Куряча грудка в духовці: 9 рецептів приготування соковитого філе

Сьогодні приготуємо смачні і прості страви, в яких головну роль займає куряча грудка. Куряче м’ясо вважається цінним дієтичним продуктом. яке містить білки, мінеральні солі, які легко засвоюються нашим організмом.

Філе курки в духовці можна готувати різними способами і частіше воно завжди виходить смачним. З урахуванням цього чинника готуємо в духовці, яка звільняє нас від тривалого стояння біля плити.

Хороша господиня знає: щоб приготовані страви йшли на ура — треба знати правильний рецепт і пару маленьких хитрощів і тоді все обов’язково вийде.

Приготування

1. Нарізаємо філе на відстань 1.5 см глибиною не наскрізь, а так, щоб внизу залишилася перепоночка. Тобто виходять глибокі надрізи.

2. Робимо соус і додаємо в мисочку: сметану, різні спеції, сухий часник, гірчицю. Все добре перемішуємо.

3. Форму для випікання застеляємо фольгою, укладаємо на неї надрезанное філе і змащуємо ложкою поверхню м’яса, розсовуючи при цьому шматочки для змащування надрізів всередині.

4. У кожен надріз вкладаємо платівки сиру і помідора.

5. Форма для запікання красиво заповнена і зараз ставимо її в духовку на 40 хвилин при нагріванні до 180 градусів.

6. Минуло 40 хвилин, дістаємо форму і бачимо смачну страву з присутністю соку та з ароматним запахом.

Така куряча грудка завжди виходить ніжною, соковитою і смачною.

Відео про те, як смачно приготувати філе з кісточкою

Нафаршированное таким чином м’ясо курки з кісточкою, виходить ароматною, соковитою, з смачною хрусткою скоринкою.

Як приготувати ананасову курочку під шубою

Потрібно:

  • філе курячі — 3 грудки
  • консервовані ананаси — 0.5 банки
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • сир твердий — 150 г
  • майонез — 100 г
  • смажені грибочки (за бажанням) — 200 г
  • сіль, спеції, соняшникову олію
Дивіться також:  Кролик тушкований — смачні рецепти. Рецепти приготування покроково

Приготування

  1. Філе розріжте на порційні шматки, добре відбийте, посоліть, змастіть спеціями.
  2. Кільця ананаса розріжте навпіл на 2 частини або покладіть в круглому вигляді.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
  4. Сир потрібно нарізати тонкими пластинками.
  5. На пластинки відбитого філе викладайте: кільця цибулі, півкільце ананаса, смажені грибочки, майонез, сир.
  6. Деко потрібно змастити олією, викласти на нього сформовані порційні шматочки під шубою і ставте випікати 40 хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.

Подавайте смачну курочку з гарніром для домашнього столу і можете подати на листі салату до святкового столу.

Рецепт курячого філе по-французьки

Дізнайтеся, як можна швидко приготувати ніжне філе в сметанному соусі з сиром.

Потрібно:

Приготування

1. Нарізаємо філе тонкими пластинами.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

3. Готуємо соус, для цього в миску викладаємо: майонез, сметану, видавлюємо часник, додаємо паприку, перчимо, кладемо тертий сир.

4. Ще додаємо кріп і добре перемішуємо.

5. Беремо будь-яку зручну для вас форму, змащуємо олією боки, дно і починаємо викладати шматочки філе, яке потрібно поперчити.

6. На філе викладаємо половину приготованого соусу і розмазуємо його з філе.

7. На шар соусу акуратно кладемо нарізану цибулю, перчимо його, і зверху рівним другим шаром розкладемо пластинки грудки.

8. На шматочки м’яса намазуємо другу частину соусу, на шар якого розкладаємо цибулю.

9. Зверху розсипаємо натертий сир.

10. Ставимо форму в духовку на 25 хвилин нагріту до 190-200 градусів.

Прикрашаємо кропом і подаємо до столу.

