Смажені баклажани — дуже смачна страва з оригінальним і рідкісним смаком. Краще всього використовувати в їжу плоди у віці 25-40 днів. У таких плодах м’якоть світло-кремова або біла. А насіння ще поки не затверділи.
У баклажан дуже красива фіолетове забарвлення або зелена, іноді може бути і білої. З плодів можна приготувати багато різних смачних страв. В тому числі, я завжди роблю кебаб з баклажанів і чудову мусаку.
Величина плодів баклажанів враховується при їх використанні. Дрібним розміром — консервують, середні — фарширують, а з великих готують ікру. Свіжі плоди смажать, тушкують, запікають.
Шніцель з баклажанів — простий рецепт
Такий шніцель можна використовувати як гарнір до отбивным котлет, м’яса, смаженої риби або печеної.
Потрібно:
- Баклажани — 600 г
- Яйця — 2 шт.
- Рослинне масло — 100 мл
- Борошно — 40 г
- Панірувальні сухарі — 40 г
- Сіль
Приготування
- З баклажан відберіть молоді довгасті плоди.
- Очистіть плоди від шкірки.
- Потім розріжте очищені плоди навпіл уздовж. На кожній половині зробіть надріз посередині.
- Ще посоліть і через півгодини відцідіть чорний сік.
- Далі обваляйте в суміші з борошна і панірувальних сухарів.
- Потім умочіть у збиті яйця і підсмажте в гарячому жирі до золотистого кольору.
Подайте салат з солодкого перцю і помідорів, який посипте зверху натертою бринзою.
Смажені баклажани на сковороді кружечками з перцем і помідорами
Рецепт простий, але дуже смачний.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 600 г
- Солодкий стручковий перець — 500 г
- Помідори — 400 г
- Рослинне масло — 100 мл
- Панірувальні сухарі — 40 г
- Борошно — 40 г
- Часник — 5 зубчиків
- Чорний мелений перець, зелень петрушки
Спосіб приготування
- Підготовлені баклажани наріжте кружечками завтовшки 0.5 див.
- Потім посоліть і через 15 хвилин відцідити сік.
- Потім обваляйте кружечки в борошні сухарях і підсмажте в гарячому жирі на сковороді.
- Перець очистіть від насіння і наріжте по довжині. Злегка посоліть і підсмажте у що залишився від смаження баклажанів жирі.
- На смажений перець покладіть зверху гуртки помідорів, щоб посолити і посипати подрібненим часником.
- Закрийте суміш кришкою і дайте покипіти, поки не вбереться весь жир.
- Далі зніміть з вогню і після охолодження обережно намажте на смажені баклажани. Робіть так, щоб смажені скибочки і гуртки помідорів залишилися цілими.
Страва подається холодним, приправленим чорним меленим перцем і подрібненою зеленню петрушки.
Як смачно приготувати медальйони з баклажанів і свинини
З м’ясом баклажани ще смачніше.
Необхідно:
- Баклажан — 1 шт.
- Свиняча вирізка — 120 г
- Оливкова олія — 50 г
- Сіль, перець
Для соусу:
- Печериці — 150 г
- Ріпчаста цибуля — 30 г
- Коньяк — 20 г
- Вершки — 100 г
- Сіль, перець
Приготування рецепта
- Свинячу вирізку розрізати на медальйони.
- Плоди баклажан наріжте товстими кружальцями
- Нарізані кухлі і свинячі медальйони смажте на сковороді в оливковій олії до готовності.
- Потім укладіть стовпчиком на тарілці смажені баклажани з чергуванням медальйонів з свинини.
- Приготуйте соус: Для цього наріжте шампіньйони і цибулю. Потім обсмажте на сковороді, посоліть, поперчіть. Додайте коньяк і підпаліть. Потім налийте вершки і доведіть до кипіння.
Полийте блюдо соусом і прикрасьте зеленою цибулею.
Смажена скумбрія з баклажанами
Це блюдо варто приготувати і спробувати, щоб оцінити смажені баклажани з рибою.
