Соус сальса — широко поширене блюдо мексиканської кухні. В якості приправи сальсу подають до різноманітних страв.
Це єдиний соус, який стоїть осібно серед багатьох інших. В даний час слово «сальса» стало прозивним, тому що цим словом називають всі соуси. А, саме ті, які містять перець чилі і кінзу.
Зараз приготуємо класичний рецепт, в якому соус сальса буде описаний докладно і зрозуміло.
Сальса — класичний рецепт приготування в домашніх умовах
Приготуйте такий пікантний соус і ваші рідні скажуть вам спасибі.
Необхідні продукти:
- Помідори — 2 великих і соковитих
- Червона цибулина — 1 шт.
- Часник — 2-3 зубчики
- Кінза — 1 невеликий пучок
- Перець чилі — 1 стручок (обов’язково пекучого)
- Ароматна олія (кунжутна, мигдальне, горіхове) — 1 ст. л.
- Сік 1 лайма
Спосіб приготування
Скажемо відразу про те, що для приготування цієї сальси ніколи не потрібно користуватися блендером.
І ще, щоб зняти шкірку з помідорів, не потрібно їх ошпарювати окропом. Для цього ваші томати повинні покипіти, поваритися не менше 3 хвилин, щоб овочі змінили смак з сирого, свіжого, на трохи інший, пікантний.
Потім зніміть помідорну шкірку і дрібно-дрібно порубайте томати важким ножем. Сік з обробної дошки зливайте в салатник разом з томатными кубиками.
Покришіть також дрібно цибулю, а потім додатково трохи потовчіть його в ступці товкачиком.
Зубчики часнику пропустіть через прес.
Переконайтеся в тому, що перець чилі пекучий, а не тепличний, тоді видаліть насіння і искрошите максимально дрібно.
Нарубаєте кінзу і теж продавіть її в ступці.
Далі залишилося лише у салатнику змішати всі інгредієнти, вичавити в сальсу сік лайма.
І ще додати ложку рослинного масла, щоб пом’якшити смак.
Останнім штрихом буде щіпка солі. Потім поставте салатник на пару годин в холодильник.
І ось тоді тільки, ароматний, смачний і дуже смачний соус сальса готовий.
У російських ресторанах сальсу полюбили подавати до шашликів.
Насправді з цим соусом будь страва здасться значно смачніше.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати блюдо з соусом сальса
Шеф-кухар Ілля Лазерсон дає у відео майстер клас.
Повірте, соус по-мексиканськи — це смачно. Готуйте його з задоволенням.