Смажені баклажани — дуже смачна страва з оригінальним і рідкісним смаком. Краще всього використовувати в їжу плоди у віці 25-40 днів. У таких плодах м’якоть світло-кремова або біла. А насіння ще поки не затверділи.
У баклажан дуже красива фіолетове забарвлення або зелена, іноді може бути і білої. З плодів можна приготувати багато різних смачних страв. В тому числі, я завжди роблю кебаб з баклажанів і чудову мусаку.
Величина плодів баклажанів враховується при їх використанні. Дрібним розміром — консервують, середні — фарширують, а з великих готують ікру. Свіжі плоди смажать, тушкують, запікають.
Шніцель з баклажанів — простий рецепт
Такий шніцель можна використовувати як гарнір до отбивным котлет, м’яса, смаженої риби або печеної.
Потрібно:
- Баклажани — 600 г
- Яйця — 2 шт.
- Рослинне масло — 100 мл
- Борошно — 40 г
- Панірувальні сухарі — 40 г
- Сіль
Приготування
- З баклажан відберіть молоді довгасті плоди.
- Очистіть плоди від шкірки.
- Потім розріжте очищені плоди навпіл уздовж. На кожній половині зробіть надріз посередині.
- Ще посоліть і через півгодини відцідіть чорний сік.
- Далі обваляйте в суміші з борошна і панірувальних сухарів.
- Потім умочіть у збиті яйця і підсмажте в гарячому жирі до золотистого кольору.
Подайте салат з солодкого перцю і помідорів, який посипте зверху натертою бринзою.
Смажені баклажани на сковороді кружечками з перцем і помідорами
Рецепт простий, але дуже смачний.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 600 г
- Солодкий стручковий перець — 500 г
- Помідори — 400 г
- Рослинне масло — 100 мл
- Панірувальні сухарі — 40 г
- Борошно — 40 г
- Часник — 5 зубчиків
- Чорний мелений перець, зелень петрушки
Спосіб приготування
- Підготовлені баклажани наріжте кружечками завтовшки 0.5 див.
- Потім посоліть і через 15 хвилин відцідити сік.
- Потім обваляйте кружечки в борошні сухарях і підсмажте в гарячому жирі на сковороді.
- Перець очистіть від насіння і наріжте по довжині. Злегка посоліть і підсмажте у що залишився від смаження баклажанів жирі.
- На смажений перець покладіть зверху гуртки помідорів, щоб посолити і посипати подрібненим часником.
- Закрийте суміш кришкою і дайте покипіти, поки не вбереться весь жир.
- Далі зніміть з вогню і після охолодження обережно намажте на смажені баклажани. Робіть так, щоб смажені скибочки і гуртки помідорів залишилися цілими.
Страва подається холодним, приправленим чорним меленим перцем і подрібненою зеленню петрушки.
Як смачно приготувати медальйони з баклажанів і свинини
З м’ясом баклажани ще смачніше.
Необхідно:
- Баклажан — 1 шт.
- Свиняча вирізка — 120 г
- Оливкова олія — 50 г
- Сіль, перець