Мясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

Сьогодні для вашого огляду надаються рецепти приготування смачних страв під загальною назвою — м’ясо по-французьки. Росіяни надають велику увагу таким рецептами, які прийшли з Франції. Французька кухня — найвишуканіша, це визнано в усьому світі.

Особливістю приготування страв з французькими рецептами є використання широкого асортименту продуктів і різних способів їх приготування. Існує багато подібних приготування страв. Ми розглянемо найбільш відомі.

Принцип приготування французької кухні такий: краще не досмажити, ніж пересмажити — тому приготоване блюдо повинно залишитися трохи сирим. Для французьких страв важливий і вибір м’яса. В основному вони використовують телятину, а також яловичину і нежирну свинину.

Антрекот по-бретонськи

Інгредієнти:

  • 500 грам яловичини
  • 1 столова ложка оливкової або рослинного масла
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 40 грам вершкового масла
  • петрушка, чорний мелений перець, сіль

Приготування:

  1. Яловичину нарізати шматками, злегка відбити, поперчити і посолити.
  2. Полити оливковою олією і залишити на 30 хвилин.
  3. Потім підсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки.
  4. Цибулю і зелень петрушки дрібно нарізати і змішати з розтопленим маслом.
  5. Отриманим зеленим маслом покрити дно страви.
  6. Викласти зверху підсмажений антрекот, накрити кришкою і поставити його на водяну баню на 5 — 10 хвилин.

Їжте з гарніром, який ви любите.

М’ясо по-французьки — рецепт з яловичини

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 200 грам шпику
  • 100 грам шинки
  • 2 моркви
  • 250 мл білого сухого вина
  • 250 мл сметани
  • мелений чорний перець, сіль

Приготування:

  1. Моркву натерти на крупній тертці.
  2. Шинку і шпик нарізати невеликими шматками.
  3. Половину нарізаної шинки і шпик викласти на дно товстостінної каструлі.
  4. Яловичину нарізати великими шматками і теж покласти на дно каструлі.
  5. Зверху посипати подрібненою цибулею.
  6. Зверху покласти інший шпик і шинку і ще натерту моркву.
  7. Посолити, поперчити, налити вино і сметану.
  8. Закрити кришкою і томити на слабкому вогні близько 3 годин.
Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Коли шматки яловичини будуть готові, нарізати їх дрібними шматками і подати до столу разом з соусом.

Свинина по-французьки з аличею

Інгредієнти:

  • 600 грам свинини
  • 40 грам вершкового масла
  • 200 грам аличі
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 100 грам білого вина
  • 100 грам вершків
  • 50 грам сливової горілки (горілку настояти на роздроблених сливових кісточках) або коньяку
  • мелений перець, сіль

Приготування:

  1. Аличу очистити від кісточок.
  2. Цибуля очистити, вимити, дрібно нарізати і обсмажити в 20 г вершкового масла.
  3. Додати біле вино, мелений чорний перець і сіль.
  4. Свинину нарізати шматками, посолити, поперчити і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.
  5. Коли шматочки підрум’яняться, викласти їх. А в цій олії обсмажити аличу.
  6. Свинину викласти з аличею, залити сливової горілкою або коньяком і підпалити.