Тушкована картопля: 11 класичних покрокових рецептів

Тушкована картопля — найсмачніше друге блюдо всіх народів. Все тому що готувати її можна з овочами і м’ясом. А яка виходить ароматна картопля в духовці по селянськи.

Для приготування тушкованих картопляних страв потрібні різні інгредієнти. А саме: морква, цибуля, гриби, які нарізаються і попередньо обсмажують. Потім додаються ароматичні коріння, сіль, спеції і все тушкується до готовності.

Мабуть, у кожному будинку картопля займає на столі одне з найпочесніших місць. Багато смачних простих і вишуканих страв можна приготувати з нього: смажена, печена, варена. Загалом, тушкована картопля, реклами не потребує.

Зміст:

  1. Як загасити картоплю з бараниною
  2. Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт
  3. Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею
  4. Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці
  5. Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею
  6. Тушковані кабачки з картоплею
  7. Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді
  8. Тушкована картопля з баклажанами
  9. Морква, тушкована з картоплею і майонезом
  10. Смачна тушкована квасоля з картоплею
  11. Відео про те, як приготувати картоплю, тушковану з фаршем в мультиварці

Як загасити картоплю з бараниною

Ароматне м’ясо баранини робить страву смачною і ситною.

Вам знадобиться:

  • Картопля — 10 шт.
  • Баранина — 600 г
  • Морква — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Томат-пюре — 1 ст. л.
  • Будь Жир

Спосіб приготування

  1. Картоплю і моркву очистіть, вимийте і наріжте кубиками.
  2. Приготовлені овочі обсмажте.
  3. М’ясо баранини наріжте на невеликі шматочки і обсмажте разом з нашаткованим цибулею.
  4. Обсмажені овочі з’єднайте з обсмаженим м’ясом і перемішайте.
  5. Ще додайте трохи води, томат-пюре, сіль і тушкуйте в каструлі на слабкому вогні до готовності.

Приємного апетиту !

Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт

Потрібно:

  • Картопля — 8-10 шт.
  • Свіжі гриби — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сметана — 100 г
  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком
Дивіться також:  Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

Приготування

  1. Свіжі гриби очистіть, наріжте, обшпарте окропом і обсмажте на сковороді разом з цибулею.
  2. Очищену картоплю наріжте часточками і теж обсмажте.
  3. Картоплю і обсмажені гриби з’єднайте разом. Залийте водою врівень з вмістом.
  4. Ще посоліть, додайте спеції, сметану. Потім накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.

При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.

Можна приготувати картоплю і з сушеними грибами. У цьому випадку гриби треба попередньо замочити на 1-2 години. Потім відварити, промити, нарізати і обсмажити.

Краще всього, якщо ви подасте блюдо гарячим.

Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею