Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Сьогодні оцінимо корисні властивості морської риби горбуші і звернемо увагу до питання: Як засолити горбушу ? Відповідь на яке хвилює багатьох читачів. Особливо тих, хто розуміє незамінну і особливу цінність морської риби, як джерела білка.

Вчені виявили, що білки риб володіють дуже важливою здатністю зв’язувати деякі отруйні речовини в важкорозчинні комплекси, які потім виводяться з організму людини.

У статті розглянемо правильну оброблення тушки риби та способи засолювання різними шматочками. Дивіться рецепти, аналізуйте, вибирайте — домашні умови дозволяють імпровізувати по-своєму.

Як засолити горбушу в домашніх умовах «як сьомгу» — малосольный спосіб в розсолі

Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати швидко і смачно слабкосолений горбушу шматочками в розсолі. Горбуша перетворюється на ніжну та смачну «сьомгу».

Нам буде потрібно:

  • Горбуша — 1 кг
  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 5 ст. ложок
  • Рослинна олія — 50 — 100 мл

Спосіб приготування

  1. Щоб легше було розрізати горбушу, беремо її не до кінця розморожену. Почистимо, відріжемо голову, хвіст і плавники (нижче є відео, як правильно почистити червону рибу). Нарізаємо на шматочки шириною 12 — 15 мм.

2. Шматочки розрізаємо ще раз навпіл. При бажанні можете прибрати кісточки і шкірку.

3. У глибоку миску наливаємо 1 літр кип’яченої води кімнатної температури. Додаємо 5 ложок солі і розмішуємо до її розчинення.

4. Опускаємо в розчин шматочки риби, щоб вони були повністю покриті розчином. Тримаємо рибу в розсолі 10 хвилин — не більше, інакше вона буде пересолена.

5. Пройшло 10 хвилин. Дістаємо рибу на паперовий рушник і зверху теж промокнем.

6. Потім укладаємо шматочки риби в контейнер і поливаємо зверху рослинним маслом.

7. Закриваємо зверху кришкою і прибираємо в холодильник на 30 — 40 хвилин.

Дивіться також:  Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

8. Минуло 40 хвилин. Дістаємо рибу, укладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готове.

9. Прикрашаємо страву лимоном, цибулею або так, як дозволяє ваша фантазія.

Як засолити горбушу смачно видно на ароматних шматочках на фото вище.

Можна використовувати таку рибу в інших стравах. Наприклад, в салат, в начинку для млинців.

Такий спосіб засолювання підходить для всіх видів червоної риби.

Обробка та оброблення червоної риби — відео

Оброблення риби починають з видалення луски, використовуючи спеціальні рыбочистки або тертку. Розморожування мороженої риби перед обробленням і кулінарним використанням — операція досить непроста, як може здатися на перший погляд.

Від того, як правильно ви разморозите рибу, багато в чому будуть залежати ніжність її м’яса, смак і аромат, а також кількість втрат харчових речовин.

Розморожувати рибу найкраще повільно або в нижній частині холодильника. Великі тушки риб і рибне філе можна розморожувати на повітрі, уклавши їх на стіл або в раковину і накривши поліетиленовою плівкою, щоб не випаровувалася з поверхні волога і риба не підсихали.

Ні в якому разі не можна розморожувати рибу в теплій воді. Висока температура призводить до швидкої втрати білків і консистенція м’язової тканини стає в’ялої в результаті, смакові достоїнства знижуються.

Від правильного оброблення залежить естетичний вигляд готового кулінарного блюда.

Як засолити горбушу в розсолі (в банку)

Нам потрібні:

  • Горбуша
  • На 1 літр води — 4 ст. ложки крупної солі + 4 ст. ложки цукру
  • Лавровий лист
  • Суміш перців горошком

Спосіб приготування

  1. Спочатку зробимо розсіл. Кладемо в ємність: 3 лаврових листки, 1 ст. ложку суміші перців горошком, 6 ст. ложок солі, 6 ст. ложок цукру і заливаємо 1.5 літра окропу і добре перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.
Дивіться також:  Гуакамоле — класичний рецепт соусу в домашніх умовах

2. Тим часом очищаємо горбушу від луски і розбираємо так, як на відео (дивіться його в статті вище).

3. Нарізаємо оброблену і оброблену горбушу на рівні шматочки, як на фото. Складаємо шматочки риби на тарілку і прибираємо в холодильник на той час, поки охолоджується розсіл.

4. Потім складаємо шматочки риби в 2 літрову банку.

5. Заливаємо рибу в банку разом зі спеціями остившім розсолом. Банку потрясем і помилуємося своїми працями. Красиво вийшло !

6. Прибираємо банку з рибою в холодильник на добу, щоб вона добре просолились (все-таки риба з кістками).

7. Пройшли добу — дістаємо рибу з банки і їмо. Смачно !

Такий спосіб засолювання горбуші дозволяє зробити висновок: горбуша виходить смачніше, ніж в магазині.

Як засолити горбушу сухим способом — в маслі з лимоном

Рецепт простий, цікавий і смачний, в історичних традиціях.

  1. Цілісні половинки горбуші очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками, як на фото.

Можете таким способом засолити цілісні половинки горбуші. Потім нарізати шматочками, без шкірки «під сьомгу»- порційно.

2. Рекомендовані співвідношення солі і цукру змішуємо в одній тарілці і добре перемішуємо.

3. Кожен шматок поливаємо соком лимона.

4. Потім обсипаємо добре сіллю і трохи поливаємо зверху рослинним маслом.

5. Всі шматочки складаємо шкіркою вгору у велику емальовану ємність.

6. Закриваємо рибу зверху кришкою.

7. Ставимо на кришку вантаж (гніт) — каструлю з водою на добу. Ставимо в прохолодне місце (холодильник).

Потім дістаємо шматочки, нарізаємо навскоси без шкірки «під сьомгу», кладемо на тарілку, прикрашаємо і ставимо на стіл.

Безперечно смачно, чи не правда ?

Як засолити горбушу просто і смачно — відео

Порівнюючи наведені вище способи засолювання, питання: Як смачно засолити горбушу правильно — став зрозумілим для читачів, це я так думаю, а як думаєте ви ?

Дивіться також:  Свинина по-китайськи — 5 кращих рецептів з покроковим описом