Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму в банках

Помідори (томати) в заливці з овочів — кращий кулінарний рецепт заготівлі на зиму. Він нагадує рецепти заготівлі томатів в часниковою заливці «в снігу».

Коли дивишся з подивом на банку, в якій плавають наші улюблені червоні плоди в загадковому складі. Відразу хочеться спробувати і дізнатися на смак, що являє собою така заготовка.

Рецепт приготування простий, а овочевий склад заливки всім знайомий — це наші улюблені плоди. Отже готуємо.

Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму

Виходять дуже насичені і ароматні плоди томатів.

Щоб приготувати помідори (томати) в овочах, потрібно:

  • Помідори червоні
  • Морква — 2 шт.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Перець гострий — 1 шт. (або 1/2 шт.)
  • Часник — 1 головка
  • Листя хрону (або корінь хрону)
  • Кріп і петрушка — 50 г
  • Перець горошком (або суміш перців горошком)

Для заливки на 3 літри води потрібно:

  • Сіль — 100 г
  • Оцет 6% — 50 мл (на 1.5 літрову банку)
  • Цукор — 150 г

Важливо знати про те, що на 3 літрову банку йде 100 г оцту 6%.

Метод приготування

1. Консервацію будемо робити в 1.5 літрові банки. Банки повинні бути стерилізованими. У кожну банку опускаємо частину листків хрону.

Якщо у вас є корінь хрону, лист хрону можна не класти, так як корінь хрону разрежем на частини і пропустимо разом з овочами через м’ясорубку.

2. Всі помідори (томати) проколюємо зубочисткою в плодоніжку, щоб не лопнула шкірка.

3. Проколоті томати акуратно складаємо в банки.

4. Наливаємо в кожну банку до верху окріп на 25 хвилин.

5. Прикриваємо банки зверху прокип’яченими кришками.

6. Овочі в складі: болгарський перець, морква, часник, перець гострий, зелень петрушки і кропу — чистимо, миємо, нарізаємо на частини.

Дивіться також:  Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

7. Підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку.

8. Вийшли дуже красиві пропущені овочі в чашці.

9. З банок з помідорами зливаємо воду і будемо займатися маринадом (ділянки) на новій воді.

Приготування заливки

10. У каструлю наливаємо 3 літри води і додаємо всі пропущені овочі. Потім насипаємо сіль , цукор і все перемішуємо.

11. Чекаємо коли маринад закипить і вже зараз від нього йде дивовижний аромат. Даємо прокипіти овочевий заливці 4-5 хвилин.

12. З оцтової есенції потрібно зробити оцет 6%, який будемо додавати в маринад. Для цього столову ложку наливаємо оцтову есенцію і виливаємо її в мірну склянку. Потім наливаємо в нього одну за одною 11 столових ложок води. Так вийшов оцет 6%.

13. У кожну банку насипаємо по 10 горошин перцю і наливаємо по 50 мл оцту 6%.

14. Заливаємо банки овочевий заливкою до верху і закручуємо міцно кришками.