9 рецептів других страв з мясного фаршу — готувати просто

Відомо багато рецептів для других страв. Акцент, на приготування страви з м’ясного фаршу, ви знайдете в цій статті. М’ясний фарш виручає багатьох господинь, щоб без проблем нагодувати сім’ю.

М’ясо потрібно правильно вибрати і вміти приготувати з нього різноманітні страви. Воно відмінно поєднується з різними продуктами і готувати з нього і просто і навіть цікаво. Процес готування виходить творчим.

М’ясна складова, як основа страви, буде присутній у кожному запропонованому рецепті.

М’ясна запіканка з фаршу в духовці з картоплею і цибулею-пореєм

Інгредієнти:

  • 500 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
  • 0.5 кг цибулі-порею
  • 2 великих бульби картоплі
  • 3 яйця
  • 20 г маргарину (або вершкового масла)
  • 1 ст. ложка борошна
  • 3 зубчики часнику
  • рослинна олія, мелений білий і чорний перець, сіль

Приготування рецепту:

Цибулю почистити, вимити, дрібно нарізати, залити окропом і залишити на 20 хвилин.

Картоплю очистити, вимити, відварити і приготувати з нього пюре.

Часник очистити і подрібнити за допомогою чеснокодавилки.

Цибуля-порей відкинути на друшляк і віджати. Змішати з картопляним пюре, м’ясним фаршем, яйцями, подрібненим часником, борошном. Додати сіль, мелений чорний і білий перець, добре перемішати.

Викласти в змащену маслом форму, зверху покласти шматки вершкового масла і поставити в розігріту духовку.Запікати 45 хвилин до готовності.

Котлети з фаршу: рецепт соковитих котлет «Пташине молоко»

Інгредієнти:

Фарш: 500 г свинини, 500 г яловичини, 1 яйце, перець, сіль — за смаком

Для начинки: 100 г твердого сиру, 40 г вершкового масла, 1 варене яйце

Для тесту: 1 ст. ложка борошна, 3/4 склянки молока, 2 яйця, сіль — за смаком

Приготування рецепту:

М’ясо пропустити через м’ясорубку в миску, вбити яйце, додати спеції, вимісити.

Сир і варене яйце натерти на тертці, розтерти в посуді з вершковим маслом.

Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

З фаршу сформувати котлети з сирною начинкою.

Для приготування тіста борошно розтерти в мисці з яйцем, перемішуючи, підлити молоко, посолити, замісити.

Кожну котлету вмочити в тісто, обсмажити на сковороді з розігрітим маслом.

При подачі посипати рубаною зеленню.

Оригінальний рецепт з фаршу — «М’ясна вежа»

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 500 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
  • 200 г сиру твердих сортів
  • 2 — 3 свіжих помідора
  • 1 яйце
  • борошно, майонез

Приготування рецепту:

На крупній тертці натерти картоплю, додати сире яйце,

трохи борошна, сформувати невеликі плоскі коржі».

«Коржики» відразу укласти на деко, змащене олією. Зверху на «коржик» покласти фарш, кружечок помідора, полити майонезом за вашим смаком. Зверху на помідори посипати тертий сир. Всі інгредієнти краще приготувати заздалегідь, так як картопля швидко темніє.