Буряки на зиму — смачні рецепти заготовок в банках

Буряки на зиму — смачна і зручна заготовка. Вона дозволяє швидко приготувати обід або вечерю. Заготівля може бути сформована в банках у вигляді салату, бурякової ікри, асорті з іншими овочами.

Заготовки з буряка робляться просто і швидко. Вміст баночки з успіхом застосовується в якості гарніру, салату і заправки для борщу.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як можна заощадити час, коли у ваших засіках на зиму, є баночки запас з буряком.

Заготівля буряків цілком на зиму в банках

Приготовлена буряки на зиму цілком дозволяє швидко приготувати салат взимку або борщ. А ще зберегти маленькі коренеплоди в банках, так як у погребі вони просто непрезентабельны для зберігання.

Інгредієнти банку на 1.5 літра:

  • 2 горошини запашного перцю
  • 5 горошин чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Для маринаду:

  • 1 літр води
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки оцту 9%

План приготування:

1.Беремо буряк в діаметрі не більше 5 см в кількості 2.5 кг, промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо коренеплоди водою і варимо 40-60 хвилин до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Перетравлювати їх не потрібно, готовність можна перевірити ножем.

Даємо буряках охолонути чи можна поставити для охолодження під струмінь холодної води.

2. Після охолодження відрізаємо кінчики з обох сторін і знімаємо шкірку.

3. У підготовлені банки кладемо перець запашний горошком, чорний перець горошком і лавровий листок. Зварену і очищену буряк укладаємо до плічок банок.

4. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, цукор і ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння і варимо 2 хвилини. Потім наливаємо оцет. Все, готовий маринад.

5. Наливаємо маринад в банки з буряком і ставимо на серветку в каструлю для стерилізації. Банки тільки зверху прикриваємо простерилизованными кришками, закручувати не потрібно.

Дивіться також:  Домашній сир. Як зробити сир з молока в домашніх умовах

6. Наповнюємо каструлю теплою водою з температурою 60 градусів С по плечики банок. Банки стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин (банки ємністю 1 літр стерилізуємо 20 хвилин).

7. Банки дістаємо, кришки закручуємо, перевертаємо догори дном і утеплюємо до охолодження. Буряки на зиму в банках готова.

8. Взимку можна відкрити банку, дістати готову буряк, нарізати кубиками і приготувати салат.

9. А можна нарізати часточками і приготувати салат інший з насінням.

10. Або приготувати швидко звичайний і популярний вінегрет.

Приємно їсти !

Смачна ікра з буряка та овочів на зиму

Готову бурякову ікру можна їсти як салат, в якості закуски або додавати у борщ.

Потрібно:

  • буряк — 4 кг
  • перець болгарський — 0.5 кг
  • цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • помідори — 3 кг
  • часник — 200 г
  • масло рослинне — 1 стакан
  • оцет 9% — 1 стакан
  • цукор — 200 г
  • зелень, сіль і гострий перець — за смаком