Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

Тушкована картопля — найсмачніше друге блюдо всіх народів. Все тому що готувати її можна з овочами і м’ясом. А яка виходить ароматна картопля в духовці по селянськи.

Для приготування тушкованих картопляних страв потрібні різні інгредієнти. А саме: морква, цибуля, гриби, які нарізаються і попередньо обсмажують. Потім додаються ароматичні коріння, сіль, спеції і все тушкується до готовності.

Мабуть, у кожному будинку картопля займає на столі одне з найпочесніших місць. Багато смачних простих і вишуканих страв можна приготувати з нього: смажена, печена, варена. Загалом, тушкована картопля, реклами не потребує.

Зміст:

  1. Як загасити картоплю з бараниною
  2. Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт
  3. Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею
  4. Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці
  5. Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею
  6. Тушковані кабачки з картоплею
  7. Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді
  8. Тушкована картопля з баклажанами
  9. Морква, тушкована з картоплею і майонезом
  10. Смачна тушкована квасоля з картоплею
  11. Відео про те, як приготувати картоплю, тушковану з фаршем в мультиварці

Як загасити картоплю з бараниною

Ароматне м’ясо баранини робить страву смачною і ситною.

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10 шт.
  • Баранина — 600 г
  • Морква — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Томат-пюре — 1 ст. л.
  • Будь Жир

Спосіб приготування

  1. Картоплю і моркву очистіть, вимийте і наріжте кубиками.
  2. Приготовлені овочі обсмажте.
  3. М’ясо баранини наріжте на невеликі шматочки і обсмажте разом з нашаткованим цибулею.
  4. Обсмажені овочі з’єднайте з обсмаженим м’ясом і перемішайте.
  5. Ще додайте трохи води, томат-пюре, сіль і тушкуйте в каструлі на слабкому вогні до готовності.

Приємного апетиту !

Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт

Потрібно:

  • Картопля — 8-10 шт.
  • Свіжі гриби — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сметана — 100 г
  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком

Приготування

  1. Свіжі гриби очистіть, наріжте, обшпарте окропом і обсмажте на сковороді разом з цибулею.
  2. Очищену картоплю наріжте часточками і теж обсмажте.
  3. Картоплю і обсмажені гриби з’єднайте разом. Залийте водою врівень з вмістом.
  4. Ще посоліть, додайте спеції, сметану. Потім накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
Дивіться також:  Зрази картопляні: 11 рецептів приготування картопляних котлет

При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.

Можна приготувати картоплю і з сушеними грибами. У цьому випадку гриби треба попередньо замочити на 1-2 години. Потім відварити, промити, нарізати і обсмажити.

Краще всього, якщо ви подасте блюдо гарячим.

Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею

Необхідно взяти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Свіжі помідори — 2 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Сіль, спеції, зелень — за смаком

Приготування

  1. Наріжте бульби великими кубиками.
  2. Потім обсушіть і обсмажте на рослинному маслі, щоб утворилася рум’яна кірочка.
  3. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору.
  4. З’єднайте обсмажені кубики з пасерованими кільцями цибулі.
  5. Посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
  6. Тушкуйте під кришкою до готовності.
  7. А в кінці гасіння додайте нарізані свіжі помідори.

Готову страву подайте разом з соусом, в якому тушкувався картоплю. Ще посипте зеленню петрушки або кропу.

Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці

Якщо ви навчитеся готувати страву з печінкою, то приготувати смачний печінковий торт, не складе великої праці.

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10 шт.
  • Печінка яловича — 300 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сметана — 200 г
  • Перець, сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Сирі бульби почистіть.
  2. Потім наріжте кружальцями, щоб посолити і обсмажити.
  3. Яловичу печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
  4. Потім посоліть і обсмажте.
  5. В каструлю для запікання покладіть на дно ряд обсмажених кружечків картоплі. Це перший шар.
  6. Потім ряд скибочок нарізаною печінки. Це буде другий шар.
  7. Зверху печінки укладіть ряд підготовлених гуртків картоплі. Ви зробили третій шар.
  8. Потім вміст поперчіть. Покладіть пасеровану цибулю і залийте сметаною.
  9. Поставте каструлю в нагріту духовку, щоб тушкована картопля стала ароматною і дуже смачною.
Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини — найкращі рецепти

При подачі посипте блюдо зеленню петрушки або кропу.

Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею

Продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • М’ясо — 200 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Маргарин — 3 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Червоний соус — 400 г
  • Сіль, спеції, зелень — за смаком

Приготування

  1. М’ясо наріжте кубиками і обсмажте.
  2. Потім залийте червоним соусом і тушкуйте до готовності.
  3. Бульби очистіть, наріжте великими кубиками і обсмажте.
  4. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж обсмажте.
  5. Часник очистіть і поріжте.
  6. Всі підготовлені інгредієнти з’єднайте в каструлі. Посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист і тушкуйте до готовності.

Гасіння — це нагрівання продукту до готовності в соусі і рідини, попередньо обсмажених продуктів. В які додається потім ще ароматичні приправи для покращення смакових якостей.

При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.

Тушковані кабачки з картоплею

Необхідні продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Кабачки — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Сіль, перець, лавровий лист, часник — за смаком

Приготування рецепта

  1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте скибочками.
  2. Потім злегка обсмажте скибочки.
  3. Кабачки очистіть,промийте, видаліть насіння.
  4. Потім наріжте їх скибочками або кружальцями.
  5. Обсмажте очищені кружечки кабачків.
  6. Змішайте в каструлі обсмажені картоплю і кабачки. Посоліть і залийте томатним соусом.
  7. Тушкуйте овочі до готовності. І тільки в кінці гасіння додайте пасеровану ріпчасту цибулю, сіль, спеції.

При подачі на стіл картоплю залийте соусом, в якому він тушкувався. Ще посипте зеленню і дрібно нарізаним часником.

Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді

Подивіться просте і смачне блюдо на обід або на сімейну вечерю.

Ви проглянули чудове блюдо, яке готується по-швидкому.

Тушкована картопля з баклажанами

Потрібно:

  • Картопля — 10 шт.
  • Баклажани — 500 г
  • Томат-пюре — 2 ст. л.
  • Сметана — 200 г
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Зелений перець — 1 стручок
  • Сіль, перець — за смаком
Дивіться також:  Котлети з фаршу на сковороді. Класичні рецепти соковитих котлет

Приготування

  1. Картоплю наріжте великими кубиками і обсмажте.
  2. Баклажани наріжте скибочками і окремо обсмажте.
  3. Картоплю і обсмажені баклажани покладіть в каструлю. Посоліть, додайте пассерованное томат-пюре, сметану, нарізаний стручок зеленого перцю.
  4. Тушкована картопля готується в духовці до готовності.

Пасерування це повільне обсмажування продуктів до готовності в жирі. Пасерувати можна: моркву, буряк, цибулю, томат-пюре, борошно. При пасеруванні зберігаються фарбувальні й ароматичні речовини і вітаміни.

Коли будете подавати на стіл, то посипте зеленню петрушки або кропу.

Морква, тушкована з картоплею і майонезом

Необхідні продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Майонез — 200 г
  • Сіль, спеції, зелень — за смаком

Приготування

  1. Очищену картоплю наріжте великими кубиками.
  2. Обсушіть і обсмажте на олії до утворення рум’яної скоринки.
  3. Потім обсмажену картоплю додайте пасеровані кільця цибулі і гуртки моркви.
  4. потім все посоліть, покладіть спеції і залийте гарячим бульйоном.
  5. Тушкуйте під кришкою до готовності.
  6. В кінці гасіння покладіть зелень петрушки або кропу.

Подайте блюдо до столу гарячим і полийте майонезом.

Смачна тушкована квасоля з картоплею

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10 шт.
  • Варена квасоля — 200 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Морква — 1 шт.
  • Червоний соус — 400 г
  • Сіль, перець. зелень — за смаком

Приготування

  1. Нарізані моркву, цибулю, часник спасеруйте.
  2. Потім додайте до них червоний соус і тушкуйте 10-15 хвилин.
  3. Картоплю наріжте на кубики і обсмажте.
  4. З’єднайте овочі з кубиками картоплі, додати варену квасолю, посоліть і насипте улюблені спеції.
  5. Тушкуйте всі овочі до готовності.

Тушкована картопля з овочами подається, посипаною зеленню петрушки або кропу.

Відео про те, як приготувати картоплю, тушковану з фаршем в мультиварці

Подивіться, як можна приготувати в мультиварці смачне блюдо з картоплею.

Залишається побажати готувати найсмачніші страви з бульбами картоплі. Все тому, що це поживно і ситно.