З кабачків можна приготувати багато різних смачних і апетитних страв, а найголовніше, корисних для організму.
У статті ви знайдете рецепти, які відповідають самим різним і вимогливим смакам.
За смаком кабачки не поступаються гарбузі. Молоді і ніжні плоди можна смажити, фарширувати, тушкувати або приготувати з них ікру.
Як приготувати кабачки з помідорами ?
Рецепт простий і виходить завжди смачно, овочі просто тануть у роті.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка
- 3 — 4 помідори
- 100 г бринзи
- 2 ст. ложки борошна
- 100 г вершкового масла, сіль — за смаком
Приготування рецепту:
Кабачки вимити, очистити від шкірки, нарізати кружечками,
потім обваляти в борошні і підсмажити.
Помідори нарізати кружечками і викласти, чергуючи з кабачками і нарізаними шматочками бринзи в сковороду, змащену маслом.
Посолити, зверху покласти кілька шматочків масла і тушкувати в духовці.
Оладки з кабачків
Інгредієнти:
- 400 г кабачків
- 2 яйця
- 1 склянка борошна
- рослинна олія, сіль, цукор — за смаком
Приготування:
Кабачки очистити від шкірки і насіння. Натерти на дрібній тертці, посолити, при бажанні додати трохи цукру,
жовтки,
потім борошно і перемішати.
Потім додати збиті в піну білки і швидко все перемішавши, відразу ж обсмажувати оладки на олії.
Смажені кабачки — по-швейцарськи
Інгредієнти:
- кабачки
- рослинна олія
- сіль
Приготування рецепту з кабачків:
Кабачки очистити, нарізати кружечками і найтоншими
обсмажити в рослинній олії (у фритюрі) до золотистого кольору. Обсмажені кабачки вийняти шумівкою, посолити.
Подавати гарячими, посипавши зеленню кропу або петрушки.
Кабачки смажені: рецепт кабачків на сковороді і в духовці
Інгредієнти:
- 500 г кабачків
- 1 яйце
- 2 ст. ложки молока
- 3 ст. ложки борошна
- 100 г рослинної олії
- 0.5 склянки сметани
- сіль, зелень кропу (або петрушки)
Приготування:
Кабачки вимити, зрізати з них шкірку (у молодих кабачків можна не зрізати), нарізати кружечками товщиною 1 див.
Потім посолити і вмочити у збите яйце
після цього обваляти в борошні і обсмажити в олії з обох сторін.
Перекласти в глибоку сковороду або каструлю, залити сметаною, прикрити кришкою і злегка тушкувати в духовці.
Подавати кабачки гарячими, посипавши дрібно нарубаною зеленню кропу або петрушки.
Ікра кабачкова: рецепт кабачкової ікри на кожен день
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 5 помідорів
- 3 цибулини
- 0.5 склянки орастительного масла, сіль
Приготування рецепту:
Кабачок очистити і пропустити через м’ясорубку.
У глибоку сковороду налити рослинне масло, опустити кабачкову масу і тушкувати під кришкою до м’якості,
потім додати очищені від шкірки і пропущені через м’ясорубку помідори,
дрібно нарізаний і обсмажений ріпчасту цибулю і
тушкувати ще 10 хвилин, посолити.
З хлібом, з супом, з другою стравою — оригінальне задоволення для всієї родини з гарантією свіжості !
Котлети з кабачків
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок
- яйце — 1 шт.
- 1 ст. ложка манки
- 1 головка ріпчастої цибулі
- сіль, часник — за смаком
Приготування рецепту:
- Кабачок натерти на крупній тертці. За бажанням можете додати натерту на крупній тертці моркву.
- Наріжте дрібно зелену цибулю, петрушку, кріп і додати до кабачків.
- Все це посолити і дати постояти 30 хвилин.
- Потім, віджати всю підготовлену масу руками в іншу миску, щоб злити сік.
- Додати манну крупу і яйце.
- Хто любить погостріше, додайте часник.
- Мокрими руками сформуйте котлетки і обсмажте на сковороді в рослинному маслі з двох сторін.
- Окремо обсмажте цибулю.
Готові котлетки пересипте смаженою цибулею. Можете полити сметаною або майонезом.
Фаршировані кабачки: рецепт запікання фаршированих кабачків в духовці цілком
Інгредієнти:
- 1 кабачок середнього розміру
- 4 яйця
- 2 цибулини
- 200 г рису
- 2 моркви
- 200 г сметани
- рослинна олія, зелень, сіль — за смаком
Приготування:
Кабачок очистити, вийняти середину, не порушуючи цілісності плоду.
Відварити рис в каструлі з підсоленою водою до напівготовності.
Зварити яйця круто.
Підсмажити на сковороді в маслі нарізану цибулю і натерту моркву до золотистого кольору.
Все перемішати і наповнити фаршем кабачок. Викласти його на змащений фаршем деко, залити зверху сметаною і поставити в розігріту духовку.
Запікати до золотистої скоринки. При подачі нарізати шматками, посипати рубаною зеленню.
Кабачки, фаршировані куркою і овочами — «Човники» в духовці (відео рецепт)
Страви з кабачків дозволять правильно скласти щоденне меню і нагодувати членів сім’ю рецептами з вмістом лютеїну — корисного для очей.
На цій статті страви з кабачків не закінчуються. Зустрінемося в наступній статті і вже з іншими рецептами зі знайомими нам кабачками.