичини, баранини, з смаженої курячої грудкою. Їх можна їсти і як самостійне блюдо.
Часникові стрілки з м’ясом по-китайськи
Дізнайтеся смак м’яса з присутністю стрілок і оцініть рецепт по достоїнству.
Приготування:
1. Всі необхідні продукти і спеції перед вами.
2. Нарізаємо м’ясо свинини тонкою соломкою і кладемо його в миску для маринування.
3. У миску з м’ясом додаємо: сіль, 1 ст. ложку соєвого соусу, 1 ст. ложку 9% оцту, 1 ст. ложку рослинного масла, 2 ч. ложки крохмалю. Перемішати всі складові в мисці і залишимо, нехай маринується м’ясо.
4. У часнику відрізаємо насіннєві коробочки і нарізаємо його на частини довжиною 3-4 див Нарізані часникові стрілки в миску, трохи посолити і перемішати.
5. Готуємо кисло-солодкий соус. В піалу поміщаємо: 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку оцту 9%, 3 ст. ложки соєвого соусу, 0,5 ч. ложки меленого коріандру, 0.5 ч. ложки суміші перців, 0.5 склянки холодної води, 2 ч. ложки крохмалю.
6. І це ще не все. Додаємо в піалу раніше нарізані маленькі шматочки імбиру і нарізаний перець чилі. Всі спеції в піалі перемішуємо. Соус готовий.
7. Приступаємо до приготування страви. У глибокій сковороді підігріваємо олію, викладаємо мариноване м’ясо свинини і обсмажуємо його до зміни кольору.
8. До м’яса викладаємо часникові стрілки і тушкуємо м’ясо з часником до повного випарювання соку від м’яса.
9. Коли випарується сік від м’яса і воно почне злегка підрум’янюватися, виливаємо соус і тушкуємо до загустіння соусу.
10. Як тільки соус загусне і увариться, вимикаємо вогонь. Страва готова і можна подавати його до столу.
Відео про те, як смачно приготувати смажену курячу грудку
Дізнайтеся ще одне блюдо китайської кухні з курячою грудкою. Вас здивує своєю простотою цей оригінальний рецепт.
Побачений вами рецепт, дозволить внести різноманітність в повсякденне меню.
Смажені стрілки від часнику з молодою картоплею в мультиварці
Зараз приготуємо делікатесне блюдо з картоплею. Дізнайтеся смак тушкованих стрілок, нагадують смак грибів.
Приготування:
1. У цьому рецепті насіннєві коробочки біля стрілок не відрізаються.
2. Самі стрілки нарізаємо на невеликі шматочки.
3. На сковороду мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо нарізані стрілки. Закриваємо кришкою і обсмажуємо їх 10 хвилин періодично помішуючи.
4. Нарізаємо ножем пучки кропу.
5. До м’яким і злегка підсмаженою стрільцям додаємо паприку і суміш перців. При закритій кришці обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
6. Пробуємо і додаємо, за бажанням, лимонного соку і цукру.
7. Висипаємо кріп, перемішуємо, закриваємо кришку і вимикаємо вогонь.
8. Беремо молодий і дрібну картоплю. Посипаємо його іншими прянощами. Картоплю потрібно посолити і налити в нього оливкової олії, добре перемішати.
9. Висипаємо картоплю в аерогриль мультиварки і запікаємо.
10. І ось воно готове блюдо на вилці.
11. Пробуємо і розуміємо, що поєднання картоплі і зеленого часнику — це так смачно !
Відео про те, як приготувати м’ясний салат зі стрілками по-корейськи
Подивіться відео з участю яловичини у смачне і ароматне блюдо з зелених стрілок часнику.
Така відмінна літня їжа буває не часто, так як стрілець завжди буває не так багато.
Рецепт приготування смажених стрілок часнику з яйцем і помідором
Зараз ви дізнаєтеся як приготувати смачне і ситне блюдо за кілька хвилин.
Приготування:
1. У часникових стрілок потрібно обрізати насіннєві коробочки. Нарізаємо стрілки довжиною 3-4 див.
2. Помідор розрізаємо спочатку навпіл, а потім на маленькі шматочки.
3. Дрібно рубаємо гілочки кропу.
4. У сковороду кладемо шматочки вершкового масла, потім часникові стрілки. Стрілки посолимо і смажимо їх до зміни кольору. Вони повинні стати потемніше і м’якше.
5. Потім додаємо помідори, солимо їх, закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 2 хвилини.
6. Два свіжих яйця в мисці перемішуємо і додаємо зверху помідори. Солимо і можна поперчити за бажанням.
7. Далі готуємо страву до готовності яєць.
8. Перед подачею на стіл потрібно посипати зеленню. Приємного апетиту !
Як смачно посмажити часникові стрілки — відео
Подивіться. як видалити стрілки на грядці, а потім і смачно їх приготувати.
Всі наведені вище рецепти дозволяють зрозуміти, що стрілки можна їсти. Сумніватися не треба, хто про це знає, мовчки вже давно їсть. А хто сумнівається, той посміхається і поки думає. А ваша яка думка ?