Тушкована картопля — найсмачніше друге блюдо всіх народів. Все тому що готувати її можна з овочами і м’ясом. А яка виходить ароматна картопля в духовці по селянськи.
Для приготування тушкованих картопляних страв потрібні різні інгредієнти. А саме: морква, цибуля, гриби, які нарізаються і попередньо обсмажують. Потім додаються ароматичні коріння, сіль, спеції і все тушкується до готовності.
Мабуть, у кожному будинку картопля займає на столі одне з найпочесніших місць. Багато смачних простих і вишуканих страв можна приготувати з нього: смажена, печена, варена. Загалом, тушкована картопля, реклами не потребує.
Зміст:
- Як загасити картоплю з бараниною
- Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт
- Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею
- Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці
- Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею
- Тушковані кабачки з картоплею
- Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді
- Тушкована картопля з баклажанами
- Морква, тушкована з картоплею і майонезом
- Смачна тушкована квасоля з картоплею
- Відео про те, як приготувати картоплю, тушковану з фаршем в мультиварці
Як загасити картоплю з бараниною
Ароматне м’ясо баранини робить страву смачною і ситною.
Вам знадобиться:
- Картопля — 10 шт.
- Баранина — 600 г
- Морква — 1 шт.
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Томат-пюре — 1 ст. л.
- Будь Жир
Спосіб приготування
- Картоплю і моркву очистіть, вимийте і наріжте кубиками.
- Приготовлені овочі обсмажте.
- М’ясо баранини наріжте на невеликі шматочки і обсмажте разом з нашаткованим цибулею.
- Обсмажені овочі з’єднайте з обсмаженим м’ясом і перемішайте.
- Ще додайте трохи води, томат-пюре, сіль і тушкуйте в каструлі на слабкому вогні до готовності.
Приємного апетиту !
Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт
Потрібно:
- Картопля — 8-10 шт.
- Свіжі гриби — 600 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Вершкове масло — 3 ст. л.
- Сметана — 100 г
- Сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком
Приготування
- Свіжі гриби очистіть, наріжте, обшпарте окропом і обсмажте на сковороді разом з цибулею.
- Очищену картоплю наріжте часточками і теж обсмажте.
- Картоплю і обсмажені гриби з’єднайте разом. Залийте водою врівень з вмістом.
- Ще посоліть, додайте спеції, сметану. Потім накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.
Можна приготувати картоплю і з сушеними грибами. У цьому випадку гриби треба попередньо замочити на 1-2 години. Потім відварити, промити, нарізати і обсмажити.
Краще всього, якщо ви подасте блюдо гарячим.
Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею
Необхідно взяти:
- Картопля — 10 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Свіжі помідори — 2 шт.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Сіль, спеції, зелень — за смаком
Приготування
- Наріжте бульби великими кубиками.
- Потім обсушіть і обсмажте на рослинному маслі, щоб утворилася рум’яна кірочка.
- Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору.
- З’єднайте обсмажені кубики з пасерованими кільцями цибулі.
- Посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
- Тушкуйте під кришкою до готовності.
- А в кінці гасіння додайте нарізані свіжі помідори.
Готову страву подайте разом з соусом, в якому тушкувався картоплю. Ще посипте зеленню петрушки або кропу.
Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці
Якщо ви навчитеся готувати страву з печінкою, то приготувати смачний печінковий торт, не складе великої праці.
Вам знадобиться:
- Картопля — 10 шт.
- Печінка яловича — 300 г
- Цибуля — 1 шт.
- Вершкове масло — 3 ст. л.
- Сметана — 200 г
- Перець, сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Сирі бульби почистіть.
- Потім наріжте кружальцями, щоб посолити і обсмажити.
- Яловичу печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
- Потім посоліть і обсмажте.
- В каструлю для запікання покладіть на дно ряд обсмажених кружечків картоплі. Це перший шар.
- Потім ряд скибочок нарізаною печінки. Це буде другий шар.
- Зверху печінки укладіть ряд підготовлених гуртків картоплі. Ви зробили третій шар.
- Потім вміст поперчіть. Покладіть пасеровану цибулю і залийте сметаною.
- Поставте каструлю в нагріту духовку, щоб тушкована картопля стала ароматною і дуже смачною.
При подачі посипте блюдо зеленню петрушки або кропу.
Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею
Продукти:
- Картопля — 10 шт.
