Рецепт малосольних огірків хрустких швидкого приготування в банках

Рецепт малосольних огірків цікавить багатьох. А причина одна — плоди ростуть кожен день в теплих краях, а ось у нас на Уралі, в цьому році, вони лише набирають колір. Вихід є завжди, тому що в торгівлі такий овоч є у продажу.

А поки ростуть огірки, люди шукають смачні рецепти для їх консервації та збереження в квартирі або спеціальних підземних льохах (кесонах).

Сьогодні я пропоную дізнатися традиційні рецепти з імпровізацією і пошуком нового смаку з прянощами і різними добавками.

Класичний рецепт малосольних огірків гарячим способом (окропом)

Даний рецепт дозволяє насолодитися малосольні смаком вже на наступний день. Гарячий спосіб передбачає заливку овочів в банку зі спеціями простим окропом з чайника.

Потрібно:

  • 1.5 літрова банка
  • огірки — 8-10 шт.
  • часник — 5 зубчиків
  • перець горошком — 20 шт.
  • лавровий лист — 3 шт.
  • сіль — 1 ст. ложка з гіркою
  • крутий окріп — 1 літр
  • кріп — 20 г

Спосіб приготування:

1. У банку кладемо укропчик, перчик запашний, лаврові листочки, раздавливаем площиною ножа часник і кладемо туди ж.

2. Потім починаємо укладати в банку стоячи помиті огірочки.

3. Укладаємо плоди щільно один до одного, щоб увійшло їх побільше.

4. Кладемо в банку ложку солі з гіркою і заливаємо окропом з чайника.

5. Закриваємо банку простий кришкою.

6. Кришку прихоплюємо рушником, тому що вона гаряча. Починаємо перевертати банку догори дном і назад. Робимо так кілька разів, щоб сіль розчинилася.

7. Залишаємо так банку на столі до ранку. Вранці можна поставити банку в холодильник на 2 години, щоб овочі були холодними.

8. Вранці дістаємо плоди з банки і милуємося жовто-зеленим кольором.

Дивіться також:  Варення зі сливи: 9 простих рецептів варення із слив на зиму

9. Нарізаємо овочі вздовж і кладемо на тарілку.

Приємного апетиту !

Приготування швидких огірків готовим розсолом в літрових банках

Дізнайтеся рецепт приготування малосольних огірків іншим способом, тільки заливка овочів відбувається не окропом, а готовим розсолом.

Знадобляться:

Підготовлені овочі і спеції перед вами.

Спосіб приготування

1. Готуємо розсіл наступним чином. Закип’ятимо 1 літр води і покладемо в неї всі приготовані спеції і сіль, розмішуєм. Розсіл залишаємо до охолодження кімнатної температури.

2. На дно банки кладемо зелені гілочки кропу разом з парасольками. А також роздавлені ножем зубчики часнику. Потім укладаємо щільно огірочки.

3. Зверху кладемо гілочку кропу і нарізаємо кільцями не увійшов цілком огірок.

4. Далі наливаємо у банку готовий розсіл до верху банки.

5. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо так до 12 годин при кімнатній температурі.

6. Перед вживанням поставимо в холодильник для застигання на 2-4 години. Дістаємо з холодильника, відкриваємо кришку. І посміхаємося від ароматного запаху малосольних огірків швидкого приготування.