Варення з черешні. Як правильно зварити черешневе варення

Варення з черешні — рідкісна і дуже смачна заготівля на зиму. Ягоди черешні з’являються на початку літа, тому треба треба швидко зібрати їх і скористатися наявними рецептами. Рецептів заготівлі цієї ягоди багато, також як і при варінні варення з вишні.

Ягоди черешні та вишні — близькі родички і перш за їх навіть не розрізняли. Тому рецепти заготовок з вишні цілком підходять і черешні. Однак є і різниця між ними. Наприклад, після заморожування або кулінарної обробки черешня зберігає всі свої корисні властивості.

Ці ранні плоди бувають червоного, рожевого, пурпурного і жовтого кольору. І всі вони приємні на смак. Просто краще ласощі на початку літа.

Приготування

В чисту каструлю викладіть 1 кг цукру.

Ще додайте до цукру 150 мл яблучного соку. Поставте каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть цукор до стану сиропу.

Коли сироп закипить. то зробіть вогонь трохи менше і покладіть ягоди з ванільним цукром. Все перемішайте.

З моменту закипання варіть варення 15-20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння покладіть 1 ч. л. кориці.

У підсумку виходить смачне і ароматне варення на зиму.

Черешневе варення без кісточок

Варимо варення без кісточок з докладним описом. Використовуватися буде триразовий спосіб варіння.

Спосіб приготування

З допомогою спеціального пристосування приберіть кісточку з помитих ягід.

На дно сковороди висипайте 3 ст. л. цукру.

Черешня солодка ягода і кислоти в ній майже немає, тому потрібно додати до цукру 0.5 ч. л. лимонної кислоти. Потім висипаємо 1.5 літра ягід без кісточок.

Потім ягоди посипаємо зверху ще 5 ст. л. цукру з гіркою. Лишаємо в такому стані вміст сковороди до ранку, щоб виділився сік.

Дивіться також:  Компот з агрусу на зиму в банках: прості і смачні рецепти

Вранці поставте сковороду на вогонь і, помішуючи в сиропі, доведіть до кипіння. Варіть потім варення з черешні 20 хвилин.

До закінчення варіння ягоди стали м’якими і всі вони просочилися сиропом. Вимикайте вогонь і залишайте все в такому вигляді до повного охолодження.

Потім знову поставте на вогонь і з моменту закипання варіть 10 хвилин. Потім вогонь зменшіть і варіть на повільному вогні ще 15 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште до охолодження ягід.

І третій етап починається з повторним доведенням до кипіння на невеликому вогні. Варіть від 10 до 15 хвилин так, щоб ягоди стали бурштиновими. а рідина тягучою.

Варення розкладіть по банках і поставте в льох на зиму.

Відео про те, як зварити на зиму білу черешню з горіхами

Виходить смачне делікатесне варення з черешні.

Лимонна кислота і волоські горіхи надають вишуканий смак.

Як зварити варення з черешнею за 15 хвилин