Зрази — це кулінарне блюдо, яке представляє собою котлету або м’ясний рулет з начинкою. Начинка може бути найрізноманітнішою: овочі, варені яйця, гриби і навіть каші. Основа частіше буває з відвареної картоплі або рубаного м’яса.
У нашій статті зосередимо увагу на основі з відвареної картоплі. Смачніші страви не буває !
Котлети з начинкою — є національними стравами у білоруської, польської, литовської та української кухні. Таке приготування других страв росіяни люблять і готують з любов’ю, щоб здивувати членів сім’ї сховалася начинкою всередині.
Зрази картопляні з шинкою і сиром
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг
- яйця — 2 шт.
- борошно — 5 ст. ложок
- шинка — 200 г
- сир твердий — 100 г
- масло вершкове, майонез — по 1 чайній ложці
- сухарі панірувальні, сіль, сметана для подачі — за смаком
Приготування:
Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді до готовності. Воду злийте і розімніть картоплю в пюре, додавши вершкове масло.
Потім додайте яйця і борошно порціями, збийте блендером до однорідної маси. Дайте охолонути.
Для начинки сир натріть на середній терці,
а шинку дрібно наріжте, додайте трохи майонезу і перемішайте начинку.
Коли картопляне пюре охолоне, викладіть 1 соловую ложку пюре на тарілку з панірувальними сухарями і розімніть ложкою в коржик.
На корж викладіть начинку, акуратно загорніть і з’єднайте краї коржі, щоб вийшла котлетка. Також зліпіть всі котлетки.
Обсмажте заготовки на розігрітій сковороді з маслом з обох сторін по 3 хвилини до золотистої скоринки.
Подавайте гарячими зі сметаною.
Зрази картопляні з м’ясом
Інгредієнти:
- картопля — 12 шт.
- відварна яловичина — 300 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- сало або жир — 120 г
- сіль
Рецепт приготування:
Частина картоплі відварити в шкірці, очистити, протерти. Решті картоплю очистити і натерти на тертці. Все добре перемішати.
Як готується фарш: відварну яловичину змолоти,
змішати з підсмаженою цибулею.
Підготовлену основу з пюре розділити на коржі, покласти фарш, надати овальну форму,
підсмажити на жирі.
Страва на друге готово. Смачно і загадково: А що там всередині ?
Зрази картопляні, фаршировані м’ясом (для дітей)
Інгредієнти:
- 100 г картоплі
- 30 г відвареної яловичини
- 5 г цибулі
- 1/4 яйця
- 10 р масла
- 10 г сметани
Приготування рецепту:
- Зварений в шкірці і очищену картоплю пропустити через м’ясорубку, посолити, додати яйце, перемішати, обробити на круглі коржі.
- На середину кожного коржика покласти фарш з відвареного м’яса, змішаного з пассированным на вершковому маслі ріпчастою цибулею, краї з’єднати, надати овальну форму.
- Обсмажити овальні заготовки на сковороді з маслом.
- Поставити в гарячу духовку на 7 хвилин.