Свинина по-китайськи — 5 кращих рецептів з покроковим описом

Свинина по-китайськи — дуже смачне друге блюдо китайської кухні. Люди з усього світу знають, що китайці люблять і вміють готувати вишукані страви. Телятину в Китаї за м’ясо не вважають, а воліють, в основному, свинину, качок і курей.

Китайські страви відрізняються оригінальністю і витонченістю, у них завжди присутній творчий підхід. Використовуючи приправи, вони забивають ними погані запахи і підкреслюють, тим самим, кращі смакові якості страви.

В стравах з м’ясом завжди присутній соєвий соус, імбир. часник, зелений лук. Типовими продуктами з зернових є: рис, кукурудза, пшениця, пшоно, сорго, ячмінь.

Якщо ви не разу не були в Китаї, то спробуйте приготувати запропоновані рецепти, і побалуйте своїх домашніх, хоча б один раз. Ви дізнаєтеся, наскільки легко і приємно їх готувати.

У будь-якій країні світу дуже популярна їжа з доставкою додому з китайських ресторанів. Завжди заказываемое страва, про яку зараз піде мова, це свинина по-китайськи.

Свинина по-китайськи в кисло-солодкому соусі з ананасами

Освойте секрет відомого китайського блюда, яке подають у багатьох ресторанах світу, а ви зробите його по-домашньому для своєї сім’ї.

Знадобляться продукти:

  • свинина — 500 г
  • рослинна олія без запаху — 500 мл
  • біла або червона цибулина — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • солодкі перці (краще різнокольорові) — 2 шт.
  • консервовані або свіжі ананаси — 200 г
  • томатна паста — 1 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • мелений сушений імбир — 1 ч. л.
  • вода — близько 500 мл
  • сік лимона (за бажанням)
  • перець чилі (за бажанням)
  • крохмаль — 1 ст. л.

Для маринаду:

  • свіжий корінь імбиру — 5 см
  • соєвий соус — 100 р

Для кляру:

  • яєчний білок — 1 шт.
  • кавова чашка води — 1 шт.
  • крохмаль — 2 ст. л.

Етапи приготування страви свинина по-китайськи:

  1. Замаринуйте спочатку свинину. Для цього натріть на тертці імбир, щоб жилаві волокна в маринад не потрапили і залишилися у вас в руках. Залийте натертий імбир соєвим соусом.
  2. Свинину наріжте на тонкі квадратики або прямокутники розміром в половину сірникової коробки і товщиною приблизно 5 мм
  3. Опустіть свинину в маринад і приберіть в холодильник.

Смажити свинину можна буде вже через годину, але якщо у вас зроблено багато її, то надлишки можуть зберігатися в маринаді в холодильнику до одного місяця.

Крохмальний кляр

  1. Приготуйте крохмальний кляр. Для цього змішайте білок яйця з кавовою чашкою води і крохмалем. У вас вийде тісто консистенції рідкої сметани. Якщо він густоват, влийте ще трохи води.
  2. Шматочки свинини відправте в кляр і ретельно перемішайте, краще рукою, щоб кожна пелюстка свинини отримав свою порцію кляру.
  3. У глибокій сковороді розігрійте до появи димку рослинне масло і свинину обсмажте у фритюрі невеликими порціями. Час обжарювання однієї порції на сковороді займуть приблизно 8 хвилин. Перекидывайте шумівкою свинину в тарілку на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  4. Коли вся свинина по-китайськи буде обсмажена, наріжте великими кубиками цибулю, моркву, ананас, солодкий перець розміром приблизно 1х1 див.
  5. З сковороди злийте масло і швидко, протягом 5-7 хвилин, обсмажуйте овочі, постійно помішуючи.
  6. Через 5 хвилин обсмажування додати томатну пасту, цукор, імбир і воду. Все перемішайте, доведіть до кипіння і за бажанням додайте сік лимона і дрібно нарізаний перець чилі, очищений від насіння.
  7. У невеликій кількості води розведіть столову ложку крохмалю, влийте соус, дочекайтеся отримання ароматного блискучого «киселя» і опустіть в соус обсмажену свинину. Прогрійте все разом 2 хвилини смачне блюдо і подавайте на стіл.
  8. Кращим гарніром для цього чудового блюда послужить відварений рис.
Дивіться також:  Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

Приємно їсти !

Рецепт приготування свинини з сиром тофу — Мапо Доуфу

Це самостійне блюдо має свою назву «Мапо Доуфу» і подають без гарніру. Блюдо виходить дуже гострим і неймовірно смачним. Рецепт свинина по-китайськи і по сьогоднішній день популярний у багатьох ресторанах світу.

Склад продуктів:

  • свинина (або баранина) — 150 г
  • темний соєвий соус — 1 ст. л.
  • трохи кунжутного масла
  • горілка (або саке) — 1 ч. л. за бажанням
  • тофу — 400 г
  • рубаний лук-порей (біла частина) — 1 ст. л.
  • товчений часник — 1 ст. л.
  • мелений імбир — 1 ст. л.
  • сычуанький гострий перець — 1 ч. л.
  • гостра бобова паста (тобанджана) — 1/2 ст. л.
  • курячий бульйон — 1 склянка
  • 1 ч. л. крохмалю, розведеного в 2 ст. л. води
  • будь-яке рослинне масло для смаження

Приготування:

  1. Нарубаєте дрібно-дрібно м’ясо і замаринуйте його в соєвому соусі і кунжутній олії. Можна додати в маринад чайну ложку горілки або саке (за бажанням).
  2. Через 30 хвилин дістаньте м’ясо шумівкою з маринаду і обсмажте до темно-коричневого кольору в глибокій сковороді.
  3. Дістаньте шумівкою обсмажене м’ясо і викладіть на серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
  4. Обсмажте в сковороді сичуанський перець, теж витягніть його і подрібніть.
  5. У той же самий рослинна олія викладіть цибулю-порей, часник, бобову пасту і імбир. Все це обсмажуйте буквально кілька секунд.
  6. Влийте курячий бульйон і маринад, що залишився від м’яса, коли обсмажувалася свинина по-китайськи.
  7. Сир тофу наріжте кубиками приблизно по 2 см і покладіть в сковороду разом з м’ясом і перцем. Тушкуйте 5 хвилин, не надто помішуючи, щоб сир не розвалився.
  8. Через 5 хвилин влийте крохмальну воду, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.

Прикрасьте блюдо «Мапо Доуфу» пір’ям зеленого лука і їжте із задоволенням.

Дивіться також:  Котлети з фаршу на сковороді. Класичні рецепти соковитих котлет

Свинина з ароматом риби — рецепт Юйсян Жоусы

Це блюдо цікаво і знамените тим, що насправді ніякого аромату риби не існує. Просто в приготуванні м’яса китайці використовували ті ж спеції, що і для приготування риби. У цьому і полягає весь секрет. Блюдо відомо по всьому світу, бо смак у нього дійсно божественний.

В описі рецепта наведено продукти, які можна купити в наших магазинах. Тоді буде цікаво знати про те, що замість глив, китайці використовують гриби муер (чорні деревні), а замість селери — пагони бамбука. Всі інші продукти знайдуться в будинку. Блюдо свинина по-китайськи приємно здивує вас.

Список продуктів:

  • нежирна свинина — 300 г
  • херес — 1 ст. л.
  • соєвий соус — 1 ст. л.
  • вода — 1 ст. л.
  • крохмаль — 1 ст. л.
  • морква — 1 шт.
  • жменя глив
  • селера — 1/2 стебла
  • корінь імбиру — 1 см
  • часник — 3 зубчики
  • кілька пір’їн зеленого цибулі
  • рослинна олія для обсмажування
  • кунжутне або інше горіхове масло — 2 ч. л.
  • відварений рис для подачі
  • кінза і зелена цибуля для прикраси

Для соусу:

  • бальзамічний оцет — 1 ст. л.
  • соєвий соус — 1 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • крохмаль — 1 ч. л.
  • курячий бульйон або вода — 3 ст. л.

