Смачно смажені баклажани на сковороді – 7 кращих рецептів

Смажені баклажани — дуже смачна страва з оригінальним і рідкісним смаком. Краще всього використовувати в їжу плоди у віці 25-40 днів. У таких плодах м’якоть світло-кремова або біла. А насіння ще поки не затверділи.

У баклажан дуже красива фіолетове забарвлення або зелена, іноді може бути і білої. З плодів можна приготувати багато різних смачних страв. В тому числі, я завжди роблю кебаб з баклажанів і чудову мусаку.

Величина плодів баклажанів враховується при їх використанні. Дрібним розміром — консервують, середні — фарширують, а з великих готують ікру. Свіжі плоди смажать, тушкують, запікають.

Шніцель з баклажанів — простий рецепт

Такий шніцель можна використовувати як гарнір до отбивным котлет, м’яса, смаженої риби або печеної.

Потрібно:

  • Баклажани — 600 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Борошно — 40 г
  • Панірувальні сухарі — 40 г
  • Сіль

Приготування

  1. З баклажан відберіть молоді довгасті плоди.
  2. Очистіть плоди від шкірки.
  3. Потім розріжте очищені плоди навпіл уздовж. На кожній половині зробіть надріз посередині.
  4. Ще посоліть і через півгодини відцідіть чорний сік.
  5. Далі обваляйте в суміші з борошна і панірувальних сухарів.
  6. Потім умочіть у збиті яйця і підсмажте в гарячому жирі до золотистого кольору.

Подайте салат з солодкого перцю і помідорів, який посипте зверху натертою бринзою.

Смажені баклажани на сковороді кружечками з перцем і помідорами

Рецепт простий, але дуже смачний.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 600 г
  • Солодкий стручковий перець — 500 г
  • Помідори — 400 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Панірувальні сухарі — 40 г
  • Борошно — 40 г
  • Часник — 5 зубчиків
  • Чорний мелений перець, зелень петрушки
Дивіться також:  Мясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

Спосіб приготування

  1. Підготовлені баклажани наріжте кружечками завтовшки 0.5 див.
  2. Потім посоліть і через 15 хвилин відцідити сік.
  3. Потім обваляйте кружечки в борошні сухарях і підсмажте в гарячому жирі на сковороді.
  4. Перець очистіть від насіння і наріжте по довжині. Злегка посоліть і підсмажте у що залишився від смаження баклажанів жирі.
  5. На смажений перець покладіть зверху гуртки помідорів, щоб посолити і посипати подрібненим часником.
  6. Закрийте суміш кришкою і дайте покипіти, поки не вбереться весь жир.
  7. Далі зніміть з вогню і після охолодження обережно намажте на смажені баклажани. Робіть так, щоб смажені скибочки і гуртки помідорів залишилися цілими.

Страва подається холодним, приправленим чорним меленим перцем і подрібненою зеленню петрушки.

Як смачно приготувати медальйони з баклажанів і свинини

З м’ясом баклажани ще смачніше.

Необхідно:

  • Баклажан — 1 шт.
  • Свиняча вирізка — 120 г
  • Оливкова олія — 50 г
  • Сіль, перець