Тушковані кабачки — досить смачне і корисне блюдо. Спосіб гасіння для приготування їжі широко поширений у всіх кухнях світу. При такому типі теплової обробки використовуються в основному овочі і м’ясо.
При цьому, м’ясо і овочі нарізаються шматочками, які обсмажуються до скоринки, а потім поміщаються у воду з маслом. Далі йде теплова обробка (гасіння) продуктів під кришкою. Готовність наступає після часткового випаровування води.
Процес гасіння може відбуватися на плиті під кришкою або в духовці. Вітається використання різних спецій, томат-пасти, коріння. Різні поєднання продуктів дозволять приготувати чудову їжу.
Як смачно приготувати тушковані кабачки з м’ясом
Подивіться рецепт готування з замороженими шматочками кабачками. Зі свіжих плодів страва готується точно також. Зараз будемо використовувати комбінований спосіб — спочатку смажимо, потім тушкуємо.
Потрібно:
- 2 кг свинини
- 2 кг заморожених шматочками кабачків
- 1 шт. — велика цибулина
- 2 шт. — морквини
- 2 шт. — зубчики часнику
- темний соєвий соус, сіль, мелений перець
Спосіб приготування
1. М’ясо свинини нарізаємо невеликими шматочками.
2. Зараз злегка замаринуем шматочки нарізаного м’яса. Шматочки в мисці перчимо сумішшю перців, наливаємо соєвий соус (за смаком) і перемішуємо масу рукою.
3. Цибулю нарізаємо ножем четвертинками кілець.
4. Зубчики часнику дрібно рубаємо з допомогою ножа.
5. На сковороді з олією і обсмажуємо часник і цибулю до напів-прозорості. Потім додаємо натерту моркву і смажимо разом 2 хвилини.
6. Обсмажені моркву з цибулею і часником перекладаємо в жароміцну каструлю.
7. У освободишуюся сковороду викладаємо шматочки м’яса з соусом, перчимо і смажимо кілька хвилин. При необхідності додайте ще соусу.
8. Далі викладаємо м’ясо овочі в каструлі. Всі перемішаємо і зверніть увагу на те, що рідина трохи є. Тому воду додавати не потрібно, рідина ще з’явиться від кабачків.
9. Каструлю ставимо на вогонь, закриваємо кришкою і так згасимо 10 хвилин.
10. До м’яса додаємо підлозі-розморожені шматочки плодів, повністю їх розморожувати не треба, інакше буде каша.
11. Пробуємо на смак рідина, визначаємося з сіллю, солимо й додаємо суміш перців. Перемішувати потрібно зараз. Накриваємо кришкою, включаємо маленький вогонь і доводимо тушковані кабачки до готовності.
12. Часу минуло близько години, шматочки не розварилися. Блюдо готове.
Тушковані кабачки з овочами — класичний рецепт
Зараз приготуємо смачне і соковите блюдо з тушкованими овочами. Приготовлені таким способом овочі можна їсти самостійно або подати як гарнір до котлет.