Страви з кабачків: 9 смачних рецептів страв з кабачків з фото

З кабачків можна приготувати багато різних смачних і апетитних страв, а найголовніше, корисних для організму.

У статті ви знайдете рецепти, які відповідають самим різним і вимогливим смакам.

За смаком кабачки не поступаються гарбузі. Молоді і ніжні плоди можна смажити, фарширувати, тушкувати або приготувати з них ікру.

Як приготувати кабачки з помідорами ?

Рецепт простий і виходить завжди смачно, овочі просто тануть у роті.

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка
  • 3 — 4 помідори
  • 100 г бринзи
  • 2 ст. ложки борошна
  • 100 г вершкового масла, сіль — за смаком

Приготування рецепту:

Кабачки вимити, очистити від шкірки, нарізати кружечками,


потім обваляти в борошні і підсмажити.

Помідори нарізати кружечками і викласти, чергуючи з кабачками і нарізаними шматочками бринзи в сковороду, змащену маслом.

Посолити, зверху покласти кілька шматочків масла і тушкувати в духовці.

Оладки з кабачків

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків
  • 2 яйця
  • 1 склянка борошна
  • рослинна олія, сіль, цукор — за смаком

Приготування:

Кабачки очистити від шкірки і насіння. Натерти на дрібній тертці, посолити, при бажанні додати трохи цукру,

жовтки,

потім борошно і перемішати.

Потім додати збиті в піну білки і швидко все перемішавши, відразу ж обсмажувати оладки на олії.

Смажені кабачки — по-швейцарськи

Інгредієнти:

  • кабачки
  • рослинна олія
  • сіль

Приготування рецепту з кабачків:

Кабачки очистити, нарізати кружечками і найтоншими

обсмажити в рослинній олії (у фритюрі) до золотистого кольору. Обсмажені кабачки вийняти шумівкою, посолити.

Подавати гарячими, посипавши зеленню кропу або петрушки.

Кабачки смажені: рецепт кабачків на сковороді і в духовці

Інгредієнти:

  • 500 г кабачків
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки борошна
  • 100 г рослинної олії
  • 0.5 склянки сметани
  • сіль, зелень кропу (або петрушки)

Приготування:

Кабачки вимити, зрізати з них шкірку (у молодих кабачків можна не зрізати), нарізати кружечками товщиною 1 див.

Дивіться також:  Котлети по-київськи — класичний рецепт покроково

Потім посолити і вмочити у збите яйце

після цього обваляти в борошні і обсмажити в олії з обох сторін.

Перекласти в глибоку сковороду або каструлю, залити сметаною, прикрити кришкою і злегка тушкувати в духовці.

Подавати кабачки гарячими, посипавши дрібно нарубаною зеленню кропу або петрушки.

Ікра кабачкова: рецепт кабачкової ікри на кожен день

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 5 помідорів
  • 3 цибулини
  • 0.5 склянки орастительного масла, сіль

Приготування рецепту:

Кабачок очистити і пропустити через м’ясорубку.

У глибоку сковороду налити рослинне масло, опустити кабачкову масу і тушкувати під кришкою до м’якості,

потім додати очищені від шкірки і пропущені через м’ясорубку помідори,

дрібно нарізаний і обсмажений ріпчасту цибулю і

тушкувати ще 10 хвилин, посолити.

З хлібом, з супом, з другою стравою — оригінальне задоволення для всієї родини з гарантією свіжості !

Котлети з кабачків

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок
  • яйце — 1 шт.
  • 1 ст. ложка манки
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • сіль, часник — за смаком

Приготування рецепту:

  1. Кабачок натерти на крупній тертці. За бажанням можете додати натерту на крупній тертці моркву.
  2. Наріжте дрібно зелену цибулю, петрушку, кріп і додати до кабачків.
  3. Все це посолити і дати постояти 30 хвилин.
  4. Потім, віджати всю підготовлену масу руками в іншу миску, щоб злити сік.
  5. Додати манну крупу і яйце.
  6. Хто любить погостріше, додайте часник.
  7. Мокрими руками сформуйте котлетки і обсмажте на сковороді в рослинному маслі з двох сторін.
  8. Окремо обсмажте цибулю.

Готові котлетки пересипте смаженою цибулею. Можете полити сметаною або майонезом.

Фаршировані кабачки: рецепт запікання фаршированих кабачків в духовці цілком

Інгредієнти:

  • 1 кабачок середнього розміру
  • 4 яйця
  • 2 цибулини
  • 200 г рису
  • 2 моркви
  • 200 г сметани
  • рослинна олія, зелень, сіль — за смаком
Дивіться також:  Гарячі бутерброди — швидкі рецепти бутербродів на швидку руку

Приготування:

Кабачок очистити, вийняти середину, не порушуючи цілісності плоду.

Відварити рис в каструлі з підсоленою водою до напівготовності.

Зварити яйця круто.

Підсмажити на сковороді в маслі нарізану цибулю і натерту моркву до золотистого кольору.

Все перемішати і наповнити фаршем кабачок. Викласти його на змащений фаршем деко, залити зверху сметаною і поставити в розігріту духовку.

Запікати до золотистої скоринки. При подачі нарізати шматками, посипати рубаною зеленню.

Кабачки, фаршировані куркою і овочами — «Човники» в духовці (відео рецепт)

Страви з кабачків дозволять правильно скласти щоденне меню і нагодувати членів сім’ю рецептами з вмістом лютеїну — корисного для очей.

На цій статті страви з кабачків не закінчуються. Зустрінемося в наступній статті і вже з іншими рецептами зі знайомими нам кабачками.