Продукти:
- Баклажани — 800 г
- Скумбрія — 800 г
- Борошно — 60 г
- Рослинне масло — 150 г
- Часник — 1 головка
- Чорний мелений перець, зелень петрушки, сіль, томатний соус
Приготування
- Посоліть і поперчіть очищену рибу.
- Потім обваляйте її в борошні і підсмажте до золотистого кольору з обох сторін.
- Вимиті баклажани наріжте кружечками завтовшки до 2 див
- Кружечки посоліть і потримайте одну годину.
- Потім відцідіть гіркий сік і промийте їх холодною водою.
- Ще обваляйте кружечки в борошні і підсмажте з обох боків до золотистого кольору.
Смажену рибу при подачі на стіл покладіть в середину великого блюда і полийте томатним соусом.
Навколо риби покладіть смажені баклажани. Зверху посипте блюдо подрібненою зеленню і часником.
Як посмажити баклажани в панірувальних сухарях
Найпростіший рецепт, який доступний кожному.
Будуть потрібні:
- Баклажани — 3 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Білі панірувальні сухарі — 125 г
- Пшеничне борошно — 4 ст. л.
- Рослинне масло — 1 пляшка
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування
- Приготуйте відразу 3 чисті тарілки.
- В одну тарілку насипте панірувальні сухарі. Іншу тарілку заповніть — борошном. У третю — вилийте збиті яйця, посоліть і поперчіть.
- Баклажани очистіть і наріжте скибочками товщиною 0.5 див.
- Потім обваляйте кожен, відповідно, в борошні, збитих яйцях і панірувальних сухарях.
- Потім обсмажте на сковороді з великою кількістю рослинного масла.
- Дістаньте смажені баклажани, посоліть, обсушіть 2 хвилини на паперовому рушнику.
Приємно їсти !
Смажені баклажани під сметанно-томатним соусом
З соусом готову страву має більш ніжний смак.
Продукти для рецепта:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Пшеничне борошно — 3 ст. л.
- Сметана — 1/2 склянки
- Томат-пюре — 1 ст. л.
- Вершкове масло — 60 г (або 3 ст. л. рослинного масла)
Покрокові дії
- Баклажани вимийте і зріжте з них шкірку.
- Потім обшпарте і наріжте тонкими скибочками.
- Потім посоліть, обваляйте з обох сторін у борошні і обсмажте на олії.
- Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і теж обсмажте на олії.
- Далі викладіть готові баклажани на блюдо, чергуючи їх зі смаженою цибулею.
- На сковороду, де смажилися плоди, покладіть сметану, томат-пюре. Все змішайте і дайте прокипіти.
Залийте смажені баклажани на тарілці сметанно-томатним соусом.
Приємного апетиту !
Як смачно приготувати баклажани з горіховим соусом
Дізнайтеся, яке смачне блюдо виходить з горіховим соусом.
Потрібно:
- Баклажани — 1 кг
- Волоські горіхи — 2 склянки (можна фундук)
- Окріп — 1/2 літра
- Цибуля — 3 шт.
- Хмелі-сунелі — за смаком
- Сік лимона — 1 ст. л.
Метод приготування
- Неочищені баклажани наріжте кружечками і посоліть.
- Обсмажте кружечки з обох боків в рослинній олії.
- Горіхи прокрутіть через м’ясорубку. Додати дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю і спеції. Розведіть всі кип’яченою водою до консистенції сметани і посоліть. Горіховий соус готовий.
- У посуд покладіть обсмажені кружальця шарами з горіховим соусом так, щоб останнім шаром був соус.
Поставте в холодильник на 3-5 годин. Смакота гарантована.
Відео про те, як приготувати баклажани смажені з часником і помідорами
Подивіться відео, в якому готові плоди можна використовувати як закуску або доповнення до других страв.
Всі рецепти гідні бути приготованими для сімейного столу.
Готуйте із задоволенням !