Куряча грудка в духовці: 9 рецептів приготування соковитого філе

Сьогодні приготуємо смачні і прості страви, в яких головну роль займає куряча грудка. Куряче м’ясо вважається цінним дієтичним продуктом. яке містить білки, мінеральні солі, які легко засвоюються нашим організмом.

Філе курки в духовці можна готувати різними способами і частіше воно завжди виходить смачним. З урахуванням цього чинника готуємо в духовці, яка звільняє нас від тривалого стояння біля плити.

Хороша господиня знає: щоб приготовані страви йшли на ура — треба знати правильний рецепт і пару маленьких хитрощів і тоді все обов’язково вийде.

Приготування

1. Нарізаємо філе на відстань 1.5 см глибиною не наскрізь, а так, щоб внизу залишилася перепоночка. Тобто виходять глибокі надрізи.

2. Робимо соус і додаємо в мисочку: сметану, різні спеції, сухий часник, гірчицю. Все добре перемішуємо.

3. Форму для випікання застеляємо фольгою, укладаємо на неї надрезанное філе і змащуємо ложкою поверхню м’яса, розсовуючи при цьому шматочки для змащування надрізів всередині.

4. У кожен надріз вкладаємо платівки сиру і помідора.

5. Форма для запікання красиво заповнена і зараз ставимо її в духовку на 40 хвилин при нагріванні до 180 градусів.

6. Минуло 40 хвилин, дістаємо форму і бачимо смачну страву з присутністю соку та з ароматним запахом.

Така куряча грудка завжди виходить ніжною, соковитою і смачною.

Відео про те, як смачно приготувати філе з кісточкою

Нафаршированное таким чином м’ясо курки з кісточкою, виходить ароматною, соковитою, з смачною хрусткою скоринкою.

Як приготувати ананасову курочку під шубою

Потрібно:

  • філе курячі — 3 грудки
  • консервовані ананаси — 0.5 банки
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • сир твердий — 150 г
  • майонез — 100 г
  • смажені грибочки (за бажанням) — 200 г
  • сіль, спеції, соняшникову олію
Дивіться також:  Бутерброди на святковий стіл: 9 рецептів — красивих і смачних

Приготування

  1. Філе розріжте на порційні шматки, добре відбийте, посоліть, змастіть спеціями.
  2. Кільця ананаса розріжте навпіл на 2 частини або покладіть в круглому вигляді.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
  4. Сир потрібно нарізати тонкими пластинками.
  5. На пластинки відбитого філе викладайте: кільця цибулі, півкільце ананаса, смажені грибочки, майонез, сир.
  6. Деко потрібно змастити олією, викласти на нього сформовані порційні шматочки під шубою і ставте випікати 40 хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.

Подавайте смачну курочку з гарніром для домашнього столу і можете подати на листі салату до святкового столу.

Рецепт курячого філе по-французьки

Дізнайтеся, як можна швидко приготувати ніжне філе в сметанному соусі з сиром.

Потрібно:

Приготування

1. Нарізаємо філе тонкими пластинами.