Кролик тушкований — смачні рецепти. Рецепти приготування покроково

Кролик перед гасінням повинен бути обсмажена на сковороді до утворення рум’яної скоринки. Термін «гасіння» передбачає цю процедуру. Потім обсмажені шматки заливають гарячою водою, з’єднують з іншими добавками у відповідності з запропонованим рецептом, закривають кришкою і тушкують на слабкому вогні до готовності на плиті або поміщають в духовку.

Можна тушкувати м’ясо, не обсмажуючи його заздалегідь. Для цього м’ясо з овочами і спеціями закладають в жаровню, ставлять на невеликий вогонь, і воно гаситься у власному соку на плиті або в духовці.

М’ясо кролятини високо цінується завдяки високому вмісту білків і незначному вмісту жиру. Його відносять до білого м’яса і воно більш переважно, ніж м’ясо яловичини, свинини чи баранини.

Білки м’яса кролика засвоюються організмом людини на 90 %. Кролятина також багата вітаміном РР, містить калій, кальцій, магній і фосфор.

Ось чому м’ясо кролятини можна рекомендувати для дитячого і дієтичного харчування, особливо при захворюваннях печінки, шлунка, а також при гіпертонічній хворобі.

З м’яса кролика можна приготувати багато різних страв. Його смажать, варять, запікають, гасять і коптять. Страви подаються до буденного і святкового столу.

Кролик тушкований в огірковому розсолі

  1. Підготовлену тушку порізати на великі порційні шматки.
  2. Обсмажити на глибокій сковороді з двох сторін з цибулею на кролячому нутряний жирі.
  3. залити окропом і дати постояти 5 — 10 хвилин.
  4. В товстостінну чавунну гусятницю скласти шматки обсмаженого м’яса, залити бульйоном зі сковороди.
  5. Додати: розсіл від солоних або консервованих огірків, лавровий лист, зелень (можна сушену) базиліка, кропу, петрушки, майрана, сіль, чорний мелений перець.
  6. Долити весь вміст окропом так, щоб м’ясо було повністю покрите.
  7. Гусятницю закрити кришкою і тушкувати 2 — 3 години (до готовності) в духовці або на плиті.

Особливо смачно таке блюдо виходить в російської печі.

Подавати в гарячому або холодному вигляді з овочевим салатом.

Дивіться також:  Котлети по-київськи — класичний рецепт покроково

Кролик тушкований в сметані

  1. Оброблену тушку розрізати на великі порційні шматки.
  2. Посолити, поперчити, нашпигувати шматочками часнику, полити лимонним соком і витримати на холоді 8 — 10 годин.

3. Замариновані шматки кролятини укласти на деко або в сотейник, залити сметаною і запекти в духовці до готовності.

Приготоване м’ясо виходить смачним і ніжним. Золотисту скоринку ви створюєте самі на свій розсуд.

Кролик тушкований в молоці з цибулею

  1. Частина тушки розрубати на шматки, посолити, обсмажити в сковороді з топленим салом.
  2. Дно глибокої сковороди (жаровні) викласти тонкими скибочками свинячого шпику.
  3. Потім на шпик покласти рівним шаром нарізану півкільцями цибулю
  4. На цибулю викласти шматки обсмаженого м’яса і додати чорний перець горошком.
  5. Весь вміст сотейника залити гарячим молоком і тушкувати при слабкому кипінні до готовності, посолити в кінці.

Подавати зі смаженою картоплею великими часточками, поклавши на м’ясо цибулю з соусом і посипавши подрібненою зеленню.

Рецепт приготування тушкованого кролика з грибами

  1. Гриби очистити, вимити і підсмажити разом з подрібненою цибулею.
  2. Додати вершки і тушкувати ще 5 хвилин.
  3. Кролика вимити, обсушити і нарізати порційними шматками.
  4. Обсмажити в рослинному маслі до рум’яної скоринки і перекласти в сотейник.
  5. Влити воду, додати сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх і тушкувати на середньому вогні 30 хвилин.
  6. Потім додати гриби, дрібно нарізану зелену цибулю і тушкувати до готовності.

7. Цвітну капусту і брокколі розібрати на суцвіття. Морква очистити, вимити і нарізати соломкою. Всі овочі відварити в підсоленій воді, а потім обсмажити. Перед подачею до столу полити соком лимона.

8. Готові шматочки м’яса викласти на блюдо разом з гарніром, прикрасити зеленню петрушки.

Кролик тушкований з овочами — відео рецепт

При такому гасінні смак м’яса поліпшується за рахунок овочевих добавок.

Дивіться також:  Страви з кабачків: 9 смачних рецептів страв з кабачків з фото

Кролик тушкований з гірчицею і картоплею

  1. Тушку вимити, посолити, поперчити і покласти спинкою вгору на деко або гусятницю.
  2. Змастити спинку гірчицею.
  3. Випікати в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин.
  4. Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками і посолити.
  5. Вийняти кролика з духовки, покласти спинкою вниз, намазати гірчицею черевце.
  6. Навколо тушки викласти картоплю і поставити в духовку ще на 15 хвилин.
  7. В кінці приготування залити м’ясо з картоплею сметаною і запікати ще 10 хвилин.

Ароматне блюдо з гірчицею і картоплею готово.

Рагу з кролика тушкованого

  1. Сухі білі гриби (30 грам) вимити й замочити в холодній воді.
  2. Кролика (1.5 кг) вимити, нарізати шматками і обсмажити на свинячому жирі.
  3. Цибулю і часник очистити, вимити і дрібно нарізати.
  4. Свинину (100 грам) вимити й нарізати скибочками.
  5. В інший глибокій сковороді обсмажити цибулю, часник, свинину.
  6. У сковороду зі свининою влити курячий бульйон (500 мл), покласти томатну пасту (1 столова ложка), білі гриби і дрібно нарізані свіжі помідори (600 грам) без шкірочки.
  7. Додати сюди ж м’ясо кролика, посолити і поперчити за смаком.
  8. Накрити кришкою і тушкувати до готовності 1 — 1.5 години.

Виходить дуже смачне блюдо з тушкованої кролятиною.

Тушкований кролик, фарширований брокколі і помідорами

  1. М’ясо тушки вимити, нарізати невеликими шматками і обсмажити в розпеченому оливковій олії.
  2. Цибулю і часник очистити, вимити й подрібнити.
  3. Капусту броколі розібрати на маленькі суцвіття.
  4. Помідори обшпарити гарячій воді, потім опустити на 1 хвилину в холодну воду, зняти шкірку і нарізати маленькими шматками.
  5. Нафарширувати кролика цибулею, часником, брокколі, додати помідори, сіль, покласти часточки лимона, кмину, розмарину.
  6. Накрити кришкою і поставити в духовку і тушкувати до готовності.

Відмінна подача такої страви до святкового столу.

Дивіться також:  Рататуй (рагу): Класичні рецепти з мясом і овочами

Відео рецепт — кролик тушкований в гірчично-вершковому соусі

Подають м’ясо такого рецепта з картопляним пюре.