Відео про те, як приготувати грудку в рукаві

Готувати м’ясо в рукаві простіше простого, приготоване з ароматними травами воно нікого не залишить байдужим.

Куряча грудка запечена з томатним соусом

Потрібно:

  • філе курки — 500 г
  • бекон — 300 г
  • помідори — 500 г
  • сир твердих сортів — 200 г
  • вершки нежирні-200 мл
  • масло вершкове — 30 г
  • листя базиліка — 30 г
  • чорний мелений перець, сіль — за смаком
Дивіться також:  Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Приготування

  1. Вимийте філе, злегка обсушіть серветкою, зробіть в кожному шматочку зробіть невеликі надрізи, вкладіть в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка. Зверху посипте меленим чорним перцем і сіллю.
  2. Помідори промийте, покладіть в окріп на 1-2 хвилини, очистіть від шкірки і розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все ретельно перемішайте до однорідної маси.
  3. Підготовлене філе оберніть скибочками бекону, перекладіть на дно змащеної маслом форми і залийте приготовленим томатним соусом, змішаним з вершками.
  4. Поставте форму в духовку і запікайте 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
  5. Готову запіканку розріжте на порційні шматки, прикрасьте листочками базиліку і подавайте в гарячому вигляді.

Приємно їсти !

Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою

Інгредієнти:

  • куряча грудки — 500 г
  • капуста пекінська 300 г
  • яйця — 3 шт.
  • масло вершкове — 70 г
  • зелень кропу, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Філе курки посипати невеликою кількістю замороженого і натертого стружкою вершкового масла і потім відбити.
  2. Пекінську капусту вимити, подрібнити, змішати зі збитими яйцями, потім посолити і ретельно перемішати.
  3. Заздалегідь підготовлене філе викласти у форму, яку попередньо змастити олією. Зверху викласти рівне яєчно-капустяну суміш.
  4. Заповнену форму поставити в духовку і запікати при температурі 180-200 градусів у продовженні 30-40 хвилин.
  5. Коли запіканка буде готова, потрібно посипати зверху рубаною зеленню кропу.

Приємного апетиту !

Відео про те, як просто приготувати філе курки у фользі

У фользі м’ясо виходить соковитим і ароматним з хрусткою скоринкою.

Як приготувати куряче філе з картоплею в духовці

Таким способом можна приготувати обід або вечерю для всієї родини, коли соковита запіканка, до якої присутній куряча грудка з картоплею наситить організм і всі будуть задоволені.

Дивіться також:  Качка в духовці, запечена з хрусткою скоринкою, мяка і соковита

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 4-6 картоплин
  • 1 цибулина
  • 30 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • 200 г молока
  • 1 яйце
  • 60 г сиру
  • сіль, перець

Спосіб приготування

1. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього ложку борошна, потім обсмажуємо все разом 2 хвилини.

2. Далі поступово вливаємо молоко, активно розмішуючи все віночком, розбиваючи грудочки. Соус солимо і перчимо, даємо йому трохи охолонути, тому що будемо додавати сире яйце.

3. Після того, як соус трошки охолов, він став ще густішим, додаємо в нього сире яйце і ще раз дуже ретельно розмішуємо.

4. Нарізаємо 2 філе (1 куряча грудка) на невеликі шматочки, трохи посолимо і поперчимо.

5. Додаємо у нарізане філе 3 ст. ложки соусу і все перемішаємо, даємо трохи постояти для кращої просочення соусом.

6. На дно форми для випічки викладаємо половину нарізаного півкільцями цибулі і зверху на нього слідом розкладемо шматочки м’яса із соусом.

7. На великій тертці натираємо картоплю і розкладаємо зверху на м’ясо, трохи солимо і зверху розподіляємо залишився лук.

8. Далі виливаємо соус і, трохи тормоша поверхню вмісту, допомагаємо вилочкою проникнути соусу всередину.

9. Потім покриваємо вміст форми зверху шаром натертого сиру і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

10. В результаті виходить дуже апетитне і соковите гаряче блюдо у вершковому соусі. Приємного апетиту !