Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

Гарячі страви на святковий стіл запрошені гості хочуть побачити і поїсти завжди. Смачні другі страви приносять душі і тілу приємне задоволення і стан ситості.

Ще задовго до настання святкового дня багато господинь продумують меню. Вони з особливим почуттям відповідальності хочуть приготувати щось незвичайне, що здивує всіх присутніх. І їй хочеться, щоб святкова їжа була смачною і найбільш простий у приготуванні.

Буває дуже приємно, коли за проявлений кулінарний талант, гості скажуть: Дякую, було дуже смачно ! А приймати компліменти, ой як приємно. Перегляньте уважно, запропоновані гарячі страви та зробіть вибір.

Свинина, запечена у фользі, ароматний і соковитий

Ніжна і соковита свинина з духовки дуже сподобається вашим гостям. Нарізайте її на порції і подавайте з гарніром. Вистачить усім гостям.

Необхідні продукти:

Спосіб приготування:

1. Підготувати великий шматок м’яса свинини в кількості 2 кг. Зробіть глибокі надрізи в шматку м’яса і вкладете в них зубчики часнику. Зробіть так з одного боку шматка, потім те ж саме — з іншого.

2. Потім полийте всю поверхню м’яса оливковою олією і втирайте його руками. Потім переверніть шматок м’яса і, таким чином, зробіть так з іншого боку.

3. Слідом візьміть спеції: прованські трави, подрібнений лавровий лист, суміш перців і посипте їх на м’ясо. І знову втирайте спеції долоньками.

4. Переверніть шматок м’яса.

5. Іншу сторону натріть також усіма спеціями.

6. Далі шматок м’яса покладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште так на 1-1.5 години.

7. Після цього покладіть м’ясо на 2 шари фольги і, нарешті, посоліть, з одного боку, переверніть і посоліть з іншого.

8. М’ясо готове до запікання і залишилося тільки загорнути його спочатку в один шар фольги. А потім ще в один шар фольги.

Дивіться також:  Гуакамоле — класичний рецепт соусу в домашніх умовах

9. Приготуйте піддон і налийте в нього трохи води, висотою 1.5 см, щоб м’ясо не пригоріло. Поставте піддон з м’ясо в духовку, розігріту до 180 градусів С на 2 години.

10. Через 2 години розгорніть фольгу і з допомогою ножа і виделки дізнайтеся його готовність. Для цього натисніть на м’ясо і, якщо сік прозорий, значить м’ясо готове. Якщо при натисканні буде виділятися рожева кров, то потрібно продовжити запікання.

11. Покладіть шматок на дошку і відріжте шматок такого розміру, щоб його можна було нарізати на порційні шматки. Від м’яса йде смачний аромат, значить гарячі страви будуть смачними.

12. Відрізаний шматок продовжуйте нарізати на порційні шматки для подачі.

13. М’ясо ніжне, соковите, просто незвичайне.

Приємного апетиту !

Гарячі страви з м’яса на святковий стіл — медальйони зі свинини з апельсинами і цибулею