Зрази картопляні: 11 рецептів приготування картопляних котлет

Зрази — це кулінарне блюдо, яке представляє собою котлету або м’ясний рулет з начинкою. Начинка може бути найрізноманітнішою: овочі, варені яйця, гриби і навіть каші. Основа частіше буває з відвареної картоплі або рубаного м’яса.

У нашій статті зосередимо увагу на основі з відвареної картоплі. Смачніші страви не буває !

Котлети з начинкою — є національними стравами у білоруської, польської, литовської та української кухні. Таке приготування других страв росіяни люблять і готують з любов’ю, щоб здивувати членів сім’ї сховалася начинкою всередині.

Зрази картопляні з шинкою і сиром

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг
  • яйця — 2 шт.
  • борошно — 5 ст. ложок
  • шинка — 200 г
  • сир твердий — 100 г
  • масло вершкове, майонез — по 1 чайній ложці
  • сухарі панірувальні, сіль, сметана для подачі — за смаком

Приготування:

Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді до готовності. Воду злийте і розімніть картоплю в пюре, додавши вершкове масло.

Потім додайте яйця і борошно порціями, збийте блендером до однорідної маси. Дайте охолонути.

Для начинки сир натріть на середній терці,

а шинку дрібно наріжте, додайте трохи майонезу і перемішайте начинку.

Коли картопляне пюре охолоне, викладіть 1 соловую ложку пюре на тарілку з панірувальними сухарями і розімніть ложкою в коржик.

На корж викладіть начинку, акуратно загорніть і з’єднайте краї коржі, щоб вийшла котлетка. Також зліпіть всі котлетки.

Обсмажте заготовки на розігрітій сковороді з маслом з обох сторін по 3 хвилини до золотистої скоринки.

Подавайте гарячими зі сметаною.

Зрази картопляні з м’ясом

Інгредієнти:

  • картопля — 12 шт.
  • відварна яловичина — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • сало або жир — 120 г
  • сіль
Дивіться також:  Баклажани фаршировані — 5 смачних рецептів з баклажанів

Рецепт приготування:

Частина картоплі відварити в шкірці, очистити, протерти. Решті картоплю очистити і натерти на тертці. Все добре перемішати.

Як готується фарш: відварну яловичину змолоти,

змішати з підсмаженою цибулею.

Підготовлену основу з пюре розділити на коржі, покласти фарш, надати овальну форму,

підсмажити на жирі.

Страва на друге готово. Смачно і загадково: А що там всередині ?

Зрази картопляні, фаршировані м’ясом (для дітей)

Інгредієнти:

  • 100 г картоплі
  • 30 г відвареної яловичини
  • 5 г цибулі
  • 1/4 яйця
  • 10 р масла
  • 10 г сметани

Приготування рецепту:

  1. Зварений в шкірці і очищену картоплю пропустити через м’ясорубку, посолити, додати яйце, перемішати, обробити на круглі коржі.
  2. На середину кожного коржика покласти фарш з відвареного м’яса, змішаного з пассированным на вершковому маслі ріпчастою цибулею, краї з’єднати, надати овальну форму.
  3. Обсмажити овальні заготовки на сковороді з маслом.
  4. Поставити в гарячу духовку на 7 хвилин.