Тушкована картопля — найсмачніше друге блюдо всіх народів. Все тому що готувати її можна з овочами і м’ясом. А яка виходить ароматна картопля в духовці по селянськи.
Для приготування тушкованих картопляних страв потрібні різні інгредієнти. А саме: морква, цибуля, гриби, які нарізаються і попередньо обсмажують. Потім додаються ароматичні коріння, сіль, спеції і все тушкується до готовності.
Мабуть, у кожному будинку картопля займає на столі одне з найпочесніших місць. Багато смачних простих і вишуканих страв можна приготувати з нього: смажена, печена, варена. Загалом, тушкована картопля, реклами не потребує.
Зміст:
- Як загасити картоплю з бараниною
- Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт
- Як смачно гасити помідори з картоплею і цибулею
- Печінка тушкована з картоплею і цибулею в духовці
- Картопля, тушкований з м’ясом і цибулею
- Тушковані кабачки з картоплею
- Відео про те, як приготувати картоплю з куркою, тушковані на сковороді
- Тушкована картопля з баклажанами
- Морква, тушкована з картоплею і майонезом
- Смачна тушкована квасоля з картоплею
- Відео про те, як приготувати картоплю, тушковану з фаршем в мультиварці
Як загасити картоплю з бараниною
Ароматне м’ясо баранини робить страву смачною і ситною.
Вам знадобиться:
- Картопля — 10 шт.
- Баранина — 600 г
- Морква — 1 шт.
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Томат-пюре — 1 ст. л.
- Будь Жир
Спосіб приготування
- Картоплю і моркву очистіть, вимийте і наріжте кубиками.
- Приготовлені овочі обсмажте.
- М’ясо баранини наріжте на невеликі шматочки і обсмажте разом з нашаткованим цибулею.
- Обсмажені овочі з’єднайте з обсмаженим м’ясом і перемішайте.
- Ще додайте трохи води, томат-пюре, сіль і тушкуйте в каструлі на слабкому вогні до готовності.
Приємного апетиту !
Тушкована картопля з грибами — класичний рецепт
Потрібно:
- Картопля — 8-10 шт.
- Свіжі гриби — 600 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Вершкове масло — 3 ст. л.
- Сметана — 100 г
- Сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком
Приготування
- Свіжі гриби очистіть, наріжте, обшпарте окропом і обсмажте на сковороді разом з цибулею.
- Очищену картоплю наріжте часточками і теж обсмажте.
- Картоплю і обсмажені гриби з’єднайте разом. Залийте водою врівень з вмістом.
- Ще посоліть, додайте спеції, сметану. Потім накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.
Можна приготувати картоплю і з сушеними грибами. У цьому випадку гриби треба попередньо замочити на 1-2 години. Потім відварити, промити, нарізати і обсмажити.
Краще всього, якщо ви подасте блюдо гарячим.