Смачно смажені баклажани на сковороді – 7 кращих рецептів

Смажені баклажани — дуже смачна страва з оригінальним і рідкісним смаком. Краще всього використовувати в їжу плоди у віці 25-40 днів. У таких плодах м’якоть світло-кремова або біла. А насіння ще поки не затверділи.

У баклажан дуже красива фіолетове забарвлення або зелена, іноді може бути і білої. З плодів можна приготувати багато різних смачних страв. В тому числі, я завжди роблю кебаб з баклажанів і чудову мусаку.

Величина плодів баклажанів враховується при їх використанні. Дрібним розміром — консервують, середні — фарширують, а з великих готують ікру. Свіжі плоди смажать, тушкують, запікають.

Шніцель з баклажанів — простий рецепт

Такий шніцель можна використовувати як гарнір до отбивным котлет, м’яса, смаженої риби або печеної.

Потрібно:

  • Баклажани — 600 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Борошно — 40 г
  • Панірувальні сухарі — 40 г
  • Сіль

Приготування

  1. З баклажан відберіть молоді довгасті плоди.
  2. Очистіть плоди від шкірки.
  3. Потім розріжте очищені плоди навпіл уздовж. На кожній половині зробіть надріз посередині.
  4. Ще посоліть і через півгодини відцідіть чорний сік.
  5. Далі обваляйте в суміші з борошна і панірувальних сухарів.
  6. Потім умочіть у збиті яйця і підсмажте в гарячому жирі до золотистого кольору.

Подайте салат з солодкого перцю і помідорів, який посипте зверху натертою бринзою.

Смажені баклажани на сковороді кружечками з перцем і помідорами

Рецепт простий, але дуже смачний.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 600 г
  • Солодкий стручковий перець — 500 г
  • Помідори — 400 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Панірувальні сухарі — 40 г
  • Борошно — 40 г
  • Часник — 5 зубчиків
  • Чорний мелений перець, зелень петрушки
Дивіться також:  Помідори в духовці. Кращі рецепти страв з помідорів

Спосіб приготування

  1. Підготовлені баклажани наріжте кружечками завтовшки 0.5 див.
  2. Потім посоліть і через 15 хвилин відцідити сік.
  3. Потім обваляйте кружечки в борошні сухарях і підсмажте в гарячому жирі на сковороді.
  4. Перець очистіть від насіння і наріжте по довжині. Злегка посоліть і підсмажте у що залишився від смаження баклажанів жирі.
  5. На смажений перець покладіть зверху гуртки помідорів, щоб посолити і посипати подрібненим часником.
  6. Закрийте суміш кришкою і дайте покипіти, поки не вбереться весь жир.
  7. Далі зніміть з вогню і після охолодження обережно намажте на смажені баклажани. Робіть так, щоб смажені скибочки і гуртки помідорів залишилися цілими.

Страва подається холодним, приправленим чорним меленим перцем і подрібненою зеленню петрушки.

Як смачно приготувати медальйони з баклажанів і свинини

З м’ясом баклажани ще смачніше.

Необхідно:

  • Баклажан — 1 шт.
  • Свиняча вирізка — 120 г
  • Оливкова олія — 50 г
  • Сіль, перець

Для соусу:

  • Печериці — 150 г
  • Ріпчаста цибуля — 30 г
  • Коньяк — 20 г
  • Вершки — 100 г
  • Сіль, перець

Приготування рецепта

  1. Свинячу вирізку розрізати на медальйони.
  2. Плоди баклажан наріжте товстими кружальцями
  3. Нарізані кухлі і свинячі медальйони смажте на сковороді в оливковій олії до готовності.
  4. Потім укладіть стовпчиком на тарілці смажені баклажани з чергуванням медальйонів з свинини.
  5. Приготуйте соус: Для цього наріжте шампіньйони і цибулю. Потім обсмажте на сковороді, посоліть, поперчіть. Додайте коньяк і підпаліть. Потім налийте вершки і доведіть до кипіння.

Полийте блюдо соусом і прикрасьте зеленою цибулею.

Смажена скумбрія з баклажанами

Це блюдо варто приготувати і спробувати, щоб оцінити смажені баклажани з рибою.