- М’ясо — 200 г
- Цибулина — 1 шт.
- Маргарин — 3 ст. л.
- Часник — 1 зубчик
- Червоний соус — 400 г
- Сіль, спеції, зелень — за смаком
Приготування
- М’ясо наріжте кубиками і обсмажте.
- Потім залийте червоним соусом і тушкуйте до готовності.
- Бульби очистіть, наріжте великими кубиками і обсмажте.
- Цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж обсмажте.
- Часник очистіть і поріжте.
- Всі підготовлені інгредієнти з’єднайте в каструлі. Посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист і тушкуйте до готовності.
Гасіння — це нагрівання продукту до готовності в соусі і рідини, попередньо обсмажених продуктів. В які додається потім ще ароматичні приправи для покращення смакових якостей.
При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.
Тушковані кабачки з картоплею
Необхідні продукти:
- Картопля — 10 шт.
- Кабачки — 500 г
- Цибуля — 1 шт.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Сіль, перець, лавровий лист, часник — за смаком
Приготування рецепта
- Картоплю очистіть, промийте і наріжте скибочками.
- Потім злегка обсмажте скибочки.
- Кабачки очистіть,промийте, видаліть насіння.
- Потім наріжте їх скибочками або кружальцями.
- Обсмажте очищені кружечки кабачків.
- Змішайте в каструлі обсмажені картоплю і кабачки. Посоліть і залийте томатним соусом.
- Тушкуйте овочі до готовності. І тільки в кінці гасіння додайте пасеровану ріпчасту цибулю, сіль, спеції.
При подачі на стіл картоплю залийте соусом, в якому він тушкувався. Ще посипте зеленню і дрібно нарізаним часником.
Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді
Подивіться просте і смачне блюдо на обід або на сімейну вечерю.
Ви проглянули чудове блюдо, яке готується по-швидкому.
Тушкована картопля з баклажанами
Потрібно:
- Картопля — 10 шт.
- Баклажани — 500 г
- Томат-пюре — 2 ст. л.
- Сметана — 200 г
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Зелений перець — 1 стручок
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Картоплю наріжте великими кубиками і обсмажте.
- Баклажани наріжте скибочками і окремо обсмажте.
- Картоплю і обсмажені баклажани покладіть в каструлю. Посоліть, додайте пассерованное томат-пюре, сметану, нарізаний стручок зеленого перцю.
- Тушкована картопля готується в духовці до готовності.
Пасерування це повільне обсмажування продуктів до готовності в жирі. Пасерувати можна: моркву, буряк, цибулю, томат-пюре, борошно. При пасеруванні зберігаються фарбувальні й ароматичні речовини і вітаміни.
Коли будете подавати на стіл, то посипте зеленню петрушки або кропу.
Морква, тушкована з картоплею і майонезом
Необхідні продукти:
- Картопля — 10 шт.
- Морква — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Майонез — 200 г
- Сіль, спеції, зелень — за смаком
Приготування
- Очищену картоплю наріжте великими кубиками.
- Обсушіть і обсмажте на олії до утворення рум’яної скоринки.
- Потім обсмажену картоплю додайте пасеровані кільця цибулі і гуртки моркви.
- потім все посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
- Тушкуйте під кришкою до готовності.
- В кінці гасіння покладіть зелень петрушки або кропу.
Подайте блюдо до столу гарячим і полийте майонезом.
Смачна тушкована квасоля з картоплею
Вам знадобиться:
- Картопля — 10 шт.
- Варена квасоля — 200 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Часник — 2 зубчики
- Морква — 1 шт.
- Червоний соус — 400 г
- Сіль, перець. зелень — за смаком
Приготування
- Нарізані моркву, цибулю, часник спасеруйте.
- Потім додайте до них червоний соус і тушкуйте 10-15 хвилин.
- Картоплю наріжте на кубики і обсмажте.
- З’єднайте овочі з кубиками картоплі, додати варену квасолю, посоліть і насипте улюблені спеції.
- Тушкуйте всі овочі до готовності.
Тушкована картопля з овочами подається, посипаною зеленню петрушки або кропу.
Відео про те, як приготувати картоплю, тушковану з фаршем в мультиварці
Подивіться, як можна приготувати в мультиварці смачне блюдо з картоплею.
Залишається побажати готувати найсмачніші страви з бульбами картоплі. Все тому, що це поживно і ситно.