Покрокові дії:

  1. Спочатку замаринуйте пісну свинину. Для цього наріжте її тоненькими скибочками, а потім і соломкою ( соломку нарізати поперек волокон).
  2. У мисці змішайте по ложці хересу, соєвого соусу, води і крохмалю.
  3. Покладіть в маринад м’ясо і починайте займатися овочами і соусом.
  4. Дуже дрібною соломкою моркву наріжте, жменя глив, половину стебла селери, корінь імбиру і зубчики часнику.
  5. Кілька цибулевих пір’я просто наріжте навскоси.
  6. Гливи залийте крутим окропом на 30 хвилин.
  7. Для приготування соусу візьміть по ложці бальзамічного оцту, соєвого соусу і цукру. Додайте до них ложечку крохмалю і курячий бульйон або воду, перемішайте.

До процесу приготування все зібрано. Зверніть увагу на те, що готування буде відбуватися досить швидко.

  1. Поки розігрівається глибока сковорода (вок), відкиньте в друшляк гливи.
  2. Підготуйте рослинна олія для цього для пікантності додайте в нього 2 ч. л. кунжутного або іншого горіхового масла. Налийте масло в сковороду.
  3. Коли масло на сковороді задымиться, дуже швидко обсмажуйте на ньому м’ясо. М’ясо викладайте все відразу і смажте, помішуючи, рівно до тієї хвилини, коли шматочки свинини разлепятся і відокремляться один від одного.
  4. Потім лопаткою відсуньте м’ясо до країв сковороди, а в центр викладіть овочі і гриби. Смажте буквально 2 хвилини, щоб овочі просто прогрілися. Після цього змішайте овочі з м’ясом, почекайте ще 30 секунд і влийте в сковороду соус. Доведіть соус разом з іншими інгредієнтами до кипіння і вимкніть вогонь.
  5. Ось тепер все свинина по-китайськи готова і залишається тільки прикрасити пір’ям зеленого лука з кількома листочками кінзи.
Дивіться також:  Бутерброди на святковий стіл: 9 рецептів — красивих і смачних

На гарнір зробіть відварений рис і їжте китайське блюдо по-домашньому.

Як приготувати свинину в цукровому сиропі з крохмалем

Інгредієнти:

  • жирна свинина — 500 г
  • рослинне масло — 2 склянки
  • яєчний білок — 2 шт.
  • крохмаль — 3 ст. л.
  • борошно — 1 склянка
  • сіль — за смаком

Для сиропу:

  • цукор — 1 склянка
  • вода — 1 стакан

Приготування:

  1. Свинина по-китайськи в цьому рецепті нарізати маленькими кубиками.
  2. У тарілку влийте 2 ст. ложки води, додайте крохмаль, збиті яєчні білки, борошно і перемішайте зі свининою.
  3. Налийте на сковороду олію, розжарте і обсмажуйте порціями свинину.
  4. Нагрійте воду, всипте цукор і варіть, постійно помішуючи і знімаючи піну.
  5. Коли сироп буде готовий, додайте в нього свинину і ретельно перемішайте.

До столу подавайте в гарячому вигляді.

Відео про те, як приготувати глазуровану свинину по-китайськи з чорним перцем

Таке блюдо подаю зазвичай в глиняних каструльках. Гарніром служить рис. В цілому смак страви незвичайний.

Спробуйте приготувати у себе вдома такі цікаві і незвичайні страви. Знайте, що їх подають в ресторанах і кафе, а ви нагодуйте ними свою сім’ю в домашніх умовах. Мудровані китайські страви цілком зрозумілі і доступні для нас.