Продукти:

  • Баклажани — 800 г
  • Скумбрія — 800 г
  • Борошно — 60 г
  • Рослинне масло — 150 г
  • Часник — 1 головка
  • Чорний мелений перець, зелень петрушки, сіль, томатний соус
Дивіться також:  Рецепт пирога: Дізнайтеся рецепт випічки без приготування тіста

Приготування

  1. Посоліть і поперчіть очищену рибу.
  2. Потім обваляйте її в борошні і підсмажте до золотистого кольору з обох сторін.
  3. Вимиті баклажани наріжте кружечками завтовшки до 2 див
  4. Кружечки посоліть і потримайте одну годину.
  5. Потім відцідіть гіркий сік і промийте їх холодною водою.
  6. Ще обваляйте кружечки в борошні і підсмажте з обох боків до золотистого кольору.

Смажену рибу при подачі на стіл покладіть в середину великого блюда і полийте томатним соусом.

Навколо риби покладіть смажені баклажани. Зверху посипте блюдо подрібненою зеленню і часником.

Як посмажити баклажани в панірувальних сухарях

Найпростіший рецепт, який доступний кожному.

Будуть потрібні:

  • Баклажани — 3 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Білі панірувальні сухарі — 125 г
  • Пшеничне борошно — 4 ст. л.
  • Рослинне масло — 1 пляшка
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Приготуйте відразу 3 чисті тарілки.
  2. В одну тарілку насипте панірувальні сухарі. Іншу тарілку заповніть — борошном. У третю — вилийте збиті яйця, посоліть і поперчіть.
  3. Баклажани очистіть і наріжте скибочками товщиною 0.5 див.
  4. Потім обваляйте кожен, відповідно, в борошні, збитих яйцях і панірувальних сухарях.
  5. Потім обсмажте на сковороді з великою кількістю рослинного масла.
  6. Дістаньте смажені баклажани, посоліть, обсушіть 2 хвилини на паперовому рушнику.

Приємно їсти !

Смажені баклажани під сметанно-томатним соусом

З соусом готову страву має більш ніжний смак.

Продукти для рецепта:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Пшеничне борошно — 3 ст. л.
  • Сметана — 1/2 склянки
  • Томат-пюре — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 60 г (або 3 ст. л. рослинного масла)

Покрокові дії

  1. Баклажани вимийте і зріжте з них шкірку.
  2. Потім обшпарте і наріжте тонкими скибочками.
  3. Потім посоліть, обваляйте з обох сторін у борошні і обсмажте на олії.
  4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і теж обсмажте на олії.
  5. Далі викладіть готові баклажани на блюдо, чергуючи їх зі смаженою цибулею.
  6. На сковороду, де смажилися плоди, покладіть сметану, томат-пюре. Все змішайте і дайте прокипіти.
Дивіться також:  Гусак цілком у духовці з хрусткою скоринкою (покрокові рецепти)

Залийте смажені баклажани на тарілці сметанно-томатним соусом.

Приємного апетиту !

Як смачно приготувати баклажани з горіховим соусом

Дізнайтеся, яке смачне блюдо виходить з горіховим соусом.

Потрібно:

  • Баклажани — 1 кг
  • Волоські горіхи — 2 склянки (можна фундук)
  • Окріп — 1/2 літра
  • Цибуля — 3 шт.
  • Хмелі-сунелі — за смаком
  • Сік лимона — 1 ст. л.

Метод приготування

  1. Неочищені баклажани наріжте кружечками і посоліть.
  2. Обсмажте кружечки з обох боків в рослинній олії.
  3. Горіхи прокрутіть через м’ясорубку. Додати дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю і спеції. Розведіть всі кип’яченою водою до консистенції сметани і посоліть. Горіховий соус готовий.
  4. У посуд покладіть обсмажені кружальця шарами з горіховим соусом так, щоб останнім шаром був соус.

Поставте в холодильник на 3-5 годин. Смакота гарантована.

Відео про те, як приготувати баклажани смажені з часником і помідорами

Подивіться відео, в якому готові плоди можна використовувати як закуску або доповнення до других страв.

Всі рецепти гідні бути приготованими для сімейного столу.

Готуйте із задоволенням !