Котлети з фаршу на сковороді. Класичні рецепти соковитих котлет

Котлети з фаршу — це найпопулярніше друге блюдо. Дуже часто готують їх на сковороді, а також запікають у духовці. Фарш роблять з різного м’яса. Значить і котлети тому будуть мати свою певну назву.

Наприклад: з індички, з свинини, курячі, з фаршу яловичини. Ще вони можуть бути з додаванням кабачка, капусти, картоплі. При правильній готуванні вони завжди виходять соковитими і м’якими.

М’ясний фарш можна купити готовий в магазині. А можна купити м’ясо шматком, обмити його холодною водою, видалити плівки, сухожилля і нарізати на шматочки. Потім пропустити через м’ясорубку, щоб отримати свій домашній фарш.

Котлети з фаршу — класичний рецепт на сковороді

Приготування другої страви по цьому рецепту буде прекрасним різноманітністю для сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш — 500 г
  • Хліб, замочений і віджатий — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 90 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Перець чорний — 1 ч. л.
  • Вода — 100 мл
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Приготування рецепта починається з приготування шматочків хліба, які потім додадуться в м’ясний фарш. Візьміть 4-5 шматочків білого хліба, щоб зрізати у них краю (скоринки).

2. Обрізані шматочки хліба покладіть в чашку.

3. Ще налийте в чашку з хлібом води, щоб хліб повністю размяг.

4. Потім візьміть хліб рукою і відіжміть воду.

5. Кількість віджатого хліба при зважуванні на вагах має бути 200 р.

Табло на вагах показує 200 р.

Для класичного рецепту, тобто в ідеалі ставлення хліба до м’яса має бути 40%.

6. Візьміть м’ясорубку і пропустіть 500 г м’яса в миску.

7. Слідом пропустіть очищений цибулю 90 г, 2 зубчики часнику і потім віджатий хліб 200 р. Ще посоліть — 2 ч. л. і поперчіть — 1 ч. л. Потім налийте 100 мл води.

Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

8. Всі пропущені інгредієнти перемішайте між собою руками. М’ясну масу відбийте, щоб вона була більш однорідною і посвітлішала.

9. Сформуйте котлетки між долонями рук.

10. Укладіть заготовки з м’яса на вологу поверхню столу і приготуйте борошно.

12. Обваляйте котлети в борошні і обсмажте на розігрітій олії. Спочатку обсмажуйте з одного боку.

13. Потім обсмажте з іншого боку. Робіть так кілька разів і регулюйте вогонь.

14. Котлети з фаршу обсмажте ще з боків.

15. Готові котлети дуже смачно подати з картопляним пюре.

17. В результаті вони вийшли м’якими, соковитими і ніжними.

Приємного апетиту !

Соковиті котлети з яловичого фаршу

Інгредієнти:

  • Яловичий фарш — 400 г
  • Сіль – за смаком
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Спеції — за смаком
  • Білий хліб — 2 шматка
  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко — 200 мл

Приготування рецепту:

1. Білий хліб без скоринок покладіть в чашку, залити молоком. Молоком хліб просочиться швидко і відразу починайте розминати його в чашці пальчиками рук.

2. Потім розбийте в чашку з размятым хлібом 2 яйця, щоб добре все перемішати виделкою.

3. В іншу миску викладіть яловичий фарш і додайте до нього масу з хліба і яєць.

4. Перемішайте в мисці всі інгредієнти добре між собою рукою. Ще додайте часник і ріпчасту цибулю, подрібнені в блендері. Потім покладіть спеції і сіль за смаком. І знову все перемішайте. Яловичий фарш готовий. Дайте йому настоятися в холодильнику 15-20 хвилин.

5. Спочатку смажте котлети на розігрітій сковороді з маслом на одній стороні.

6. Потім переверніть і накрийте кришкою. Смажте на середньому вогні до готовності.

Приємно їсти !

Дивіться також:  Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Відео про те, як приготувати ідеальні котлети з фаршу на сковороді

Подивіться відео, в якому автор Сталик Ханкишиев ділиться своїми секретами приготування соковитих котлет.

У цьому рецепті Сталика Ханкишиева масло на сковороді доходить до середини котлет і на цей момент потрібно звернути увагу.