Тушковані кабачки — досить смачне і корисне блюдо. Спосіб гасіння для приготування їжі широко поширений у всіх кухнях світу. При такому типі теплової обробки використовуються в основному овочі і м’ясо.
При цьому, м’ясо і овочі нарізаються шматочками, які обсмажуються до скоринки, а потім поміщаються у воду з маслом. Далі йде теплова обробка (гасіння) продуктів під кришкою. Готовність наступає після часткового випаровування води.
Процес гасіння може відбуватися на плиті під кришкою або в духовці. Вітається використання різних спецій, томат-пасти, коріння. Різні поєднання продуктів дозволять приготувати чудову їжу.
Як смачно приготувати тушковані кабачки з м’ясом
Подивіться рецепт готування з замороженими шматочками кабачками. Зі свіжих плодів страва готується точно також. Зараз будемо використовувати комбінований спосіб — спочатку смажимо, потім тушкуємо.
Потрібно:
- 2 кг свинини
- 2 кг заморожених шматочками кабачків
- 1 шт. — велика цибулина
- 2 шт. — морквини
- 2 шт. — зубчики часнику
- темний соєвий соус, сіль, мелений перець
Спосіб приготування
1. М’ясо свинини нарізаємо невеликими шматочками.
2. Зараз злегка замаринуем шматочки нарізаного м’яса. Шматочки в мисці перчимо сумішшю перців, наливаємо соєвий соус (за смаком) і перемішуємо масу рукою.
3. Цибулю нарізаємо ножем четвертинками кілець.
4. Зубчики часнику дрібно рубаємо з допомогою ножа.
5. На сковороді з олією і обсмажуємо часник і цибулю до напів-прозорості. Потім додаємо натерту моркву і смажимо разом 2 хвилини.
6. Обсмажені моркву з цибулею і часником перекладаємо в жароміцну каструлю.
7. У освободишуюся сковороду викладаємо шматочки м’яса з соусом, перчимо і смажимо кілька хвилин. При необхідності додайте ще соусу.
8. Далі викладаємо м’ясо овочі в каструлі. Всі перемішаємо і зверніть увагу на те, що рідина трохи є. Тому воду додавати не потрібно, рідина ще з’явиться від кабачків.
9. Каструлю ставимо на вогонь, закриваємо кришкою і так згасимо 10 хвилин.
10. До м’яса додаємо підлозі-розморожені шматочки плодів, повністю їх розморожувати не треба, інакше буде каша.
11. Пробуємо на смак рідина, визначаємося з сіллю, солимо й додаємо суміш перців. Перемішувати потрібно зараз. Накриваємо кришкою, включаємо маленький вогонь і доводимо тушковані кабачки до готовності.
12. Часу минуло близько години, шматочки не розварилися. Блюдо готове.
Тушковані кабачки з овочами — класичний рецепт
Зараз приготуємо смачне і соковите блюдо з тушкованими овочами. Приготовлені таким способом овочі можна їсти самостійно або подати як гарнір до котлет.
Потрібно:
Спосіб приготування
1. На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. В чавунній каструлі обсмажуємо на рослинній олії шматочки кабачків. Овочі обсмажуємо до м’якості.
2. До цибулі кладемо натерту моркву і обсмажуємо до м’якого стану.
3. До шматочках кабачків кладемо обсмажені цибулю і моркву. Виливаємо неповний склянку води і тушкуємо так 5 хвилин.
4. Далі нарізані шматочки томату з’єднуємо з овочами в каструлі. Перемішуємо і готуємо так 15 хвилин.
5. Рубаємо зелень і додаємо до овочів, солимо і перчимо. Перемішуємо. У завершенні процесу додамо 2-3 столові ложки сметани і згасимо ще 5 хвилин.
6. Минуло 5 хвилин, тушковані овочі готові.
7. Ви дізналися рецепт приготування смачних овочів.
Їжте окремо або з’єднайте з м’ясом і приємного вам апетиту.
Відео про те, як смачно тушкувати кабачки з помідорами, томатною пастою і лимонним соком
Тут спосіб теплової обробки спрощується готуванням в одній каструлі.
Зверніть увагу на те, що салат з кабачків на зиму готується подібним чином.
Рецепт кабачків, тушкованих з курячим філе, на сковороді
Подивіться приготування смачного курячого філе з шматочками кабачка у вершковому соусі.
Спосіб приготування
1. Куряче філе нарізаємо кубиками.
2. Нарізану цибулину ріпчастої цибулі обсмажуємо на сковороді. Додаємо до цибулі шматочки м’яса і обсмажуємо до зміни кольору.
3. М’ясо солимо, додаємо куркуму і добре обсмажуємо.
3. До смаженій м’ясу викладаємо кабачки, нарізані шматочками. Все перемішуємо.
4. Закриваємо Сковороду кришкою і продовжуємо тушкувати кабачки протягом 15 хвилин.
5. Знімаємо кришку і кладемо 2-3 столові ложки сметани. Ще раз додамо куркуму. Вміст перемішаємо, закриваємо кришкою на 2 хвилини і вимикаємо вогонь.
6. Тушковані кабачки з м’ясом повинні вирішити ще 15 хвилин.
Куряче філе в сметанному соусі з кабачками готово. Можна подати таку страву до картопляного пюре, гречки, рису.
Відео про те, як гасити курку з картоплею і овочами
Подивіться послідовні кроки по обсмажуванню і гасіння багатьох інгредієнтів смачної страви.
Ви докладно дізналися процес теплової обробки продуктів. Використовуючи спосіб гасіння блюдо завжди виходить смачним.