Соус сальса — класичний рецепт в домашніх умовах

Соус сальса — широко поширене блюдо мексиканської кухні. В якості приправи сальсу подають до різноманітних страв.

Це єдиний соус, який стоїть осібно серед багатьох інших. В даний час слово «сальса» стало прозивним, тому що цим словом називають всі соуси. А, саме ті, які містять перець чилі і кінзу.

Зараз приготуємо класичний рецепт, в якому соус сальса буде описаний докладно і зрозуміло.

Сальса — класичний рецепт приготування в домашніх умовах

Приготуйте такий пікантний соус і ваші рідні скажуть вам спасибі.

Необхідні продукти:

  • Помідори — 2 великих і соковитих
  • Червона цибулина — 1 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Кінза — 1 невеликий пучок
  • Перець чилі — 1 стручок (обов’язково пекучого)
  • Ароматна олія (кунжутна, мигдальне, горіхове) — 1 ст. л.
  • Сік 1 лайма

Спосіб приготування

Скажемо відразу про те, що для приготування цієї сальси ніколи не потрібно користуватися блендером.

І ще, щоб зняти шкірку з помідорів, не потрібно їх ошпарювати окропом. Для цього ваші томати повинні покипіти, поваритися не менше 3 хвилин, щоб овочі змінили смак з сирого, свіжого, на трохи інший, пікантний.

Потім зніміть помідорну шкірку і дрібно-дрібно порубайте томати важким ножем. Сік з обробної дошки зливайте в салатник разом з томатными кубиками.

Покришіть також дрібно цибулю, а потім додатково трохи потовчіть його в ступці товкачиком.

Зубчики часнику пропустіть через прес.

Переконайтеся в тому, що перець чилі пекучий, а не тепличний, тоді видаліть насіння і искрошите максимально дрібно.

Нарубаєте кінзу і теж продавіть її в ступці.

Далі залишилося лише у салатнику змішати всі інгредієнти, вичавити в сальсу сік лайма.

І ще додати ложку рослинного масла, щоб пом’якшити смак.

Останнім штрихом буде щіпка солі. Потім поставте салатник на пару годин в холодильник.

Дивіться також:  Індичка на сковороді — смачні рецепти м'якої і соковитої індички

І ось тоді тільки, ароматний, смачний і дуже смачний соус сальса готовий.

У російських ресторанах сальсу полюбили подавати до шашликів.

Насправді з цим соусом будь страва здасться значно смачніше.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати блюдо з соусом сальса

Шеф-кухар Ілля Лазерсон дає у відео майстер клас.

Повірте, соус по-мексиканськи — це смачно. Готуйте його з задоволенням.