Горбуша в духовці відноситься до категорії других гарячих страв. Рецепти приготування червоної риби способом запікання виходять з соковитим і ніжним м’ясом. Завжди буває смачно і ситно.
І тим не менш, знати поетапні шляхи приготування різних рецептів цікавить багатьох людей. Інгредієнти для запікання готуються заздалегідь і вже потім формуються з шматочками риби. Риба може бути запеченої шматочками або цілком.
Запікання горбуші в духовці стало традиційним у сучасний час. Всі складові перемішують або укладають шарами і запікають у духовці при певній температурі.
Запечена горбуша в духовці дуже смачна з помідорами під сиром
Червона риба виходить під шубою з овочів дуже соковитою і смачною.
Спосіб приготування:
1. Рибу випатрати, почистити, прибрати всі кістки і нарізати на шматки.
2. Шматочки горбуші посолити, скропити лимонним соком і поперчити.
3. З натертої моркви і нарізаної цибулі зробити піджарку на сковороді.
4. Для приготування соусу потрібно змішати 5 ст. ложок сметани (або майонезу) з 1/3 склянки молока.
5. Форму для запікання змастити олією і викласти шматочки риби. Зверху рибу полити сметанним соусом. На соус викласти остигнула піджарку.
6. На піджарку розкласти пластинами нарізані помідори.
7. Нарешті, розсипати натертий твердий сир зверху помідорів.
8. Горбуша в духовці повинна випікатися при 200 градусах С 25-30 хвилин. Ця форма залізна і якщо ви будете запікати в іншій формі, то час запікання може бути іншим.
9. Подати рибу під шубою порційно в тарілочці.
Рецепт червоної риби під овочами з сиром в духовці, щоб була соковита і ніжна
Червона риба, це та ж сама горбуша. Приготувати таку рибу для сімейного столу легко і просто.
Приготування:
1. Для святкового столу горбуша в духовці повинна бути звільнена від кісток, щоб готувати страву з філе.
2. Для цього рецепта повинно бути багато цибулі, тому очистити 5 цибулин і нарізати півкільцями. Обсмажити цибулю до м’якості.
3. Піддон змастити рослинним маслом і розкласти шматочки риби, посолити, поперчити і посипати приправою для риби.
4. Обсмажену цибулю покласти на шматочки риби.
5. Три помідори нарізати пластинами і розкласти на цибулю.
6. Помідори зверху обмазати майонезом.
7. Сир в кількості 250-300 г натерти на крупній тертці і розсипати по поверхні рибних шматочків.
8. Запікати протягом 30 хвилин в духовці при температурі 200 градусах С.
9. Запечену горбушу розкласти по тарілках і подати до столу.
Дуже смачна горбуша під маринадом в духовці
Завдяки смачному маринаду і особливому способу приготування риба виходить більш ароматною. Вона дуже смачна в гарячому вигляді і стає ще смачнішою, коли охолоне.
Необхідні продукти:
- горбуша — 1.3-1.5 кг
- морква — 5 шт.
- ріпчаста цибуля — 4 шт.
- сіль — 1 ч. л.
- цукор — 1 ст. л.
- томатна паста — 3-4 ст. л.
- вода — 3 склянки
- чорний перець — 5 горошин
- гвоздика — 2 шт.
- лавровий лист — 2 шт.
- рослинна олія
План приготування:
1. Рибу почистити звичайним способом і нарізати на шматочки (стейки) разом з кісточками. Потім насипати борошно на тарілку, посолити, перемішати і обваляти шматочки з обох сторін у борошні.
2. Обсмажити горбушу в рослинному маслі на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.
3. Цибулю нарізати півкільцями, моркву нашаткувати на тертці для корейської моркви і обсмажити на сковороді до м’якості.
4. Потім додайте 2 склянки кип’яченої води, томатну пасту, перемішайте,
5. Ще додайте: сіль, цукор, горошини чорного перцю, гвоздику та лавровий лист. Все добре перемішати і додати ще 1 склянку води. Закрити кришку і тушкувати ще 10-15 хвилин.
6. В піддон для запікання покласти половину маринаду і розрівняти по дну. Зверху маринаду розкласти обсмажені стейки горбуші. На шматочки риби з допомогою ложки викласти весь залишився маринад.
7.Піддон з рибою і маринадом закрити зверху фольгою і поставити в духовку при 180 градусах на 40 хвилин.
8. Готова горбуша під маринадом в духовці має приголомшливий аромат.
Приємного апетиту !
Відео про те, як смачно приготувати горбушу в духовці у фользі
Риба запікається в фользі порційно і кладуть на тарілку для подачі.
Горбуша, запечена в рукаві цілком дуже смачна
1. Рибу очистити і помити. Обсипати сіллю, приправою для риби шкірку і черевце всередині, потім розтерти спеції руками.
2. У черевце кожної риби покласти 6-8 часточок нарізаного лимона. Потім прибрати тушки риб маринуватися в холодильник на 2 години.
3. Нарешті покласти горбушу в рукав, зробити в ньому дірочки і поставити в духовку при 180 градусах С на 45 хвилин.
4. Риба запікається у власному соку і від цього виходить дуже соковита і ніжна.
5. Як порада: Можна приготувати для фарширування черевця іншу начинку. Нашаткувати моркву, нарізати цибулю, додати спеції, полити лимоном, перемішати і фарш готовий. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.
6. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.
Буде дуже смачно !
Як смачно запекти горбушу в духовці в сметанному соусі
Рецепт неймовірно смачною і соковитою червоною риби. Горбуша в духовці, запечена в спеціальному соусі дуже ніжна.
Продукти:
- горбуша — 400 г
- лимонний сік — 1 ст. л.
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- сметана — 2 ст. л.
- натуральний йогурт — 2 ст. л.
- кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
- столовий хрін — 1-3 ст. л.
- сир — 50 г
- сіль, перець
Приготування:
1. Рибу очистити і нарізати на невеликі шматочки. Полити лимонним соком і дати постояти.
3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити з натертою морквою.
4. Приготувати соус. Для цього натуральний йогурт змішати зі сметаною, додати кукурудзяний крохмаль, хрін, сіль, перець і все перемішати. Соус готовий.
5. Шматочки риби змішати з приготованим соусом і викласти у дві форми для запікання.
6. Зверху насипати тертий сир.
7. Форми поставити в духовку і запікати до готовності.
Приємно їсти.
Як приготувати горбушу в духовці з картоплею — відео
Сьогодні ви дізналися різні рецепти приготування та запікання горбуші. Вибирайте і готуйте. Морська риба дуже корисна для нашого організму.