Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Сьогодні оцінимо корисні властивості морської риби горбуші і звернемо увагу до питання: Як засолити горбушу ? Відповідь на яке хвилює багатьох читачів. Особливо тих, хто розуміє незамінну і особливу цінність морської риби, як джерела білка.

Вчені виявили, що білки риб володіють дуже важливою здатністю зв’язувати деякі отруйні речовини в важкорозчинні комплекси, які потім виводяться з організму людини.

У статті розглянемо правильну оброблення тушки риби та способи засолювання різними шматочками. Дивіться рецепти, аналізуйте, вибирайте — домашні умови дозволяють імпровізувати по-своєму.

Як засолити горбушу в домашніх умовах «як сьомгу» — малосольный спосіб в розсолі

Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати швидко і смачно слабкосолений горбушу шматочками в розсолі. Горбуша перетворюється на ніжну та смачну «сьомгу».

Нам буде потрібно:

  • Горбуша — 1 кг
  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 5 ст. ложок
  • Рослинна олія — 50 — 100 мл

Спосіб приготування

  1. Щоб легше було розрізати горбушу, беремо її не до кінця розморожену. Почистимо, відріжемо голову, хвіст і плавники (нижче є відео, як правильно почистити червону рибу). Нарізаємо на шматочки шириною 12 — 15 мм.

2. Шматочки розрізаємо ще раз навпіл. При бажанні можете прибрати кісточки і шкірку.

3. У глибоку миску наливаємо 1 літр кип’яченої води кімнатної температури. Додаємо 5 ложок солі і розмішуємо до її розчинення.

4. Опускаємо в розчин шматочки риби, щоб вони були повністю покриті розчином. Тримаємо рибу в розсолі 10 хвилин — не більше, інакше вона буде пересолена.

5. Пройшло 10 хвилин. Дістаємо рибу на паперовий рушник і зверху теж промокнем.

6. Потім укладаємо шматочки риби в контейнер і поливаємо зверху рослинним маслом.

7. Закриваємо зверху кришкою і прибираємо в холодильник на 30 — 40 хвилин.

Дивіться також:  Бутерброди на святковий стіл: 9 рецептів — красивих і смачних

8. Минуло 40 хвилин. Дістаємо рибу, укладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готове.

9. Прикрашаємо страву лимоном, цибулею або так, як дозволяє ваша фантазія.

Як засолити горбушу смачно видно на ароматних шматочках на фото вище.

Можна використовувати таку рибу в інших стравах. Наприклад, в салат, в начинку для млинців.

Такий спосіб засолювання підходить для всіх видів червоної риби.

Обробка та оброблення червоної риби — відео

Оброблення риби починають з видалення луски, використовуючи спеціальні рыбочистки або тертку. Розморожування мороженої риби перед обробленням і кулінарним використанням — операція досить непроста, як може здатися на перший погляд.

Від того, як правильно ви разморозите рибу, багато в чому будуть залежати ніжність її м’яса, смак і аромат, а також кількість втрат харчових речовин.