Сьогодні приготуємо смачні і прості страви, в яких головну роль займає куряча грудка. Куряче м’ясо вважається цінним дієтичним продуктом. яке містить білки, мінеральні солі, які легко засвоюються нашим організмом.
Філе курки в духовці можна готувати різними способами і частіше воно завжди виходить смачним. З урахуванням цього чинника готуємо в духовці, яка звільняє нас від тривалого стояння біля плити.
Хороша господиня знає: щоб приготовані страви йшли на ура — треба знати правильний рецепт і пару маленьких хитрощів і тоді все обов’язково вийде.
Приготування
1. Нарізаємо філе на відстань 1.5 см глибиною не наскрізь, а так, щоб внизу залишилася перепоночка. Тобто виходять глибокі надрізи.
2. Робимо соус і додаємо в мисочку: сметану, різні спеції, сухий часник, гірчицю. Все добре перемішуємо.
3. Форму для випікання застеляємо фольгою, укладаємо на неї надрезанное філе і змащуємо ложкою поверхню м’яса, розсовуючи при цьому шматочки для змащування надрізів всередині.
4. У кожен надріз вкладаємо платівки сиру і помідора.
5. Форма для запікання красиво заповнена і зараз ставимо її в духовку на 40 хвилин при нагріванні до 180 градусів.
6. Минуло 40 хвилин, дістаємо форму і бачимо смачну страву з присутністю соку та з ароматним запахом.
Така куряча грудка завжди виходить ніжною, соковитою і смачною.
Відео про те, як смачно приготувати філе з кісточкою
Нафаршированное таким чином м’ясо курки з кісточкою, виходить ароматною, соковитою, з смачною хрусткою скоринкою.
Як приготувати ананасову курочку під шубою
Потрібно:
- філе курячі — 3 грудки
- консервовані ананаси — 0.5 банки
- ріпчаста цибуля — 2 шт.
- сир твердий — 150 г
- майонез — 100 г
- смажені грибочки (за бажанням) — 200 г
- сіль, спеції, соняшникову олію
Приготування
- Філе розріжте на порційні шматки, добре відбийте, посоліть, змастіть спеціями.
- Кільця ананаса розріжте навпіл на 2 частини або покладіть в круглому вигляді.
- Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
- Сир потрібно нарізати тонкими пластинками.
- На пластинки відбитого філе викладайте: кільця цибулі, півкільце ананаса, смажені грибочки, майонез, сир.
- Деко потрібно змастити олією, викласти на нього сформовані порційні шматочки під шубою і ставте випікати 40 хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.
Подавайте смачну курочку з гарніром для домашнього столу і можете подати на листі салату до святкового столу.
Рецепт курячого філе по-французьки
Дізнайтеся, як можна швидко приготувати ніжне філе в сметанному соусі з сиром.
Потрібно:
Приготування
1. Нарізаємо філе тонкими пластинами.
2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
3. Готуємо соус, для цього в миску викладаємо: майонез, сметану, видавлюємо часник, додаємо паприку, перчимо, кладемо тертий сир.
4. Ще додаємо кріп і добре перемішуємо.
5. Беремо будь-яку зручну для вас форму, змащуємо олією боки, дно і починаємо викладати шматочки філе, яке потрібно поперчити.
6. На філе викладаємо половину приготованого соусу і розмазуємо його з філе.
7. На шар соусу акуратно кладемо нарізану цибулю, перчимо його, і зверху рівним другим шаром розкладемо пластинки грудки.
8. На шматочки м’яса намазуємо другу частину соусу, на шар якого розкладаємо цибулю.
9. Зверху розсипаємо натертий сир.
10. Ставимо форму в духовку на 25 хвилин нагріту до 190-200 градусів.
Прикрашаємо кропом і подаємо до столу.
Відео про те, як приготувати грудку в рукаві
Готувати м’ясо в рукаві простіше простого, приготоване з ароматними травами воно нікого не залишить байдужим.
Куряча грудка запечена з томатним соусом
Потрібно:
- філе курки — 500 г
- бекон — 300 г
- помідори — 500 г
- сир твердих сортів — 200 г
- вершки нежирні-200 мл
- масло вершкове — 30 г
- листя базиліка — 30 г
- чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування
- Вимийте філе, злегка обсушіть серветкою, зробіть в кожному шматочку зробіть невеликі надрізи, вкладіть в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка. Зверху посипте меленим чорним перцем і сіллю.
- Помідори промийте, покладіть в окріп на 1-2 хвилини, очистіть від шкірки і розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все ретельно перемішайте до однорідної маси.
- Підготовлене філе оберніть скибочками бекону, перекладіть на дно змащеної маслом форми і залийте приготовленим томатним соусом, змішаним з вершками.
- Поставте форму в духовку і запікайте 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
- Готову запіканку розріжте на порційні шматки, прикрасьте листочками базиліку і подавайте в гарячому вигляді.
Приємно їсти !
Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою
Інгредієнти:
- куряча грудки — 500 г
- капуста пекінська 300 г
- яйця — 3 шт.
- масло вершкове — 70 г
- зелень кропу, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Філе курки посипати невеликою кількістю замороженого і натертого стружкою вершкового масла і потім відбити.
- Пекінську капусту вимити, подрібнити, змішати зі збитими яйцями, потім посолити і ретельно перемішати.
- Заздалегідь підготовлене філе викласти у форму, яку попередньо змастити олією. Зверху викласти рівне яєчно-капустяну суміш.
- Заповнену форму поставити в духовку і запікати при температурі 180-200 градусів у продовженні 30-40 хвилин.
- Коли запіканка буде готова, потрібно посипати зверху рубаною зеленню кропу.
Приємного апетиту !
Відео про те, як просто приготувати філе курки у фользі
У фользі м’ясо виходить соковитим і ароматним з хрусткою скоринкою.
Як приготувати куряче філе з картоплею в духовці
Таким способом можна приготувати обід або вечерю для всієї родини, коли соковита запіканка, до якої присутній куряча грудка з картоплею наситить організм і всі будуть задоволені.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 4-6 картоплин
- 1 цибулина
- 30 г вершкового масла
- 20 г борошна
- 200 г молока
- 1 яйце
- 60 г сиру
- сіль, перець
Спосіб приготування
1. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього ложку борошна, потім обсмажуємо все разом 2 хвилини.
2. Далі поступово вливаємо молоко, активно розмішуючи все віночком, розбиваючи грудочки. Соус солимо і перчимо, даємо йому трохи охолонути, тому що будемо додавати сире яйце.
3. Після того, як соус трошки охолов, він став ще густішим, додаємо в нього сире яйце і ще раз дуже ретельно розмішуємо.
4. Нарізаємо 2 філе (1 куряча грудка) на невеликі шматочки, трохи посолимо і поперчимо.
5. Додаємо у нарізане філе 3 ст. ложки соусу і все перемішаємо, даємо трохи постояти для кращої просочення соусом.
6. На дно форми для випічки викладаємо половину нарізаного півкільцями цибулі і зверху на нього слідом розкладемо шматочки м’яса із соусом.
7. На великій тертці натираємо картоплю і розкладаємо зверху на м’ясо, трохи солимо і зверху розподіляємо залишився лук.
8. Далі виливаємо соус і, трохи тормоша поверхню вмісту, допомагаємо вилочкою проникнути соусу всередину.
9. Потім покриваємо вміст форми зверху шаром натертого сиру і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
10. В результаті виходить дуже апетитне і соковите гаряче блюдо у вершковому соусі. Приємного апетиту !